המחדל היומי

chile776

New member
המחדל היומי

נוער, שמע! במגמת מדעי החברה, נבחנים על שני מקצועות- סוציולוגיה ופסיכולוגיה, וכותבים יחידה חמישית בדוגמת עבודת גמר, שבה נדרשים לשאול שאלת מחקר ו... לחקור. למה זה אכפת לכם? כי הצעת העבודה של היחידה החמישית, נשלחת למשרד החינוך ל"אישור הצעה". אבל להפתעתנו, הצעות שמתייחסות להומואים ולסביות (אם לסגנון החיים, ליחס החברה לתופעה וכיו"ב)- פשוט נשללות על הסף! ממה חושש משרד החינוך? שהתלמידים "ידבקו"*? שלא יתייחסו לנטייה כראוי? הא?! בברכת שלום, שלום, שלום ויוסי ביילין. -יואב. *באמת שאין צורך להעלב מהאמירה "ידבקו". הכל סרקאזם. תודה.

שפנפן

New member
שלום יואב

קודם כל, בהנחה שזאת הפעם הראשונה של בפורום שלנו קבל בירכת "ברוכים הבאים
" גדולה. הנושא שהעלת מאוד מאוד מעניין (אותי לפחות) ולפני שנקפוץ למסכנות פזיזות, הייתי רוצה לשמוע עוד פרטים. האם זה מקרה ספציפי שקרה לך או לאדם שאתה מכיר? אני יכול לברר אם מבחינה חוקתית למשרד החינוך יש זכויות "לסנן" את נושאי המחקר של התלמידים. ואם כן, כיצד אפשר לשנות זאת. (דור קצת מושפע מביקורו בכנסת אמש
) ספר לנו קצת על עצמך, זה בטח לא יזיק.

erez1400

New member
מוזר...

פעה היה נוהל כזה ואני שהוא בוטל לפני כמה שנים... 5 בערך... זה ממש מוזר אם החזירו את הנוהל... אפשר להשתמש בתקדים שהיה פעם. אני יודע שמי שהתעקש על הנושא, איפשרו לו לכתוב... למי במשרד החינוך פנו בביה"ס כדי לאשר
בכל מקרה תנסה להתעקש ותודיע לנו, אם זה לא יילך נשלח מכתב לשר החינוך לשעבר ולשרת החינוך הנוכחית. ארז.

chile776

New member
אחרי ברור קל

מסתבר שגם אצלי בבצפר כבר נעשו מחקרים דומים. אם ככה, למה הם נשללו השנה? תמוהה משהו... מצטער שהטרדתי אתכם. כבר הייתי בצברוח "קרב". (אבל הוי לפציפיזם וכ א ל ה) בברכת יומאושר יואב. (לדור, ולכל המבקשים לדעת פרטים עלי. יואב ירון. 17. קיבוץ אפק (ליד קרית ביאליק). פרופיל 64. נוער יח"ד. סניף צפון. פול מגניב. עוד משהו?)

טוב.

אני למדתי שנה שעברה סוציו'-פסיכו', תודה לאל שעזבתי את זה. עכשיו, אני לא חושבת שכדאי לקפוץ למסקנות, כי לפי מה שהבנתי, וגם שאלתי וכו', עבודת הגמר לא עוסקת בנושאים קליניים ומולדים אלא יותר בדעות וטוב, אני לא באמת מבינה בזה, אבל דברים כמו דעות או דברים שנתונים יותר לשינוי ולא מצבים רפואיים או איך שלא תרצו לקרוא לזה [דוגמא : ידיד שלי עושה על הקשר בין מין המתבגר לבין העדפה מוזיקלית]. בכל מקרה, אני רואה הרבה יותר עבודות על דעות , ולמשל, לא עושים עבודות על דכאונות וכו' כי אלו מצבים קליניים, ואני מניחה, שמשרד החינוך הכניס את כל העניין ההומו-לסבי וכו' לקטגוריה כזו כי זה קשור יותר למצבים קליניים במוח או מולדים ולא משהו שנתון להשפעה כמו העדפה מוזיקלית.

שפנפן

New member
אני לא יודע אם יש נוהל כזה או לא

אבל אני בעד שיתנו חופש בחירה מלא. ואם כבר לא נותנים לעשות עבודות על נושא מסויים כי הוא מורכב מדי או כי הוא מסבך את הילד, אני לא בטוח שזה רלוונטי כלפי נושאים גאים.

לא מורכב או מסבך את הילד.

בפסיכו'-סוציו' יותר לומדים על התנהגויות, חינוך ותרבויות ועל כן העבודה צריכה להתאים לנושאים הלימודיים ולא לעסוק בנושאים שונים לגמרי. אולי אפשר לעשות "כיצד משפיעים ההורים\ מין\ החברה על קבלת אדם את הקהילה הגאה" או משהו בסגנון, אבל אני לא חושבת שהם יכולים להכנס לנושאים קליניים.

חח, לא.

לפחות לדעתי, וגם הרוב מתייחס לנושא הזה או כקליני [שזה חבל, כן] או כמולד, בשני הנושאים אי אפשר להתמקד כי זה פשוט מעבר לגבולות החומר הנלמד. ולמשל, מה ששחר כתבה, זה יחס של חברה לקהילה הגאה. שזה כמו שהצאתי, שאולי אפשר לעשות. אבל אני חושבת שלעשות עבודה על חקר הומואים וכאלה, זה לא אפשרי. תריך משהו שניתן לשנות אותו, דעות, העדפות וכו'.

shahar blabla

New member
טוב.

אני לא ממש יודעת, אצלי בבית ספר יש ילדה מסוציפסיכו שעושה עבודה על הנושא הזה , וגם שנה שעברה היתה עוד ילדה שעשתה עבודה על הנושא הזה [היחס של החברה הדתית אל הומוסקסואלים ולסביות], ככה ש. אני לא ממש יודעת אם זה נכון.

למעלה