המלך הוא עירום

babaler

New member
המלך הוא עירום

שלום לכולם, אתמול "זכיתי" להיות נוכח בהופעה של שלום חנוך ב"פסטיבל התמר" שהתקיים במצדה. כרטיס במחיר רגיל של 120 ש"ח, אך למען הגילוי הנאות אספר שילמתי מעט פחות מכך. שלום חנוך הוא אומן מוערך מאוד בישראל. יש לו מניות רבות במוסיקה הישראלית, ושירים רבים שמשמשים כנכסי צאן ברזל, ולעד ייזכרו כשירים היפים ביותר שיש לנו נכתבו/הולחנו על ידיו. אין ספק שהבן אדם יודע לכתוב מוסיקה. במשך זמן רב שמעתי שהוא גם נותן הופעות מדהימות. אז לקחתי את האוטו, ונסעתי כשעתיים וחצי, מתל אביב ומצדה. כשהגעתי להופעה, ראיתי את ה"להקה" - שלום חנוך וקלידן, הייתי מרוצה. אני אוהב מופעים אקוסטיים מינימליים. לאחר שהחלה ההופעה, הדבר הראשון שהכה בי הוא זה שפשוט לא שומעים את נגינתו של חנוך. הדבר היחיד שנשמע בסאונד הזוועתי (עודף בס, חוסר איזון בין הרמקולים, וצילצול מתכתי לנגינה) היה הליווי הרע מאוד של הקלידן, שלדעתי קוראים לו משה לוי, אבל אני לא מתחייב. מעבר לבעיות הטכניות האלה, ההופעה פשוט לא זרמה. אחד הדברים הפשוטים שמצופה מזמר ברמתו של שלום חנוך הוא למשוך את הקהל, להלהיב אותו, לכשף אותו. במקום זה קיבלנו שירים ידועים יותר ופחות בעיבודים נוראיים, מבוצעים בצורה מכנית וללא רגש. ההוכחה הטובה ביותר לכך שמרתו של המופע הייתה מתחת למצופה הייתה העובדה שברוב רובו של הקהל לא מחא כפיים בצורה אמיתית כדי לקבל הדרן שלישי. יש לציין גם שההדרן הראשון בוצע לאחר כ-50 דקות של הופעה, דבר שגרם לכולם להבין שממילא חנוך יעלה לתת עוד קטע. לסיכום - במקום לנצל את האווירה המדהימה שהייתה באיזור (ירח כמעט מלא, ים המלח, מצדה) חנוך בא לבצע מספר שירים (כ-12) בצורה מכנית לחלוטין, בלי רגש, ובלי שום אהבה אמיתית לקהל, וכל זאת בהופעה שארכה פחות משעתיים. המלך - שלום חנוך - הוא עירום. הוא הפסיד אותי ועוד מספר רב של אנשים כצופים בהופעות שלו. חבל.

זה מעצבן!

מעצבן לסוע עד מצדה, לשלם בסביבות המאה שקלים ועוד לראות הופעה גרועה, חבל שזה יהרוס עבורך הכרות עם אחד היוצרים הכי מוכשרים שהיו בארץ (אם לא המוכשר שבהם), שלום שאני מכיר הוא פרופמר ענק, יש מעטים בארץ שיכולים לרגש קהל כמוהו, ועוד פחות מזה שיש להם כל כך הרבה שירים מופלאים, אני מניח שגם לו יכול להיות יום רע בעבודה זה קורה לכולם.

giba70

New member
אין לדעת מה הייתה הבעיה

העיקר שתמשיך להנות מהאלבומים הנפלאים שלו. בקשר להופעות, אני נהניתי בשתיים-שלוש ההופעות שלו שהייתי, אבל זה היה די מזמן ואני לא יודע אם כעת עדיין הוא מפיק את אותן האנרגיות. מופע אקוסטי בכלל יכול פחות להלהיב את הקהל מאשר מופע רוק עם להקה מלאה, כאשר יש גיטרה חשמלית שניתן לדפוק בה סולו רצחני או תופים שמכניסים את הקהל לאטרף של קצב, ולכן אולי הקהל לא היה מתלהב גם בלי בעיות הסאונד. אני חושב שכדאי לך ללכת להופעה אחרת של שלום חנוך, אבל הופעה בהרכב מלא, כדי שהדעה שלך עליו כפרפורמר תקבל צ'אנס נוסף, כיאה לרוקר הגדול ביותר בארץ.

giloni

New member
גם על משה לוי אני מתפלא

שכן מדובר באחד הקלידנים היותר איכותיים שצמחו כאן. יקי

יציאה

מי שפיספס הופעה של שלום בהרכב מלא (מחזה מרהיב) יכול היה ללהרגיש את האנרגיות שלו בהופעה דרך "רומן אמיתי" ששודר בטלוויזיה לפני כמה שבועות. עם הזמן שחולף והמצב בארץ, שכנראה מאוד משפיע עליו לפי האלבום האחרון שלו, שלום המזדקן הפך לממורמר ואיבד הרבה מהקסם שאיפיין את ההופעות שלו בעבר הלא רחוק. למרות זאת, הפורמט האינטימי אקוסטי של סידרת ההופעות "יציאה" שלו ושל משה לוי לבד הרבה יותר קוסם לשלום בתקופה זאת, וההופעות האלה פשוט מדהימות, חושפות מחדש פן של שלום שנחבא אל הכלים החל מאי שם באמצע שנות ה-70'. הפספוס שציינת בהופעה במצדה נובע לדעתי מבחירת המיקום - מועדון התיאטרון למשל הרבה יותר מתאים להופעה האינטימית ששלום מריץ בשנתיים האחרונות. מומלץ לא לוותר עליו עדיין.

babaler

New member
נאמר לי מספר פעמים ש...

אכן נאמר לי שההופעות באולם קטן כמו מועדון התיאטרון, צוותא או כל אחד מהמועדונים האינטימיים הקיימים מעבירות טוב יותר את מלוא איכותו של שלום חנוך. אישית אני לא מתכוון לתת לחנוך עוד צ'אנס בהופעות חיות, אלא להמשיך לשמוע את תקליטיו. אני מעדיף "לבזבז" את הכסף שלי על הופעות חדשות אחרות, במקום לתת עוד צ'אנס למישהו שאיכזב אותי פעם אחת. אמנם זה לא "לויאלי", אבל ככה אני
.

giba70

New member
אתה נחפז מדי לטעמי

"במקום לתת עוד צ'אנס למישהו שאיכזב אותי פעם אחת" ובעצם מי כאן נותן צ'אנס למי? תן לעצמך עוד צ'אנס להנות ממנו. וכמו שאמרו כאן כבר, מופע אקוסטי שלו יותר מתאים לראות במועדון קטן ואינטימי, ומופע רוק בהרכב מלא יותר מתאים למצדה, ושלום חנוך בהחלט יודע להגיש הופעת רוק, כמו שזכור לי מימי "מחכים למשיח" ו"רק בן אדם", כשראיתי אותו בערד.

rolling9stony

New member
ההופעות האינטימיות של שלום חנוך

ראיתי אותו בין השאר במסגרת הסיבוב "יציאה" עם משה לוית במועדון התיאטרון. (ראוי לציין שהוא לא רק קלידן של חנוך אלא גם המפיק המוזיקלי שלו כבר הרבה שנים). וכמה שאני אוהב אותו ואת החומר שלו, בהופעה הזאת כמעט נרדמתי. ההופעה לא זרמה, העיבודים היו חלשים, לא נעים להגיד אבל חיכיתי שייגמר כבר. והופעות אינטימיות נוספות שלו בהם הייתי לא הלהיבו אותי. אבל כאשר הוא מופיע עם הרכב מלא הסיפור שונה. ועל אחת כמה וכמה כשרוני פיטרסון הוא חלק מההרכב - גיטריסט מדהים, ראיתי אותו בהופעות סולו והוא סטאר בפני עצמו. זה ברור שיש הבדל בין הופעה אינטימית להופעה בהרכב מלא, אבל מבחינתי לפחות אצל שלום חנוך ההבדל הזה הוא עצום.

rolling9stony

New member
ושכחתי... המחיר

המחיר הוא באמת הגזמה. ברור שכולנו ישראלים ומקומבנים, וגם אני לא שילמתי את המחיר המלא של 120 ש"ח על "יציאה", אבל בכל זאת זהו מחיר מאוד גבוה- כרטיסים ל Uriah Heep ענמכרים במחיר דומה, ובכל זאת - להקה מחו"ל עם כל מה שכרוך בכך. חבל.

גם היום שלום נותן הופעות מעולות

אני לא יודע לגבי "יציאה" כי לא הייתי בהופעה הזאת (גם חבר שלי שראה את ההופעה לפני שנה התאכזב) אבל שלום חנוך מופיע בימים אלה גם בעוד מופע "אור ישראלי" כאשר הנגנים שמלווים אותו הם מוניקה סקס. ראיתי את ההופעה הזאת לפני כחצי שנה אמנם לא שילמתי כל כך הרבה כי זה היה ביום הסטודנט, אבל הייתי מוכן לשלם הרבה בשביל לראות את ההופעה הזאת. הופעה פשוט מעולה, שלום ביצע את הלהיטים הגדולים שלו כמו שהו יודע ולמרות גילו המופלג עדיין נתן מופע רוק כמו שצריך. במיוחד אהבתי את הגירסא שהם עשו ל"מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר" כאשר כל בית הושר ע"י מישהו אחר (שלום חנוך וחברי מוניקה סקס). לסיכום אם אתה אוהב את שלום חנוך הייתי ממליץ לך ללכת לראות את "אור ישראלי" ואני מקווה שלא תתאכזב.

אני חייב להגיד

שפעם אחרונה שראיתי את שלום היה בסיבוב של "מחכים למשיח", זה היה לפני לפחות 15 שנה (אאל"ט) ומול עשרות אלפי צופים עם להקת רוק כמו שצריך שלום נתן בראש כמו שאף ישראלי עד אז או מאז (לפחות לדעתי) לא נתן, ראיתי כבר כמה הופעות של להקות תוצרות חוץ, חלקן מהיותר גדולות שהיו, להוציא הופעה אחת או שניים, אף אחד לא הצליח לרגש כמו שלום אז, ממה שאני יודע, כאמור, הוא לא איבד את זה, יכול שהשילוב של הופעה אינטמית ופארק פתוח הייתה קצת בעיתית ויכול להיות שכמו לכולנו גם לו יש ימים לא טובים בעבודה, אבל בסך הכל אין עליו.

למעלה