המלחמה נגמרה,המניה עולה(טפו טפו..)ועדיין כולם ישנים..

מחכים לפריצה שעומדת להגיע ......

באנד צהרים טובים !
יצר איתי קשר כתב שהבין כי דברים קורים אחרי הקלעים....
עניתי שנכון להיום איני יכול לדון בנושא,
והוא ביקש להתעדכן כאשר יהיה אפשרי...
האם קיבלתם תשובות כל שהם ?

טכניקום

New member
יום ד

לשומר ! המלחמה בעזה נמצאת בפסק זמן ! כדאי לחכות בסבלנות ולראות את תגובת מחבלי החאמס כאשר ישראל תראה להם אצבע משולשת
( לדרישתם לנמל ימי \אוירי , ולהכנסת סחורות ללא פיקוח ) ,
מאיד הם יכולים להפתיע ולאפשר את פירוז הרצועה ,כאשר אנשי או"ם שולטים במעברים היבשתיים ובפיקוח ימי או אוירי ,
למי שזוכר תמונה דומה נחתמה עם החיזבללה בתיווך האו"ם ב2006 , והתוצאה ? תוספת של עשרות אלפי טילים ,ובניהם טילים לטווחים של כ250 ק"מ , ולכן לדעתי השמירה ההיקפית [אוויר \ים\ יבשה ] חייבת להישאר בידי צהל , ובנוסף ! ישנם מלעיזים רבים על דרך ניהול הלחימה זמנה הארוך ותוצאות הלחימה כיום , אם עושים מאזן אמיתי מגיעים לתוצאות אחרות לגמרי , הרס מנהרות תקיפה \ כ340 בתי רבי מחבלים גולחו מעל הקרקע \, הרס מסגדים בתי ספר ,מרכזי תקשורת ומערכות שליטה ,וכמובן עמדות תצפית שמוקמו במרומי המגדלים , העזתים בנו תעשית מתכת שחלקה הגדול הוקדש לייצור אמל"ח ,הכל הושמד !

superdrink7

New member
טכניקום...מי שיקרא את הפוסט שלך ואחר כך

יבחן את העובדות לא ימצא כל קשר בין הנאמר למציאות!

אז גילחנו בתי מחבלים...גילחנו מסגדים...פגענו במטרות תשתית...בלה בלה בלה...

זה לא האישיו בסיפור...האישיו בסיפור זה תפקודו של ראש ממשלת ישראל שחזק במילים וחלש במעשים!

הקבינט הביטחוני הפך לפארסה...מרב כינוסים לא ראו את היער...הסכם הפסקת האש מאתמול לא ידועים פרטיו

לא לעם בישראל ולא לשרי הקבינט....!

מה היתה מטרת המבצע מלכתחילה?!

האם המטרה הושגה?!

ביום האחרון למבצע/ מלחמה שוגרו מעל 100 רקטות מצפון ועד דרום....

מדינה שלמה התעוררה בוקר אחד למבצע שהפך במהרה למלחמת התשה מאין כמותה...

ההשלכות הכלכליות של המבצע (חחחחחחח) מבצע ארוך.....הלוואי עלינו בסופר מבצעים ארוכים כאלה...עוד ידובר בהם רבות והאזרח ישלם

באבוה על כל טיל יירוט...

ההנהגה כשלה בכל המרכיבים ובראש ובראשונה בהשגת המטרה העליונה והיא השבת גופות החללים ופירוז הרצועה מנשק!!!

ראש ממשלת ישראל התנהל בעצבנות וחוסר שקיפות משווע..אילתר והיסס כהרגלו ולכן המטרות לא הושגו...

מי שמתרשם מגילוחים והרס חוטא לאמת ומשקר לעצמו ולאחרים...

חצי הכוס המלאה שלי היא שהוסרה המסיכה מראשו של ראש הממשלה והכל בשידור חי...

ושהכל נעשה בשידור חי...בורחים מהמצלמות ומהכתבים ומתעסקים במכבסת מילים...

איך אמר בנימין...רוצים התשה יקבלו הכתשה...חחחחחחחחחחחחחחחחח

אז יש לי חדשות...אכן קיבלנו התשה וראש הממשלה כתש לנו את השכל ותו לא!!

טכניקום

New member
לסופר

עקבתי כעת אחרי מסיבת העתונאים בהשתתפות רה"מ שר הבטחון והרמטכ"ל , חלק מהתשובות לתהיות שלך נמצאות בדברם ,
לדעתי את צוק איתן הטרויקה ניהלה היטב , לפעמים חשוב לשאול אחרת ! מה החאמס הרוויח מהמלחמה ? מצבו הצבאי הוטב ?
מצב העזתים שלהם הוא הבטיח בטחון שופר ? תזרים המזומנים לחופרי המנהרות יועבר במועדו ? או בכלל לא ? האם מחבל שינוע בעזה לא חושש לסיכול ממוקד ? לדעתי את הישגי המבצע ניתן להעריך בפרספקטיבה של זמן , למתלהמים על נחיצות כיבושה של עזה כדאי להסביר שמספרם של החיילים הפגועים היה גדל בטור הנדסי ( תלול) , ומה נעשה לאחר הכיבוש עם 1.8 מיליון עזתים ? ( לפי דיני מלחמה מי ששולט בשטח חייב בבטחון , ניצטרך לםפק להם מזון \תרופות \ שיקום ודיור ומערכת חינוך ,, לדעתי זו מטלה שגדולה , עלינו וגם מיותרת )
). להכריע את עזה ניתן גם ללא הכנסת כוח יבשתי ,באמצעות ארטילריה כבדה וחה"א , היכן תמצא ישראל מול טענות העולם על הרג מסיבי של אזרחים ?

superdrink7

New member
מי כתב כיבוש...אני נגד כיבוש מכל סוג שהוא...

ובעד לא להסס להגיד את האמת!להגיד לתושבים בעוטף לחזור לבתיהם זה בדיוק הדוגמאללא להגיד את האמת...ואני מקפיד לא להסתכל בכמה הצד השני מפסיד.. אל תשכח שגם אנחנו הפסדנו ובוא נתעסק קודם במההרווחנו לפני שנסתכל על ההפסדים... ההפסד הוא פונקציה של הרווח ואם אתה מסתכל מההשני הפסיד אז כנראה לא הרווחנו הרבה!

ואני חשבתי שחברי הפורום משקיעים לטווח ארוךץ

נולדתי לפני לא מעט שנים בארץ ומעולם לא האמנתי בפתרונות המובטחים לשלום במזרח התיכון. אבל יש לי סבלנות .לחיפושי נפט נכנסתי לפני הרבה שנים ועדיין יש לי סבלנות .החמס ישאר ,החמס ילך ויבוא במקומו משהו אחר ולי יש סבלנות.
בקיצור נמשיך בחיים ומה שיבוא נראה כשיבוא.
מי הוא החכם הרואה את הנולד ?

למעלה