המטבח הלדינו

המטבח הלדינו

שריקה, שוב שלום : ) שאלה נוספת לי שאולי תוכלי לענות עליה... האם ישנה ספרות מקור שבתוכה ישנו מידע על המטבח הלדינו? כלומר הייתי רוצה להגיע למקור הכי אותנטי והכי אמין שיש, אולי באוניברסיטאות? אולי בספרים מסויימים... אולי אדם שיודע לכוון אותי? שוב תודה, עדינה

Sarika

New member
עדינה, מידע שאולי יעזור לך

באוניברסיטת בר אילן קיים "המרכז לחקר הלאדינו" ובו ספריה לעיון,תתקשרי ותקבעי מועד לביקור 03-5351233. אפשר להתקשר ל"רשות הלאומית לתרבות הלאדינו" ולברר שם 02-6243086 אפשר לנסות גם ב"מכון מעלה אדומים" לתיעוד השפה הספניולית ותרבותה 02-5900392 בהצלחה!

שריקה...ברכה אי סאלו

שריקה שלום, מה זה בעצם ברכה אי סאלו? ואיך אומרים שלום וברכה? תודה על המידע, מחר אנסה את בר אילן, והבנתי שגם אוניברסיטת באר שבע חזקה בתחום חקר הלדינו, שאלה לי: האם המטבח הלדינו שונה מהמטבחים האחרים (יווני, בולגרי, בלקני וכו')? את אוהבת לבשל? עדינה : )

Sarika

New member
עדינה, שמחה לעזור לך

כמו ששחרש כתבה, ברכה אי סאלו פרושו המילולי - ברכה ובריאות, דוברי הלאדינו משתמשים בביטוי גם כבתאבון. דוברי הלאדינו משתמשים בביטוי העברי שלום וברכה, למילה שלום יש פרוש מילולי - פאס. מטבח הלאדינו מורכב מהמטבחים הבלקניים - יוון,בולגריה והמטבח הטורקי והוא יאמי יאמי יאמי..... אני מאד אוהבת לבשל. חברי הפורום ואנוכי נשמח לעזור בכל שאלה בנושא.

SuzieRS

New member
מה פה.... קורה פה ????

המטבח ספרדי , השפה לאדינו !!! ואני אוהבת המטבח - את המאכלים- כמו הלאדינו.

Sarika

New member
סוזי, לא להתרגש !!!!! ../images/Emo13.gif

את צודקת יקירתי מטבח ספרדי, שפה לאדינו

למעלה