המחאה...

וואוו ....

גם השוטרים בעדנו .... זה בהחלט אינדיקטור מובהק לשינוי חברתי ... ההיסטוריה תשפוט ... כמה אלפי תל אביבים שרוצים לחיות בתוך "מרכז העיר" בזול - עוד לא מחוללים מהפכה .... אל תשכח - אנחנו דמוקרטיה ... לא כמו אצל שכנינו בני דודינו - שאסור להפגין .. אצלנו יכולים לגור באוהלים על שדרות רוטשילד עד שיבוא גנרל חורף .. (מעניין אם מחלקת הארנונה של עיריית תל אביב תמצא סעיף לחייב אותם בארנונה :) ואצלנו מותר להגיד שלא מסכימים ... העובדות מלמדות - שלמעט במקרה מאבק הקוטג', שהוא ייחודי באיזוטריות שלו (ובכך כוחו) - הכלבים נובחים ... והשיירה עוברת ....

הדבר שאני מכור אליו -

הוא לריאליזם ... אפשר לצעוק צעקות רבות, על אי צדק ... אבל צריך להיות לדברים גיבוי הגיוני .. יש דיור זול, ויש דיור נגיש, ויש דיור זמין .. "הבעיה" - שהוא לא בלב תל אביב. הוא במגדל העמק, ובבית שאן, ובגדרה ובחדרה, ובבאר שבע, ובאשדוד אז במחילה מכבודך - ייכבדו כל יפי הנפש שרוצים לרדת בכפכפים לבתי הקפה בדיזינגוף, וישלמו ... אם זה קפילטיזם חזירי בעיניך ? סבבה. ... בעיני - זה ! צדק חברתי ... מי שרוצה יוקרה, וקירבה, ו"איכות" (בעיני מפוקפקת .. :) - שישלם ... ולגבי הנאצות בפורום השני .... נמסר לי ממקורות יודעי דבר, שיש העדפה לנפח על פני תוכן ... לא מתכוון להתנצל שאני בנוסף לנפח - גם מביא תוכן :)

הדיור שם...

בפריפריה... היה פעם זול. בדוק את עצמך. הוא כבר מזמן אינו זול. והיכן יעבוד מי שגר בבאר שבע ? ואיזה שכר הוא יקבל ? והשכר שהוא יקבל שם, יכסה את הוצאות הדיור שם ? המדינה הזאת קיימת למען רווחת הטייקונים, או למען תושביה ? שתקשיב שוב ?

הייתכן ?

שאתה עצמך מאוהב בווכחנות ? עד כדי שלא תשמע ? :) קח קצת דוגמאות ... מידיעה אישית ... במגדל העמק .. דירות של 4 חדרים, כולל צמודות קרקע ... ניתן לשכור בעלות של 2200-2800 ש"ח לחודש ... לא מתייחס ברשותך לגובה הארנונה .. כדי לא לחטט לך בפצע .. מכרים שלי שמתגוררים במגדל העמק .. עובדים .. בעפולה, בחיפה, באזור שפיים ... ומשתכרים .. לא רע בכלל .. בבאר שבע ... שבמקרה ביקרתי בשבוע שעבר .. מסתבר .. שסטודנטים .. יכולים להתגורר ללא עלות .... זמן הנסיעה (ברכב) מבאר שבע לאזור השרון ... שעה ... לא מזכיר רכבת כדי לא לחטט לך בפצע ... בחדרה ... בתים צמודי קרקע ... 180 מ"ר בנוי עם גינה, ניתן לשכור ב3500-4500 ש"ח לחודש ... זמן נסיעה ברכבת מחדרה ללב תל אביב ... 40 דקות ..... להמשיך ? אין בינינו ויכוח על פערים חברתיים שקיימים בחברה הישראלית הם קיימים. וכוחות השוק מביאים לכך, שהעשיר נהיה עשיר יותר .. וגו' .. ועדיין ... הקורבנות (עם שורוק) של המגזרים החלשים - דוגמת חרדים, ערבים, חסרי השכלה, חד הוריות - היא בידיהם. אם כבר עסקנו בפורום המקביל - לפני יומיים-שלושה הוזכרה שם אחת שצועקת .. אם ל-4 (!!!), שסבלה שנים מאלימות מילולית מאבי ילדיה שאזרה אומץ ונטשה עם ילדיה (4 !!!) .... אפשר בהחלט לספק לאחת כזאת דיור על חשבון המדינה, וקצבאות, ותמיכה, וסיוע וטובות הנאה, וסובסידיות, ובונוסים ... אני - מאמין במדינת רווחה .. כזו, שנותנת לתושביה שעושים, למען רווחתם. אתה (תחת איצטלת סוציאל-דמוקרטיה) - מאמין במדינת סעד... כזו שסוחבת על גבה את תושביה, בגלל חולשתם. סעד רק מנציח את המצוקה .. לא פותר אותה ...

הקשב היטב, חמודי

אני גר בירושלים, בדירה משלי, ואין לי בעיות פרנסה. אבל קיומי, בהחלט תלוי בקיומה של המדינה המחורבנת הזאת. ואתה, אפולוגסטיקן עלוב, למדניות עלובה, ההורסת את המדינה הזאת. הדוגמאות שלך, מהידיעה האישית שלך, שאובות מעולם המכרים האישיים שלך. כמה אנשים אתה מכיר, המשתכרים את שכר המינימום ? וכמה אנשים אתה מכיר, שאינם מצליחים למצוא עבודה, גם לא תמורת שכר מינימום ? אז יופי... בית צמוד קרקע בחדרה מושכר ב-4,500 שקל. לי, אולי שווה, בעקבות הידיעה הזאת, לבדוק אם לעבור לשם. אבל כמה מבין אזרחינו, ששירתו בצה"ל, שהגנו בגופם ובנפשם על המדינה הזאת, יכולים להרשות לעצמם, לשכור בית כזה, תמורת השכר מינימום שיקבלו ?

הקשבתי היטב ...

ועכשיו אתה תקשיב טוב ... בפעם הבאה, שבה תקרא לי בשמות גנאי, גם אם זה בסערת רגשות - תהיה הפעם האחרונה שאתייחס להגיגייך. הבנו ? יופי .. ועכשיו שאנחנו מבינים אחד את השני ... לגופן של טענותייך. פתחת עיתון לאחרונה ?? ראית מודעות דרושים ? אין חיה כזו - אנשים שאינם מצליחים למצוא עבודה גם לא תמורת שכר מינימום ... יש אנשים שלא רוצים לעבוד, תמורת שכר שאינו הולם את רצונותיהם בעבודות שאינן תואמות את דרישותיהם. ומן הסתם לרבים מאותם אנשים, יש כמות ילדים בלתי פרופורציונית ליכולת ההשתכרות שלהם ... כמו גם הרגלי צריכה ומותרות שאינם תואמים לאותה יכולת השתכרות ואלה שאינם יכולים - מטופלים לפי הצורך על ידי המדינה (רווחה .. לא סעד) ועם כל הכבוד, אם האנשים האלה לא שמעו על כל עבודה מכבדת את בעליה, על אמצעי מניעה ועל דחיית סיפוקים - לי, לחבריי משלמי המיסים ולמדינה שלי - אין שום אמביציה לסחוב אותם על הגב. ואלה ששרתו בצהל, ותרמו את חלקם למדינה, מקבלים ממנה לא מעט .. תשים רק לב, (לא סטטיסטי אלא תחושתי) - כמה מאותם אלה שעליהם דיברת ... לא שרתו בצה"ל .. ולאהגנו בגופם ובנפשם על המדינה .. ורק יודעים לדרוש ... אבל באמת למה שניתן לעובדות לבלבל אותנו ...

חמודי

הוא בעינייך כינוי כנאי ? אולי אתה צודק... אבל, חמודי, אין לי כל בעיה שתחדל להתייחס להגיגיי. בינינו, אני טוחן אותם ביני לבין עצמי כבר כמה עשרות שנים. אפילו, סולקתי מביה"ס, בכתה י"ב, הודות להם. איני צריך שתתייחס להגיגיי. אבל אם אתה רוצה וזקוק להם, כדי להגיד את דברך < אני בהחלט מסתפק בלהגיד את דברי > אז אל תאיים עליי. ואחרי שהבנו האחד את השני, שאר דבריך הם גיבוב של שטויות. אני מכיר למכביר, אנשים ראויים, שאינם מצליחים למצוא עבודה ראויה לאחרונה, התוודעתי { מהיכרות מאוד קרובה } לכך שאנשים הולכים לעבוד באורנג' { את אילן בן דב כבר הזכרתי ? } מ-8 בבוקר עד 17 אחרי הצהרים, לא כולל זמני נסיעות { בתרגום מעשי - מ-7 עד 18 } כאשר גם קיימת אפשרות של "ימים ארוכים יותר". כמה "ארוכים יותר" ? לא ממש ברור. תגיד... כל עבודה מכבדת את בעליה... היית מוכן לעבוד אצלי ? השכר - שכר מינימום כן או לא ?

עכשיו שאנחנו מבינים אחד את השני ..

ואתה מפסיק להעליב (אפולוגיסטיקן עלוב .. :) אולי אני אעודד אותך גם להפסיק לחרטט ... אני מצטט אותך : "אני מכיר למכביר, אנשים ראויים, שאינם מצליחים למצוא עבודה ראויה" היות ואתה אדם אינטיליגנטי - לא הצלחת להפיל אותי בפח ... אורנג', בדיוק כמו כל מעסיק אחר, ינסה להוציא מעובדיו את כל מה שניתן, ועוד קצת .. לעובדיו, שמורה הזכות, לא להסכים .. זה היופי בדמוקרטיה :) ולענייני עבודה שלי - תודה .. אני מסודר ... :)

בהחלט...

שמורה לה הזכות, להמשיך להיות מורה מחליפה. עקרונית, היא גם יכולה להיות מובטלת. העניין הוא, שבכל אחת מן האפשרויות האלה, היא לא תשתכר כראוי. ויש לה שלושה ילדים לגדל. ובעלה עובד, אבל... המשכורת... היא כרגיל לא משהו { לפחות, יותר משכר המינימום } מה היית מציע לה לעשות ? לעזוב את הארץ ? לקחת איתה את ילדיה למצדה, ולהתאבד שם ? להשתחל ללשכה של ביבי ולהפליק לו ? האופציה האחרונה די נראית לי. וש-"שרה'לה בואי הביתה" תנסה לעצור אותה { היא ( זו שאני מדבר עליה ), דווקא די ג'לובטית } אתה מסודר.... מן הסוג הזה, של "מסודרים" ? { זה השם של הסדרה שאפילו פרק אחד ממנה לא ראיתי ? }

כראוי ...

זו מילת המפתח .. ואליה התייחסתי קודם .. וממנה אתה בוחר להתעלם ... אותה אישה - היא מורה מחליפה .. אין לי מידע למה ומדוע .. חזור לנקודה של כושר ההשתכרות שלה .. ושל הבחירה ... זה מזכיר לי את החתול שטיפס לצמרת העץ איכשהו, ועכשיו, אינו יודע איך לרדת. מישהו הכריח את אותה אישה להביא 3 ילדים לעולם ? או את בעלה ? מישהו מנע ממנה ללמוד ? לבחור מקצוע שמאפשר כושר השתכרות גבוה ? ועכשיו משזה כבר קרה - אז תפקידה של המדינה לפתור לה את הבעיה ? ואיך ביבי קשור לעניין ? רוב התעסוקה במדינת ישראל היא פרטית. שוק חופשי מה שקוראים. ביקוש והיצע. שאפשר לבוא בטענה למדינה שהיא לוקחת הרבה מיסים .. אבל גם זה לא מתיישב עם תהליך הורדת המיסוי הישיר מעבודה שמאפיין את הקפיטליזם הנורא ... חזור לנקודה שכבר העליתי קודם ... לא מוכן לסחוב על גבי את אלה שלא יודעים להגיד לא .. סורי ..

שיח חרשים...

יש בידך סטטיסטיקות, כמה אנשים בישראל סיימו 12 שנות לימוד ? כמה מהם עשו זאת עם בגרות מלאה ? כמה מהם המשיכו בלימודים אקדמיים ? כמה מהם עשו זאת, במקצוע המאפשר כושר השתכרות גבוה ? האם לדעתך רובה המוחלט של האוכלוסייה צריך למנוע מעצמו הבאת ילדים לעולם ? האם צריך להשאיר את המלאכה הזאת רק לחרדים { שיש להם את מנגנוני התמיכה משלהם } ? מה בדיוק אתה עושה בחיים, שאינך מוכן לסחוב אחרים על גבך ? ומי בכלל דיבר על כך שתישא אותם על גבך ? כל שצריך, הוא הורדת המיסוי העקיף { כמו מס ערך מוסף, בלו } והעלאת המיסוי הישיר על משכורות הגבוהות באופן משמעותי מהשכר הממוצע, ובעיקר, מיסוי על רווחים מהון.

אכן שיח חרשים ...

אם אני הולך לשורה התחתונה שלך ... הורדת המיסוי העקיף, העלאת המיסוי הישיר על שכר גבוה ומיסוי על רווחים מהון .. אלה בדיוק המכשירים הפיננסיים לעידוד האטה במשק, עצירת הצמיחה ומיתון .. אולי זו העת לנער מעט את ההשכלה הפורמלית בתחום הכלכלה שברור שיש לך, ולדפדף חזרה לכותרת של הדף שאומר "כלים פיננסיים להאצה כלכלית" .. ובפרק של מנועי צמיחה (אם היית מעיר על זה שהצמיחה לא מתורגמת לכסף בידי הציבור - מעמד הביניים - הייתי מסכים איתך ..), היית רואה, שבעלי ההכנסות הגבוהות, וההכנסה הפנויה שלהם, היא היא מנוע מרכזי בצמיחה ... ולא בעלי ההכנסות הנמוכות ... קיינס (כמדומני), קיבל על זה פרס נובל לכלכלה ..

צמיחה...

הצמיחה היא של המגזר העסקי. לא צריך להיות כלכלן כדי לראות שהציבור משלם יותר, עובד יותר, ומקבל פחות. צריך להיות קלקלן כדי לא להבין את מצוקת הדיור, את מצוקת המזון, כדי לא לראות את שירותי החינוך, הבריאות והרווחה הנהרסים, ואת הפשיעה הגואה. צא מספרי הכלכלה, ומהדוגמות, ופקח עיניים. אבל אם אתה דווקא רוצה לקרוא... קרא את המאמר "אם התמ"ג עולה, למה אמריקה יורדת?", והחלף שם את המילה "אמריקה" במילה "ישראל". { לא להיבהל, בסה"כ 21 עמודים }

שכנעת אותי ...

אלך לקרוא .. ובינתיים - אם תוכל לכוון אותי למטה של ש. יחימוביץ ... אתפקד ואקדם את המניפסט הסוציאליסטי במזה"ת ... :)

זהו?

אפשר להרים
?

למעלה