המלחמה על הבית

newway1

New member
המלחמה על הבית

התייעצות.

יש לנו דירה עם משכנתא ל- 25+ שנים.
המשכנתא משולמת על ידי בלבד מאחר ואני גרה בדירה עם הילדים, ואין לי כל כוונה לדרוש ממנו השתתפות בעניין.
לפרוד - מגיע - חצי משווי הדירה לאחר ניכוי המשכנתא (200K)שאין באפשרותי לשלם לו במזומן.
ההצעה שלי היא לשלם חצי היום וחצי בעוד 5 שנים. אך הוא מסרב.
הוא גם מסרב לחכות למכירה כאשר הקטן יהיה בן 18.
הוא רוצה כסף עכשיו.

אני לא רוצה למכור את הדירה כי ב"רווח" לא אהיה מסוגלת לספק לילדים מקום מגורים שלא יפחית מאיכות החיים שלהם היום.
הברירה אם מוכרים היא לעבור לדירת 3 חדרים (שהשכירות שלה גבוהה מהתשלום החודשי של המשכנתא) כאשר הפרשי הגילאים בין הילדים הוא 5 שנים ו- 9 שנים(2 בנות ובן).
בנוסף - הוא טוען להורדת מזונות - שכבר הסכים עליהם.

במצב הנוכחי - אני אובדת עצות.
ומרגישה שהוא דוחק אותי לפינה בוויתור על משמורת מפחד שלא אוכל לכלכל את הילדים.

כיצד בית משפט עשוי לפסוק במיקרה כזה?
למישהו נסיון?

נשמע לי שהוא הגזים

בתקופה שאנחנו היינו פרודים וגם אחרי הגירושים הוא שילם חצי מהמשכנתא כי הבית גם שלו. וזה גם לא גרע מהמכסף של המזונות, לפי החלטת השופט בבית הדין לענייני משפחה.
נראה לי שהוא מקשה מאוד. תבדקי אם את יכולה להגדיל את המשכנתא על מנת לקנות ממנו את חלקו. אולי כדאי לך.
והכי כדאי להתייעץ עם עו"ד לדעתי.
&nbsp

newway1

New member
אז ככה...

יש לי עו"ד
ויש בקרוב דיון בבית משפט בו אמורות להילקח החלטות.
אבל - אין לו או לי מושג מה השופטת תחליט, בגדול...טובת הילדים - אבל את יודעת...זו שאלה עלומה עד שמגיעים לדיון.
המו"מ איתו תקוע ולכן שאלתי את השאלה הזו כאן - כדי ללמוד מנסיון של אחרים.
יש לי כסף אבל אני צריכה להכניס את רובו למשכנתא בכדי לצמצם אותה כדי שיסכימו לרשום את המשכנתא על שמי כחד הורית. אחרת שוב - האפשרות היחידה היא למכור.
לכן אני יכולה לתת לו רק חצי מהסכום כרגע.

ברוס12

New member
אין לי שום ניחוש מה יחליט בית ..

משפט נכנסים לשם ולא יודעים מה התוצאה
תנסי לדבר לליבו
לא יתכן שהוא מתעלם מהצרכים של הילדים שלו
זה לפני הכל
בוקר אור
ויום טוב לכולם !!

כמה הארות ...

איכות החיים של הילדים - ללא קשר לתוצאת סכסוך הדירה, איכות החיים של הילדים תרד כתוצאה מהגירושין. זה מובנה ואמור להיות מובן לכולם..

ביחס לסכסוך עצמו - יש סבירות שבהיעדר הסכמה ביניכם בית המשפט יכפה פירוק שותפות ויאלץ מכירה. את צריכה לקחת את זה בחשבון ולהערך לכך (ואני לא חושב שזה לכשעצמו צריך להיות מנוף של לחץ עליך להכנע לתכתיבים של בן זוגך לשעבר)

אפשרות שכדאי לשקול - הלוואה/הלוואת בלון לתקופה שבעקבותיה תוכלי לפרוע את הסכום החסר (יש היום אופציות חוץ בנקאיות, כמו קרן הפנסיה/ביטוח המנהלים שלך שאפשר לקחת כנגדם הלוואה)

לגבי הורדת המזונות - זה עניין של נסיבות שמצדיקות. ואם הסכום שנקבע הוא במסגרת הנהוג - לא סביר שיזכה להורדה.

באופן כללי, מדובר בתקופה סוחטת ומתישה ואת חייבת לגייס עמידות ואורך רוח כדי לעבור אותה

ברוס12

New member
למה שלא יעשה הגרוש מעשה אבירות לכבוד גרושתו והילדים בעיקר

וימתין כגבר !!!

אני לא מכיר את הגרוש

ואת נסיבות חייו...
יכול לדמיין שאולי יש לו חוב בשוק האפור בסך 200000 ש"ח שהוא צריך לשלם או שיפגעו לו בפיקות של הברכיים.
יכול גם לחשוב שהוא מחפש לפגוע באם ילדיו כי בחרה להגרש ממנו
ויכול להיות גם דברים אחרים.

המכנה המשותף בעיני לכל האפשרויות הללו - שלאישה אין שליטה/השפעה עליו ועל מעשיו אלא רק על שלה ..
ולכן הצעתי את אשר הצעתי במסגרת מה שנמצא בשליטתה/השפעתה

ברוס12

New member
ואני חשבתי שאתם כל בוקר שותים קפה יחד

תהיה רציני נראה לך שחשבתי שאתה מכיר אותו

newway1

New member
לא מצפה שיהיה אביר

אם היה אביר לא הייתי בוחרת להתגרש ממנו.
עניין הכסף אצלו זה כדי לא להתחיל מ- 0.
מבינה את זה ולכן עושה את המאמץ לתת חצי מהסכום היום.
לתת את הסכום במלואו היום ולהתחייב להלוואות במקביל ללפרנס את הילדים - כבר מעבר ליכולתי הכלכלית.

השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות שבית משפט באמת יפסוק תשלום בשני חלקים בהפרש של 5 שנים?

ברוס12

New member
תעזבי מתוקה, זה לא קשור אליך גבר שמכבד את עצמו

מתנהג כגבר אחרי הכל יש לכם ילדים יחד
והוא עשה לך אותם
אז לעשות הוא יכול ולעזור לאימא בגידול שלהם
הוא לא יכול
כן וזו עזרה !!!

newway1

New member
נכון

ועם זאת מבינה את המקום ההישרדותי שלו...רק לא מבינה את מערכת השיקולים שלו... ואת חוסר ההבנה שלו על המחיר שהילדים ישלמו.
נכון שיש ירידה ברמת החיים - וכולנו מרגישים אותה. אבל גם להעביר אותם לדירה של 3 חדרים בגלל 100K????? שיקבל תוך כמה שנים?
זה שווה??????????????
(ועוד לא הזכרתי את העלמות הכספים שהיו בתחילת התהליך - כספים שלא יחולקו כי הם נעלמו...)
בכל מיקרה - היתה לי שיחה השבת עם ידיד שאמר לי "תפסיקי להיות מבינה כל הזמן..."
אחרי כמה שעות סימסתי לו
שהיום אני יודעת שאין רע בלהבין - זה עוזר להוריד את מפלס הכעס - ואם זה מה שיסיים את הגועל הזה - אז אני מבינה.
תראה - אם יקרה מה שאני חוששת שיקרה בבית משפט - אז הוא יצטרך לקחת אחריות ולקחת משמורת - כי הוא מרוויח פי 2 ממני.
הוא לא אבא רע. אני חייבת להגיד זאת. אז שלא יתחיל מ- 0....
ואם הוא יספק את צרכיכהם הכלכליים ורמת החיים שלהם - אז אוותר על יום בשבוע....בצער רב - אבל אוותר.
כרגע - הוא חושב שזה בא כאיום וכלחץ עליו... מה שהוא לא יודע - זה שהשלמתי עם זה.

קליל 1

New member
אם יכולתי להציע לו הצעה..הייתי מציע לו

לקחת את ההצעה שלך בשתי ידיים.
פסק הדין שהוא יקבל יהיה הרבה יותר קשה ממה שנדמה לו.
לפי מה שאני יודע ממקרים קודמים..את תשארי בבית..ובמקסימום יידרש ממנו להשתתף במשכנתא שלך..
שום בית משפט לא יוציא אמא עם 3 ילדים לרחוב...

newway1

New member
זה לא לרחוב...

זה לשכירות יקרה יותר...
מהיכן הביטחון?

(זה מעודד אבל אני ניזהרת בעידודים כאלו)

קליל 1

New member
מישהי שאני מכיר שהתגרשה עם 4 ילדים

הבעל הגיש תביעה שהיא תשלם לו חצי מהבית..
פסק הדין היה שהיא לא יוצאת מהבית או מוכרת אותו עד שהילד הקטן יהיה בן 18..והוא ישלם מזונות.
הוא לא שילם כל השנים מזונות וכשהילדים עברו גיל 18 הוא תבע חצי מהבית והפסיד כי בית המשפט קיזז את המזונות מערך הבית וכך הגרוש יצא בלי בית ובלי קשר עם הילדים..בקיצור אבד הכל...

הצד השני

גם לבעלך מגיע לחיות בכבוד.
גם הוא, אולי, רוצה לרכוש לעצמו פינה משלו, ולא להיות נע ונד מדירה שכורה אחת לאחרת.
הנטיה הזו, להאחז בקירות ויהי מה, לא מובנת לי.
כן, בשנים מאז שהתגרשתי עברנו אני והילדים דירה כמה פעמים, וזה לא היה ממש כייף.
אבל זה גם לא היה אסון גדול, והכסף שקיבלתי ממכירת הבית איפשר (ועדיין מאפשר) לנו לחיות בכבוד במשך שנים, ולבעלי לשעבר לרכוש בית יחד עם זוגתו החדשה.
&nbsp
ארבע קירות.
עזבי.

למעלה