המחבוא שלי....

may may.

New member
המחבוא שלי....

"כאן אני מתחבא כשאבא צועק ומרביץ" סיפר הבן שלי לסבתא שלו. נשים החיות במעגל האלימות מתמודדות לא רק עם הבעל המכה והאלים, מתמודדות גם עם חינוך ילדיהן לא להיות אלימים. הן חיות בפחד בכל יום, אך מנסות להסתיר מפני ילדיהן את הפחד, מנסות להראות שאין ממה לפחד "זה הרי אבא". נשים שלא מסוגלות לצאת מהמעגל הזה. איך להתמודד עם ילדים? איך לגרום להם לחיים שלווים ורגועים? איך "להחליק" את פני השטח?

לי סהר

New member
למילים אין ערך

לפי דעתי כמה פעמים שנגיד לילדים לא לנהוג באלימות ואפילו נלווה את דברינו בהסברים ודוגמאות (מילוליות). וכמה שנאמר להם לא לפחוד הרי זה אבא וכ"ו - שום דבר לא יעזור כי מה שאנחנו מעבירים בשפת הגוף ובהתנהגות - זה מה שהם יקלטו. כי הרי כשיש בעל אלים האשה נמצאת בכוננות מתמדת כי אי אפשר לדעת מה יקפיץ אותו ומתי, ואת זה הילדים קולטים, את הפחד. כשיש בעיה עם השכן ואבא קופץ ממקומו ומשתיק את השכן אם באיום ואם באגרוף, הילדים קולטים את שפת האלימות, כי הם לא ראו את אבא או אמא מלבנים דברים אלא אבא מאיים ואמא מבוהלת. אז לא באתי לייאש ולהגיד שאין מה לעשות אבל כן באתי לאמר שהדרך הבטוחה ביותר ללמד את הילדים דפוסי חיים אחרים היא לצאת ממעגל האלימות וכמה שיותר מהר. ואני גם יודעת שזה לא פשוט ולא קל רק שזוהי האפשרות היחידה, לדעתי. לבנה

bondi4

New member
זה הכי קשה....

והחשש מעתידם. איך הם יבנו משפחה? איך הם יתנהגו כלפי בני/ות זוגם. הרי אין להם דגם של חיי משפחה טובים......

למעלה