המלך חוזר להרכב

Benedictus2

New member
המלך חוזר להרכב

ואתו עוד כמה שחקנים שלא ראו חולצה בשבועות האחרונים. וכאילו שקפקא מתגורר בבית של אופירה, הגיע אחד מקשקשני החצר שלה (שהלך לארכיונים ואסף נתונים - כבר מגיע לו צל"ש על כך) וכותב כך: "עם ניצחון אחד בלבד, שתי תוצאות תיקו, וארבעה הפסדים! יקוו יניב קטן וחניכיו להשכיח במעט את הבושות (כך!!). ודאי שהבחור כתב במחי קולמוסו, אבל מטעיות כאלה אפשר לעשות מטעמים, במיוחד בתקופה הזויה זהו שבה נמצא המועדון שלנו.
נתון אחד מעניין הוא מביא בכתבתו (ואני לא משוכנע שהוא בדק עד הסוף) אבל שלוש פעמים מכבי חיפה הייתה במצב הזה במחזור ה - 7 ובשלוש הפעמים היא ירדה ליגה.
ובכן, שוב - אני לא בטוח שהוא בדק את כל העובדות (בכל זאת זו עבודה קשה והוא כתב ספורט בוואן שהוא אתר הבית של מועדון מכבי תל-אביב לשחקניו וסלבריטאיו) אבל זהו נתון שלא מוכר לכותבים כאן, ולצערי הרב לי הוא מוכר.
זהו זכרון כאוב שחשבתי שלא ישוב עוד. רק מי שחווה את מצבה של הקבוצה בשנות השבעים יודע איזו משמעות אדירה הייתה לשינוי הדרמטי שחל במועדון כשהובא לכאן שלמה שרף (איש דוחה אבל האחראי העיקרי על המהפך שחל במועדון). מאז 1984 מכבי חיפה התנתקה לחלוטין מדימוי הקבוצה הפרובינציאלית והפכה לשם דבר בכדורגל הישראלי. יש לי תחושה שלרוב הכותבים כאן אני מניח שקשה להבין - שאלישע לוי וראובן עטר, בהנהגתו הלקוייה מאוד של יעקב שחר בשנתיים האחרונות - מחזירים אותנו למקום שממנו הצלחנו לברוח ב 1984. אוהדי הקבוצות האחרות, ובמיוחד אוהדי הצהבת הזיהומית, לא השלימו (ובצדק מבחינתם) עם ירידת קבוצתם ממעמד העל שהיה לה בשנות החמישים והשבעים. את הזיכרונות המתנשאים שלהם הם הורישו לילדיהם ולנכדיהם שהמשיכו לקוות ולצפות לחזרתה של הקבוצה שלהם. נכון שפה ושם הצהבת הבליחה בשנות התשעים, אבל מבחינתנו במכבי האמיתית היה ברור שיש כאן החלפת משמרות היסטורית ולא שינוי זמני. מאחר ואין לי צל של ספק שמכבי תל-אביב תזכה באליפות העונה (ואולי זה יגרום לכמה ראשים בכדורגל הישראלי לאמץ קו מחשבה אחר ביחס לאיך בונים ומאמנים קבוצת כדורגל) אני מרגיש רע שבעתיים ממצבה העגום של הקבוצה שלנו. יש כאן תחושה חריפה של דה=ז'ה=וו, כלומר, חזרנו לימי החושך של שנות השבעים והחזרנו את המפתחות לבעלי הבית האמתיים.
רק מי שחווה את שנות השבעים יכול להבין את התחושות האלה. אבל גם מי שנולד לפני 12 שנה, אל רצף האליפויות הנהדר שלנו צריך לחשוש מאד מאיך שקבוצתנו נראית היום. מאמן מבולבל וחסר הבנה בכדורגל, שמאבד עשתונות; בעלים שלהערכתי מנותק לחלוטין מהקורה במועדון שבו הוא משקיע את כספו; עיתונאים שצובעים על חדרי ההלבשה ומסייעים לכוחות השליליים של המועדון לחרב אותו מבפנים ומעל לכל - תחושת ייאוש שאוחזת באוהדים...
צר לי חברים - גם היום מכבי חיפה לא תנצח.. אין לה כלים, אין לה רצון אין התלהבות. אין אוהדים שמחים - ולראיה ההתעלמות המוחלטת מהמשחק בפורום הזה. במקרה הטוב, אולי נגנוב ניצחון שולי כמו נגד רמת-גן
, אבל הקבוצה בדרכה מטה, מטה, מטה... ואני באמת לא יודע מה יכול לעצור את זה עכשיו

Cade Foster

New member
מה שצריך לקרות

זה שיחה בין יעקב שחר לראובן עטר.

ולא מדובר בפיטורין. מדובר בהיפך המוחלט. יעקב שחר צריך להודיע לו חגיגית שהוא נשאר כאן עד סוף העונה לפחות על מנת שיתמודד עם הנזק שהוא עשה עד כה. העונה הזו די הלכה לפח, אם נהיה כנים, אז המקסימום שאפשר לעשות זה להכין כאן קרקע לעונה הבאה. להביא לכאן מאמן זר בשלב הזה של העונה זה לשרוף אותו ולתת לגיטימציה לנחיל הכתבים להגיד שלהוא אין מושג, ושרק מאמן ישראלי יכול להצליח במכבי חיפה.

להכין קרקע זה אומר לבנות קבוצה שלא תלויה בקטן ולא באף אחד אחר. זה אומר לבנות שניים-שלושה מערכים מודרניים ולשחק עם השחקנים שמתאימים להם במידה הטובה ביותר. עטר מסוגל לזה, אני בטוח. תחת אותם התנאים בערך הוא בנה בבית"ר ירושלים שלד שהחזיק אותה עם הראש מעל המים בתקופה שלאחר עזיבת ארקדי ואפילו הביא לה גביע (על חשבוננו כמובן). הדברים האלה לא יקרו אם תרחף מעליו עננה של פיטורים בגלל משחק זה או אחר שהוא לא ינצח. את כל הפעולות השגויות שהוא עשה עד כה הוא עשה בגלל שהתפקששו לו 2 משחקים בתחילת העונה (שני משחקים שבהם שיחקנו טוב ונכון ברוב שלבי המשחק!). הוא עושה את הכל בגלל לחץ. ואת הלחץ הזה צריך להסיר ממנו. רק ככה יהיה סיכוי שאולי תהיה פה בעונה הבאה קבוצת כדורגל.

מותר למאמן לטעות בבניית הקבוצה, זה לא אומר שהוא לא מבין בכדורגל, אבל צריכה להינתן לו האפשרות לתקן ולמזער נזקים.

עמית123

New member
מסכים איתך ומוסיף

הרכש הראשון של רובן היה שיימן ועודד אלקיים. כאילו בער בו להחתים אותם והוא חשש שקבוצה אחרת תחטוף אותם. בבירור יש פה חוסר הבנה מוחלט. כמה שחקנים יש לנו עכשיו? 28? בשביל מה בנית 2 קבוצות?
בשביל מה יש 3 שוערים שאף אחד מהם לא מתאים לרמה שלנו (אניימה לצורך העניין) בשביל מה להביא חלוצים וקשרים שלאורך שנים מבקיעים מעט מאד גולים?
יש אחריות עצומה לשחקנים וגם לרובן. זאת האמת. אותי מאד איכזבו כל המעורבים החל משחר ועד למשומר (אחרון השחקנים?).

יש לי הרגשה שהקיץ הזה רב"ש יגיע לכאן, אומנם שנה באיחור אבל זה מאמן סופר אינטלגנטי, שיודע לשנות מערכים בהתאם ליריבות, שיודע לדרבן ולהתחבר לשכונה שיש בארץ.
בהנחה וזה יקרה הוא יצטרף להעיף מהקבוצה משהו כמו 15 שחקנים.

Benedictus2

New member
קשה קשה

הוא מאד לחוץ. התגובות שלו משדרות לחץ. חילופי השחקנים התדירים מהיציע להרכב ומשם ליציע או לספסל - זה לא נראה טוב לא רק בגלל שזה מחריב כל אפשרות לבנות איזו תכנית משחק בסיסית - זה גם מצביע על כך שהוא פשוט לא יודע מה לעשות, ונראה שבאמת שיחה שכזו בינו לבין שחר נחוצה מאד. אני רק לא יודע עד כמה זה יעזור. ודאי שלא צריך להביא מאמן זר באמצע העונה. זה יהיה אסון על רקע מה שכתבת בצדק, על העיתונות המקומית.
יש לי תחושה שראובן יקום וילך אחרי המשחק הזה או הבא אחריו.. מכבי חיפה היא לא בית"ר ירושלים והוא לא שולט בשחקנים כפי ששלט שם (או בנתניה). מעבר לכך, אני לא בטוח שראובן עצמו ידע מה הוא רוצה לעשות עם המועדון הזה ואיך הוא באמת חושב שהם צריכים לשחק. הוא פשוט הביא שבלונות שאותם הוא עבד בנתניה והלביש אותם על מכבי חיפה. כשביקש לשנות, הוא כבר לא הצליח לגרום לשחקנים להאמין בשינויים האלה. מה אגיד... מבוי סתום...
רק שנגמור את העונה הזאת בלי לרדת ליגה (ואני באמת חושש מזה... פראנויה של אנשים עם זיכרונות רחוקים וכואבים)... נראה אם שחר יתעשת אחרי העונה הזאת בכל מה שקשור למעורבות שלו, שנראה לי שהיא הרבה פחות אינטליגנטית מכפי שהייתה בשנים עברו.... אבל אולי זה רק אני...

למעלה