המזנון - אייל שני

puppet

New member
המזנון - אייל שני

עשרים דקות לבד על הבר, שהיו פשוט אחלה.

הזמנתי פיתה ועוד שורה, אבל לפני זה - הדבר הראשון שטעמתי, היה בכלל שורה שמישהו כנראה הזמין ושכח או משהו, אז נתנו לי אותה סתם בגלל שישבתי על הבר (יצוין כמובן מאד מאד לזכות המקום), כרובית צלויה עם תוספות, היה מאד טעים. חוץ מזה הזמנתי סטייק מינוט בפיתה שלמה, להבנתי - פרוסות של נתח קצבים, עשויות מצוין, עם טחינה, חריף ועגבניות. היה טעים מאד, אם כי בסופו של דבר הפחות טובה מבין שלוש המנות שאכלתי, כנראה בגלל שלטעמי לא היה מספיק בשר.
השורה הטובה ביותר היתה דווקא האחרונה - "אינטימי", סוג של תבשיל בקר ארוך בתוך שורה מלווה בטחינה (שמלווה הכל כאן, נראה לי), והיה לו טעם בשרי עמוק ורך.

הנה העניין - אין הרבה הבדל בין התוספות של שלוש המנות, ועם זאת שלושתן שוות מאד וגם בסופו של דבר שונות מאד. איכשהו כל הטחינה והקצת חריף והסלסת עגבניות הטרייה משתלבת יפה מאד עם כל מנה מחדש והופכת אותן לפיתות אדירות.
הפיתות - לא יודע, אני לא מכיר דברים כאלה באף שווארמיה\פלאפליה או לא יודע מה. טריות, בשרניות, לא נקרעות. רק לראות איך השפים (סו-שפים? טבחים?) פותחים אותן לרווחה לפני שהם מכניסים את המילוי. אני לא מכיר עוד פיתות כאלה באף מקום שממלא אותן. אולי רק במאפיות בוטיק, וגם אז קשה מאד למצוא כאלה. פשוט יופי של דבר.
הטחינה - כן, היא מלווה את כל המנות אבל היא ממש מצוינת, העגבניות כאמור טריות, הכל פשוט טרי, רענן, משולב היטב ודי מושלם. (כאמור, אם היה עוד קצת נתח קצבים במינוט, זה היה ביקור אדיר).

אז בשביל פיתה ושתי שורות, שמילאו אותי לגמרי, שילמתי 60 שקלים, ועוד טיפ של עשרה. אז כן, לכאורה מדובר בשבעים שקל על פיתה וחצי, למעשה מדובר בעיניי במחיר זול למדיי לארוחה נהדרת ומפוצצת.

Gargeran

New member
מסכים שהמקום טוב... אבל

קצר ביאס אותי שהתחילו להוריד משם מנות יצירתיות ומעניינות בפיתה (פירות ים, תבשילים מעניינים) ונשארו עם היחסית בנאלי - המבורגר, קבב, אפשרויות צמחוניות אחרות.
הבנתי שעשו לאחרונה שינוי בתפריט, אולי שווה לי לחזור שוב.

הכרובית שלהם מצויינת :)

bruno01

New member
תודה על הדיווח.

נשמע טעים וכיפי.

עדין קצת קשה לי להשלים עם גביית התשלום על מה שהם קוראים לו "שורה", אבל הדיווח בהחלט עושה חשק

puppet

New member
לא יודע

האמת היא שהשורה די הפתיעה אותי, יותר גדולה ממה שהייתי חושב, קצת כמו.. .שליש פיתה בערך.

איריטה

New member
הצעה לאלטרנטיבה -

אחרי הקבב בפיתה של אייל שני, שהיה די סתמי ועלה בסביבות 40 שקל, אכלנו קבב בפיתה בדוכן בשוק הכרמל - לא יודעת אם יש להם אפילו שם, אבל היה פשוט מהמם! צימצ'ורי מעולה שהם מכינים, סלט נהדר, קצת חצילים קלויים בפנים - לבקשתנו, ובאופן כללי פיתה עסיסית ומלאת טעמים, חריפה ונהדרת. כל זה ב24 ₪, ובפוקצ'ה - עוד יותר טעים וגם משביע מאוד - 26 ₪.
אחרי זה החלטנו לא לחזור ל"מזנון". היה פשוט הרבה הרבה יותר טעים, ובחצי מחיר.

איריטה

New member
לקראת הסוף, אם באים מכיוון אלנבי,

דוכן שאפשר לזהות לפי מגשים עם ירקות קלויים מגרים, ופלנצ'ה שעליה נצלים בשרים שונים. כמה כיסאות בר מאפשרים ישיבה למי שלא מגיע כמונו עם עגלה ותינוקת - אנחנו לוקחים את הסנדוויצ'ים והולכים לאכול על ספסל בנחלת בנימין. ההמתנה קצת ארוכה אבל שווה את זה, יש גם לימונענע טעימה מאוד, והחבר'ה שעובדים שם נחמדים למדי.

(עוד לצורכי זיהוי - צמוד אליהם יש דוכן גדול של מתוקים ערביים שכאלה - לא להתקרב, מוכר מגעיל ותוצרת לא משהו.)

הלכתי היום במיוחד לשוק הכרמל

כדי לאכול בדוכן המומלץ קבב בפיתה. החבר'ה שם מקסימים ביותר אבל הקבב - אכזבה גדולה.
תערובת בשר שמן לא איכותי, בלי תיבול, קציצות 'מטוגנות' יותר מצלויות שקשה לקרוא להם קבב.
השיחוק הגדול היה הגרניטה לימונענע. מעולה.
הבונוס היה קניות בשוק, כולל בורקסים קפואים אצל התורכי, שיהיה בבית.

הצטערתי באמת שלא הלכתי מראש על הבורקס

במקום על הקבב. אז לקחתי פיצוי, הביתה. אגב, גם המקרוני עם הגבינה נמכר במנות קפואות אבל זה היה יותר יקר והיות שזו מנה שכל כך קל להכין לבד, לא נראה לי שווה. עם עלי פילו לא אתעסק בבית אז הבורקס מאד השתלם. 25 ש"ח לקופסא מלאה. אחת תרד ואחת עם גבינה בולגרית.

passioneta

New member
גם עלי פילו בבית זה לא נורא

את הפשטידה אני מכינה בבית (אוכל נחמה מצוין) אבל יש איזה je ne sais pas לא ברור שגורם לי לחלום על זו של התורכי.

למעלה