המינים היפים

conatus

New member
המינים היפים

אל תגידו יותר המין היפה. אני מסביר : אנחנו נוהגים לא אחת לומר על נשים שהן המין היפה, אך מזדמן לנו לרוב לראות נשים שכל קשר בינן לבין יופי הוא מקרי בהחלט, כלומר המין היפה נקרא כך בשל מספר פרטים בתוכו (נשים בעל יופי עוצר נשימה). אם נתבונן במין האחר נוכל גם בו למצוא מספר פרטים בעלי יופי נדיר ואם כך הוא הדבר הרי שאפשר לקרוא גם כן (על פי תקדים המין היפה) למין האחר המין היפה.

a d i n a

New member
מממ קשה קשה . . .

אולי לא מתכוונים "במין היפה " רק לחיצוניות????? . אני לא רומזת שגברים לא יפים מבפנים . אלא רק שואלת . אך ידוע ותקן אותי אם אני טועה שנשים משקיעות יותר זמן בלטפח יופיים מאשר גברים . אולי בגלל זה נקראו המין היפה . . אומנם עכשיו הגברים גם מטפחים את יופיים מאוד אולי ביום מן הימים נקרא להם המין היפה אבל אני בספק . כי לנשים יש תכונות אשר נחשבות כיפות :עדינות , יופי טיבעי, טבעיות . מאחר שאין לי תשובה כפי שאתה רואה אני מודה בכך . זו כנראה עוד נורמה שהתמסדה בחברה . ואני אישית רק נהנית ממנה .

אל תהני יותר מדי

המונח "המין היפה" הינו מונח שוביניסטי שמשקף את החברה השובינשסטית בה הוא נולד. גם העובדה שנשים משקיעות יותר בטיפוח יופיים נובע מאותה גישה המשייכת למראה הנשי את שיא המעלות הטובות שבנות מין זה משתבחות בהן. הסיבה שגברים החלו לטפח עצמם היא פרוזאית הרבה יותר- כסף חברות התמרוקים חיפשו קהל חדש למכור לו את מרכולתם ומצא את המטרו-סקסואל שלנו, המבולבל בעיקבות המהפכה הפמיניסטית נוח כפרי בשל לקטיפה.

kk221

New member
אתה עושה טעות

ההגדרה "המין היפה" הינה הכללה סטטיסטית. העובדה שיש גברים מסוימים אשר הם יותר יפים מנשים מסוימות לא סותרת את ההגדרה. אם באופן סטיסטי יש יותר נשים יפות מגברים יפים אז ההגדרה תקפה. עכשיו, מעבר לעובדה שניתן לראות ביום יום שאכן הנשים יותר יפות מהגברים, אפשר גם להבין את המקורות האבולוציונים של הגדרה זו. אגב, האם גם תתנגד גם להגדרת הגברים כמין החזק? הרי יש נשים מסוימות שהן יותר חזקות מגברים מסוימים. אבל העובדה שיש יוצאים מן הכלל לא סותרת את הכלל.

conatus

New member
תזכורת קצרה על הא היידוע

לטענתך יש יותר נשים יפות בקבוצת המין הנשי מאשר גברים יפים בקבוצת המין הגברי ולכן נקרא מין זה המין היפה. והינך מוסיף וטוען שיש יותר גברים חזקים בקבוצת המין הגברי מאשר נשים חזקות בקבוצת המין הנקבי ולכן נקרא מין זה המין החזק. ללא צורך בסטטיסטיקה ניתן לראות שעולה מהגדרותיך שהמין בו יש יותר פרטים בעלי תכונה משותפת זוכה לכינוי גורף של 'הכי' - הכי יפה , הכי חזק. אני חולק עליך ואינני סבור שמדובר בהכללה סטטיסטית (ברור שאף אחד מעולם לא ביצע מחקר סטטיסטי שכזה) אלא מדובר במשהו אחר והמשהו הזה נרמז ב - הא היידועטוי "המין". אין הכוונה כלל לומר על המין הגברי שאינו יפה (עבור אישה אהובה או הגבר שלה הוא הדבר היפה עלי אדמות) מהמין הנשי אלא שהמין הנשי יופיו הוא היופי האמיתי, הנאצל או בקיצור - "היופי". ולראייה נאמר "המין" היפה כלומר שני המינים יפים אך מתוכם אחד מיודע.

kk221

New member
אז אולי

צריך להגיד "המין היותר יפה"? אתה מניח שמתוך הגדרת הנשים כמין היפה, נגזר שהגברים הם המין הלא יפה. אבל זו טעות. אפשר לגזור מכך שגברים הם המין הפחות יפה, שאם מקובל עליך סטטיסטית שנשים הן יותר יפות, אז סטטיסטית גברים הם פחות יפים. ככלל. אגב, ההגדרה הזאת לא נבעה לדעתי מהגדרה אוביקטיבית, אלא מהעובדה שנשים משקיעות יותר ביופין החיצוני, והסיבות מקורן במקורות החברה הפטריארכלית שבה אנו חיים.

lmatan1

New member
לא כל מה שיפה הוא בהכרך טוב

את זה אמר אפלטון נשים משקיעות יותר בטיפוח היופי על מנת לפתות את הגברים מראה עינים הוא שיקרי היופי הוא תחושה פנימית של התרוממות רוח.

למעלה