המטולוג

פיפי99

New member
המטולוג

מכבי אישרו לי בירור חלקי בלבד של קרישיות יתר
(אני עוד לא יודעת מה אישרו ומה לא צריכה ללכת לאסוף את המכתב)
חילצתי מהרופאה שלי הפניה להמטולוג (שיקרא את התוצאות, אולי שיגיד אם הבדיקות שלא אושרו חשובות או לא)
אבל היא אמרה שאני צריכה המטולוג שמתמחה בקירישות יתר.

למישהי יש המלצות? המטולוג מכבי שמבין בקרישיות יתר והפלות? (תל אביב)

קופרמינץ....

רופא בסיכון. מומחה על לנושא קרישיות והפלות חוזרות. מנהל מחלקת היי ריסק באיכילוב. מקבלים החזר ממכבי זהב/שלי על חלק גדול מהביקור. מבין יותר מרוב הההמטולוגים. מכירה לא מעט נשים שהציל להם את ההריון, את הילדים שנולדו ואחת אפילו את החיים (רעלת קשה מאוד מסכנת גם את חיי האם).

לא הייתי מהססת אפילו.... תורים זמינים ונוחים.

פיפי99

New member
5500 ש"ח

זה כמה שיעלה לי לעשות בירור קרישיות יתר באופן פרטי לחלוטין.
קופת חולים אישרה סט מאוד חלקי של בדיקות (שמשאיר עדיין הוצאה של 4000 ש"ח אם אני רוצה לעשות פרטי)
אה, והתור הכי מוקדם הוא עוד חודש. נחמד.

אני בת 45, נקלטתי במאי להריון בפעם הראשונה מזה ארבע שנים. (תרומה שניה, החזרה שניה)
נניח שהכסף הוא לא פקטור (ברור שהוא פקטור, אבל נניח לרגע שלא גדול)
נשארו לי חמישה עוברים יקרים מכל (שהופרו על ידי זרע שהוקפא לפני ארבע שנים כשהיינו צעירים ופוריים, אין לזה תחליף)
זה הגיוני לעשות הכל כדי להגיע להחזרה הבאה עם ידיעה ברורה שלא קרישיות יתר גרמה להפלה הזו, או לחילופין להגיע עם אבחנה מדויקת וקלקסן?
כי התכנית היא לסוע מחר לאסותא עם כרטיס אשראי.
איבדתי את שיקול הדעת?
או ש- 5500 ש"ח זה סכום מאוד סביר אם ביכולתו למנוע עוד הפלה?

תשובה מעט מורכבת

ממש לא איבדת שום שיקול דעת! התהליך יקר כל כך, חייבים להתנהג ככה. כולנו נראה לי.

אני לא מומחית בכלל בענייני קרישיות אבל יודעת שיש קרישיות סמויה וגם שקלקסן בעל תכונות נוספות שמונעות הפלות כך שיש עוד משתנים ולכן לא תמיד המטולוג הוא הגתובת הנכונה. לי הוא נתן קלקסן אימפירי (לקחתי בהריון הקודם מסיבה אחרת ולכן לא היה הרבה התלבטות מצדי).הפסקתי בשבוע 14 וטפו טפו סוף שבוע 22...

הייתי קודם הולכת אליו ואחרי התייעצות אתו מחליטה.

למה דווקא באסותא?
אני עשיתי את הבדיקות החלקיות בהמלצת בר חוה, הן לא היו מאושרות ע"י המטולוג ולדעתי שילמתי בסביבות600 ש"ח לבדיקות שלא בסל. לא הייתי אחרי הפלה.
שווה לבדוק אפשרויות דרך מכבי, ראיתי ששאלת בפורום פורויות מאמינה שתקבלי שם מענה
מצטערת לשמוע על ההפלה
איילת

קיבלתי הפניה מד"ר בר-חוה
והימרתי אותה אצל הרופאת משפחה שלי. למרות שבכללית אמרו שמקבלים גם את של איתי כי בלאו הכי זה לא בסל

פיפי99

New member
בדיוק ככה

קיבלתי הפניה מרופא הפוריות שלי
נתתי אותה לרופאת משפחה שלי, היא ביקשה אישור, וקיבלתי אישור מאוד חלקי
חלק מהעניין הוא שיש לי רק הפלה אחת, אני מניחה שאחרי ההפלה הבאה היו נותנים לי אישור
באמת תודה רבה......

אז בכללית לא היה אכפת להם אם אני משלמת...
שווה לבדוק עלויות בבלינסון, רמב"ם
אני עשיתי בבי"ח מאיר
ברמב"ם יש את פרופ' ברנר ששמעתי שזאת המומחיות שלו שווה לבדוק

פיפי99

New member
כבוד לרמב"ם

אז אחרי שלושה ימים מתסכלים, הגעתי בעקבות המלצה של מישהי מפורום פוריות למרפאת הקרישה של רמב"ם. הם קבעו לי תור מהיום למחר. קפצתי על רכבת. עשו את כל הבירור המלא, תמורת 1600 ש"ח. תשובות בעוד שבועיים וחצי.

moran2628

New member
לקבלת כל הבדיקות לברור הפלה פני לאלה פרידמן מרחובות

נותנת בדיקות בקלות.
לבירור תוצאות- קופרמינץ או בתל השומר יש רופא אחר ששכחתי את שמו

למעלה