המחלה של "הכחשה"......

ארטור

New member
המחלה של "הכחשה"......

ככה קוראים להתמכרות. אחד של הסימפטומים של התמכרות זה הפרעות בחשיבה ובמיחד, הכחשה. באנגלית אומרים: "DENIAL is not a river in Egypt" מבינים את המסחק המילאים? איפה כולם? בהכחשה? עוד מאת אני אתחיל לדבר עם עצמי גם אומרים "מכור בחברת עצמו בסכנס"

ואם אני מכוורה שלא בהכחשה?

אני בכלל לא מכחישה את עובדת היותי מכורה לאוכר, אדרבא ואדרבא אני מודיעה בקול גדול שאני מכורה!!! אבל איך זה מקדם אותי בפתרון הבעיה???.

ואם אני ...

יודעת שאני מכורה "בהכחשה" ? אז אני יודעת שאני מכחישה... וסגריות? סגריות אני לא מכחישה? אז מה מצבי? חייבות להיות קבוצות תמיכה לא? מי שאומר לי שהידיעה שאת מכורה היא חצי הדרך לפתרון הבעייה... עוצר אותי בחצי הדרך... אני מנסה להבין למה? למה אוכל? מאידך אני אומרת - מזל ש"אוכל" ולא משהו יותר קשה...

ארטור

New member
למה אוכל ולא משהוא אחר??

זאת הכחשה! ולמה את לאצ עושה הכל להפסיק לאשן? מאוד חשוב לי שתידו שאני לא שופט או מביא בכורת. אני שואל אפילו בקצת פרובקציה לצורך לשבור את ההכחשה ולגרום אנטרוספקציה (Introspection: looking inward) תפשרו לי בבקשה

ארטור

New member
הכחשה מדבר לסיבה ש......

את לא מפסיקה לשתמש באוכל. נו? למה לא להפסיק?

"למה לא להפסיק?"

באמת למה? אם יש נושא המטריד את מחשבותי ללא הרף זה הפסקת "השימוש" באוכל מעבר לצורך הקיומי. קמה עם המחשבה בבוקר והולכת איתה לישון..
בוקר טוב וסופ"ש נעים לכולם.

ארטור

New member
יכוליות שהסבל מתוצאות ה"שימוש"....

לא מספיק מפריע לך. אם הרופא היתה אומרת שאת בסכנה לא היית שואל את הלמה לא. יכוליות שיש לך בעיה עם אוכל ולא התמכרות כולל איבוד שליטה. 40% של הישראלים יש בעיה עם אוכל ורק סביב 10%, מכורים. בגלל אוכל היא חוקי, זמין וחלק גדןל שהתרבות, לא רואים את זה ברצינןת כמן אלכוהול וסמים. אבל כדי לדעת, אחרי ניקוטין, השמנת יתר (obesity) היא בעיה קשה מאוד על המערכת בריאות. הייתי אומר יותר בעיה מסמים. אקטוזי מגיע לכותרות. כמה מתים מאקטוזי? כמה מ- obesity. אין מה להשבות. לפני משתמשים באלכוהול אומרים "לחיים" עם אוכל, "בטאבון". שבת שלום לכולם.

ארטור

New member
obesity. איך לדעת?...

הנה קשר שיאפר לך לדעת עם את סובלת מהשנת יתר, obesity עם ה BMI יתר מ-30

למעלה