המחאות נוסעים

gabylevy2003

New member
המחאות נוסעים

מבדיקה בשאלות הנפוצות ובשרשורי הפורום (שנתיים לאחור) דובר הרבה על איזה המחאות נוסעים כדאי לקחת, והיו המלצות שנתנו לי להבין שעדיף להסתמך עליהן מאשר על כרטיס אשראי, ואומנם לא על זה אני רוצה לשאול. השאלה הראשונה היא איזה בכום לרשום על כל המחאה כזאת. מצד אחד אם נלך על סכומים של 100 דולר להמחאה, אנחנו נצטרך להחזיק על כ 75 המחאות כאלו שזה לא נשמע מי יודע מה טוב, ובנוסף לכך בטח תעלה לנו המון כסף העמלה. מצד שני, חשבנו לקחת אחת לחודש (כ 1500 דולר להמחאה) ואז אנחנו מסתובבים רק עם חמש ניירות כאלו לכל היותר, זה פחות מסורבל ופחות עמלה, אבל זה גם לא נראה לי רעיון טוב להסתובב חלק מהזמן עם 1500 דולר ביד. איפה הגבול? עוד שאלה יש לי דרך להוציא המחאות נוסעים בחו"ל? כדאי? כי אם כן, הנה הרעיון שלי: אני יכול לקחת איתי רק שליש מהכסף בהמחאות נוסעים (בסכומים קטנים), וכל חודשיים אני אכנס לבנק, אוציא שליש נוסף ואמיר להמחאות נוסעים... בצורה כזאת מצד אחד אני לא אסתובב עם תיק מלא בניירות ומצד שני אני לא אסתובב עם 1500 דולר ביד... (נב: ברור שאני לוקח איתי גם כרטיס אשראי, לא שכחתי מזה) אז מה אתם אומרים?

shaishoo

New member
נקודת מבט

מנסיוני האישי המחאות נוסאים בסכום של 100$US + כמה של 50$US בנוסף לכרטיס אשראי זה השילוב במנצח .. פעם בשבוע שבועיים פדיתי המחאה של 100 וכשהם נגמרו התחלתי למשוך עם כרטיס האשראי והכל היה סבבה... לגבי הרעיון השני שלך לקנות המחאות בחול אין אם זה בעיה אתה רק צריך לברר עם באיזור שאתה מטייל יש סוכנות רשמית של החברה שמנפקת את ההמחאות כי אז זה יוצא זול יותר לדוגמא אני בצ'ילה פדיתי המחאות נוסעים של אמריקן אקספרס בבניין של החברה כי אז הם פודים את זה בלי עמלה.. ושם בטוח גם אפשר לקנות המחאות במחיר טוב יותר מהבנק

gabylevy2003

New member
כן

דווקא מתגובה שלך לפני יותר משנה (מהחיפוש שערכתי) הגעתי בכלל לסכום של 100 (נראה לי שדיברת על גנבה של המחאות נוסעים לעומת מישהו שגנבו לו כרטיס אשראי), לולא זה בכלל לא הייתי מגיע לבכום הזה... משום מה 50 דולר נראה לי קטן מדי מצד אחד, אבל בעצם אפילו בארץ, מי מסתובב עם יותר ממאתיים שקל בארנק, אז אני אקדיש לזה מחשבה נוספת... פה בארץ אני בכלל חסיד של כרטיס אשראי אז לזה כנראה אני אצטרך "להתגעגע" ברוב הטיול...

shaishoo

New member
היעד מאוד חשוב

מאוד תלוי גם היעד שלך...למשל בברזיל לא החלפתי אפילו המחאת נוסעים אחת כי שם הם שוחטים הם רצו משהו כמו 20-25% עמלה כלומר על כל 100$ מפסידים כ20$ בעוד שברוב המקומות זה משהום כמו 2-5$ לכן שם השתמשתי רק בכרטיס אשראי ובמקומות שהכספומט לא מוציא (זה לא כמו בארץ כספומט של ויזה מוציא רק כרטיסים מקומיים וויזה וכספומט של מסטרכרט מוציא רק אותו וכרטיסים מקומים נדיר למצוא אחד שעושה גם וגם) , הייתי נכנס לתוך הסניף והם היו מגהצים לי את הכרטיס ונותנים לי מזומן ביד ללא עמלה....

gabylevy2003

New member
עשרים וחמש אחוז??????

תמיד אמרו לי שבברזיל יש מעשי שוד, אבל דבר כזה, ועוד בגלוי? פשששש...

jeshu

New member
תראה בהודו ניתן לקנות המחאות.לא יודע כמה העמלה.אבל הם קשים.אתה צריך (ככה היה לפני 3 שנים) לקנות רופיות בכרטיס אשראי (לא בעיה) ואז לקחת את שק הרופיות שלך לחלפן שמוכר המחאות נוסעים.שמעתי שבנפאל זה הרבה יותר פשוט. בפרו ניתן להחליף המחאות למזומן בבנקים עם מעט או בלי עמלה (שכחתי) ואין בעייה פשוט לקחת חלק במזומן,לי גנבו רק מה שהיה בארנק ואף פעם לא מהתיק.כמובן שזה לא אומר כלום,אבל גם את ההמחאות אפשר לגנוב וקיבלתי בדלהי הצאות של "תביא לי המחאות נוסעים ואתן לך 40% מהערך שלהן ברופיות" - שאם אתה שואל אותי סביר להניח שמזוייפות ובכל מקרה תזהר מעט גם מתיירים אחרים.

sela v

New member
אני חושב

שכדאי לגוון כלומר לקחת קצת בשטרות של 50 קצת בשל 100, ועדיף לקחת הכל מהארץ ולא להתחיל למשוך כסף בחו"ל ואז להמיר להמחאות נוסעים, סתם יהיה לך המרה כפולה. כלומר תוציא למשל בפרו כסף מקומי, ואז יהיה המרה של כרטיס האשראי משקלים לדולרים, ואז לכסף המקומי, ואז שוב מהכסף המקומי תמיר חזרה לדולרים בטרוולרס? אם כבר מוציאים כסף מכרטיס אשראי, אז כדאי סכום גדול, כי אם תוציא למשל 20 דולר, העמלה שהיא מינימום 2.75 דולר זה כמעט 15% מהסכום.

gabylevy2003

New member
אבל סלע,

יצא לך פעם להסתובב עם 100 שטרות/המחאות עליך? זה לא נראה לך מעיק?

sela v

New member
אתה יוצא עם עשרת אלפים דולר?

אם כן תנסה לראות אולי ביורו יש גם שטרות של 200 או 500, ואז יהיו לך פחות שטרות, ולא נראה לי ש-100 שטרות של טרוולרס זה כזה נורא.

gabylevy2003

New member
כמעט

בעצם 8000 שילוב של כמה שטרות של 50 היה מביא אותי ל 100 שטרות. אבל גם אם הייתי לוקח רק של 100 אז זה 80 שטרות שזה עדין נראה לי הרבה. אבל טוב נו, מילא, זה באמת "צרות של עשירים" ואם כל אחד יחזיק אצלו שתי חפיסות של 25 שטרות אז אולי זה לא כל כך נורא... לא חשבתי בכלל על יורו...בעצם שכחתי לגמרי שזה קיים. אני חי כמה שנים אחורה כנראה. זה נשמע לי רעיון מצויין לקחת שניים או שלושה שטרות "גדולים" ואז אם נגיע למקום שהוא יחסית יקר ו/או שהמצב שם מבחינת גניבות לא גרוע כל כך, אפשר לפרוט אותם. קניתי את הרעיון! תודה!

nitsansh

New member
לא היתה לי בעיה עם זה...

היו לי בסביבות 2000 דולר בערכים קטנים... 20 פאונד, 50 מרק וכו'...

jeshu

New member
בפרו הבנקים עובדים גם בדולרים,אבל אין לי מושג מה הנוהל לטרוולרס.

shaishoo

New member
אפשרי

אפשר להחליף בבנקים בפרו המחאות פשוט הם נותנים חרא של שער

jeshu

New member
אני דיברתי על קנייה של טרוולרס והחלפה שלהם בפרו הייתה לדולרים ללא עמלה או כמעט ללא עמלה!

jeshu

New member
מזומן בשלב משולם בטיולים הגעתי להבנה שפשוט נמאס לי לעמוד בבנקים בתור,לחפש אותם,לברר איפה השער והעמלה טובים יותר להתקע בלי כסף בימים שהם סגורים וכו' ואז הלכתי והחלפתי למזומן תקציב חודשי וחסל סדר התעסקויות והתברברות עם הכסף!

ddorrittoss

New member
ממה שבררתי

אי אפשר לקנות טרוול צ'קס במדינה אחרת (כך נאמר לי בהונדורס). בבית ביררו אם אפשר לשלוח לי מכאן וגם אי אפשר....

למעלה