המלך ארתור

מה לא ידענו?

המלך ארתור אבירי השולחן העגול סר לנסלוט קמלוט כאלה אפילו למונטי פייטון היה מה לומר על כך לזה את מתכוונת?

את ההתחלה

על זה שהסרט מוריד את מה שלא טבעי, ואת מקןר האגדה על שיבתו של המלך ארתור ועוד כמה פרטים. תשמעי, זה מאמר מה זה ארוך עם ימבה פרטים לקרוא את הכל? חייבים? ולמה מכל הדברים שיש שם את מתכוונת ב"ידעתם"?

מוּסקט

New member
האם זה המקום לשרשר

בקורת סרטים? אם כן - ראיתי את "הכפר". סרט אוירה, צילומים מרהיבים, מצליח לרתק עם עלילה לא מפותחת במיוחד, אבל למי היה אכפת? מרתק כבר אמרתי? לא יכולה לספר לכם יותר מזה כי אקלקל

אלי ו.

New member
מה לא ידעת?

שלא ברור אם ארתור היה באמת? שעלילות אבירי השלחן העגול היו המצאה ספרותית? בזמנו בפורום ערוץ ההסטוריה היה שרשור ארוך על ארתור היה או לא היה. יש כתובות שמזכירות איזה ארתור מאותה תקופה, נדמה לי סקסוני ואאל"ט גם מלך אבל על איזור מאוד ספציפי. עטיפת הספר במאמר של אשד גרמה לי לדה-זה-וו מהילדות. כיום הספר כרוך אצלי יחד עם ספרו של טוויין, יאנקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור. (חובה לכל מי שקרא את אבירי השלחן העגול!)

Mנטה

New member
טוב, לא קראתם הכל ואני מבינה ../images/Emo6.gif

אחרי שהוא אומר שמכשפות וקוסמים זה לא מציאותי הוא מתחיל לספר מה באמת היה הסטורית, שארתור זה אולי אביר מעם אחר ומהמאה החמישית וכו' וכו' הסטוריה על כל מיני מקומות בעולם שהתחברו ביחד כדי לייצר את האגדות האלו. אני חשבתי שזה מרתק, אבל כל אחד וטעמו

אם כבר המלך ארתור

אז באייקון 2004 יש הרצאה על המלך ארתור שנשמעת מאוד מעניינת. אני כבר הזמנתי לי כרטיס
יום שני, 12:00 אודיטוריום אשכול הרצאה: מפגש בין ספרות למציאות בעולמו של המלך ארתור / איגור אברמוביץ' המיתוס של המלך ארתור צמח בעולם של ימי הביניים והפיח רוח חיה בתקופה אפלה זו. סופרים נועזים ביקרו דרך המיתוס את הכנסייה. סופרי החצר הפיחו רוח חיים באבירים עם שריון נוצץ. אך מבעד לסיפור מבצבץ עולם קלטי פרה-נוצרי. העולם שהנצרות שאפה לחסל ולהחליף קם לתחייה בסיפור זה במציאות שהיא לכאורה כולה נוצרית. על מה מבוסס הסיפור? האם לנסלוט אכן היה יכול לברוח עם המלכה? מי הוא מרלין ומי הם אבירי השולחן העגול? מאין באו ולאן הם הולכים? ומעל הכל - השאלה הנצחית: האם ניתן להשיג את הגביע הקדוש ולהציג אותו לבני האדם? על שאלות אלה ועוד במסע של שעתיים אל האוטופיה של ימי הביניים.

למעלה