המטומות

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
המטומות

שלום ד"ר אלקיים לפני חודש בערך יצא לי המטומות על פני הגוף ומיכוון שחשבתי שזה קשור ללופוס נגשתי למיון שם נעשה ספירת דם ובדיקה ל-PT,PTT שיצאו תקינות. זה עבר עם הזמן ובימים האחרונים חזר שוב כאשר היום יצאה לי המטומה ממש ענקית על שורש כף היד, אחד בצדי הבטן ושלוש-ארבע לאורך הרגליים והשוקיים משני הצדדים. לציין שלא נחבלתי מכלום. נגשתי שוב היום למיון ושוב נעשו אותם בדיקות שיצאו תקינות לחלוטין חוץ מהמוגלובין שירד מ11.2 ל- 10.4 וזה למרות שאני כבר לא מקבלת מחזור חודשיים וחצי. רציתי לדעת ממה ההמטומות האלה נובעות אם אין בעיה של קרישיות. האם זה קשור ללופוס? מדוע ההמוגלובין ירד? ועוד שאלה קטנה- בבדיקת שתן לסטיק כבר יוצא לי פעם שנייה כדורית דם אדומות +++ מה זה אומר? האם יש קשר בין הדברים? תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות

המטומה

השאלה היא האם אכן מדובר בהמטומה - אם כן ובדיקות המעבדה ( תרומבוציטים ותפקודי קרישה ) תקינים - יתכן וההנטומות קשורות לטיפול באספירין או פרדניזון ( אם את נוטלת אותם ) - אפשרות אחרת היא שלא מדובר בהמטומה אלא בדלקת כלי דם ואז הגישה לגמרי שונה- אני מציעה לגשת לראומטולוג או רופא עור על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת

למעלה