המורה שלא שובת

melancholy man

New member
המורה שלא שובת

סטיב ואן זאנט, הגיטריסט של האי סטרייט באנד, ואחד הגיטריסטים שלא זוכה להכרה הראויה בעיני, פתח בית ספר לרוק אנד רול, ואן זאנט טוען (ולדעתי בצדק) שהרוק אנד רול (והפופ) האמריקאי איבד את הקשר עם היסודות שלו, להקות חדשות, לא מכירות את הבלוז, הפסיכדליה, הביט והפולק שעומדים בעצם מאחורי מהמוסיקה שלהם עצמם ולכן, נוצרו הפרדות גדולות בג'אנרים מוסיקאלים שצמחו מאותו ואן גם רואה בכך סיבה לרדידות המוסיקלית של הרבה להקות חדשות. אבל מי שהיה הקונסליירי של טוני סופרנו לא מסתפק בסוג של קיטורי זקנים על הנוער של היום, ומתחיל ללמד, ואן זאנט ערך תוכנית לימוד מוסיקלית לתלמידי תיכון במטרה לחבר את הנוער האמריקאי עם שורשיו המוסיקאליים, עוד בכתבה המאוד מעניינת של דיוויד ברוקס מהרולד טריביון, שתורגמה לאתר הארץ, מעניין מה דעתכם על מה שהוא אומר שם ועל הרעיון באופן כללי.

HelterSkelter1

New member
אחרי הכל

ואן זאנט הוא בסה"כ הגיטריסט של האי סטריט באנד, הלהקה של ספרינגסטין, ולדעתי לא מציאה גדולה, ובטח שלא במעמד של להטיף ללהקות חדשות. אני חושב שההתרחקות הזאת מהבלוז והרוקנרול המוקדם היא מבורכת. נשמע לי קצת פתטי לנגן בלוז או רוקנרול סיקסטיז כיום, כי בדרך כלל לא לוקחים את זה למקומות מקוריים מדי. על כל White Stripes (שהיא להקה לא מקורית במיוחד אך טובה) יש Woldmother או משהו שנשמע כמו פשרה לנערים שלא טורחים ללכת אחורה ולשמוע את הדבר האמיתי (לד זפלין או ג'ימי הנדריקס במקרה הזה). בסה"כ אין רע בהשפעות היסוד, אבל אני לא חושב שיש רע גם בהתנתקות מהן. תחשבו על רדיוהד מתחילים לנגן בלוז-רוק, ותבינו... ובית-ספר לרוק זה בדיוק כמו בית ספר לג'אז - אפשר ללמוד את זה, אבל אי אפשר ללמד את זה.

melancholy man

New member
לא מסכים לגמרי

במוסיקה, כמו בכל אומנות, אתה ליצור כלום אם אתה לא מכיר את המקורות שלך ואם אתה שולט בבסיס, אין שום רע בהתנתקות מהבסיס, זה לגטימי ואפילו מתבקש, אבל ממש כמו שג'קסון פולוק לא יכל ליצור ציורים מופשטים, אם הוא לא היה יודע לצייר נוף כמו שצריך, ככה אי אפשר לנגן רוק אנד רול ולפנות לקהלים קצת יותר מורכבים ואי אפשר להרים את המוסיקה לגבהים אם אתה לא מחובר למקור. רוק אנד רול זה לא כמו ג'אז, אני לא חושב שאפשר ללמוד או ללמד את זה, אני גם לא חושב שיש תיאוריה שאפשר ללמוד או ללמד, מה שכאן, אפשר להכיר, נדמה לי שהרעיון כאן הוא music appreciation כלומר ללמוד להכיר את הבסיס ומתוך זה להבין מה עושות הלהקות שאתה אוהב ולאן אתה יכול ורוצה לקחת את המוסיקה שלך. באומונות כמו בכל דבר, בלי יסודות אי אפשר להגיע לגובה.

melancholy man

New member
אה ועוד משהו

האי סטרייט באנד, בלי קשר לספרינגסטיין, היא אחת מלהקות הרוק הטובות של שלושים השנים האחרונות, החיבור עם ספרינגסטיין יצר קסם אמיתי של חברה מהשכונה שמנגנים רוק אנד רול ולא סתם יש להם את המעמד שלהם, הם לא סתם להקת ליווי, הם להקת רוק מגובשת עם המון יכולות.

HelterSkelter1

New member
"ללמוד"

במובן של להצליח לעשות רוק\ג'אז ראוי. אני לא מתכוון ללמוד מספר או משהו כזה. אלו סגנונות שבסופו של דבר יש לך את זה או אין לך את זה. יש הרבה דגש על הגישה והדרך, ולא רק על הטכניקה כמובן. אני מסכים איתך שצריך להכיר את המקורות. כדי לשבור את החוקים צריך להכיר אותם. העניין הוא שואן זנדט לא אוהב את להקות הרוק של היום פשוט כי הן לא עושות מוזיקה ששואבת מהמקורות שהוא שואב מהן. אני בכלל לא חושב שצריך להיות "אבות רוקנרול" יחידים ומוגדרים, ולא כולם צריכים לעשות את הוריאציה שלהם לצ'אק ברי, הביטלס או בוב דילן. הרבה להקות רוק כיום פונות למקורות אחרים כדי לשאוב השראה כמו מוזיקה אלקטרונית, מוזיקה קלאסית-מודרנית או רוק אלטרנטיבי מוקדם ופאנק. שוב ניקח את רדיוהד לדוגמא - הם חייבים יותר לסקוורפושר, אפקס טווין ופינק פלויד מאשר לבוב דילן או למאדי ווטרס, או בלונד רדהד לסוניק יות', וולווט אנדרגראונד וקאן. אני לא חושב שזה רע. רוק זה לא רק רית'ם אנד בלוז וקאנטרי ביחד. זה שמר. ואן זנדט היה רוצה שזה יישאר כך - זה סיפור אחר. בכלל, ההטפה הזאת של קשישי הרוק ללהקות החדשות נראית לי די לא במקום, שלא לומר פתטית. הכי לא ברור לי זה הטענה שאין להקות עכשוויות שמצליחות למלא איצטדיונים, אלא הרבה להקות בסדר גודל בינוני של קהל. מה רע בזה? ורק שלא יאשימו אותי בהיותי סטודנט למדעי הרוח מהמעמד הבינוני-גבוה...

melancholy man

New member
אתה מנסה להגיד שאתה לא סטודנט למדעי הרוח??

אף אחד לא צריך לעשות וריאציות לדילן, הביטלס או צ'אק ברי, אבל מי שלא מכיר אותם מחמיץ המון ביצירה שלו ויש קהלים שלמים שהוא לא יוכל להתחבר אליהם, רוק אנד רול זה לא מוסיקה קלאסית, אין חוקים ואפשר לעשות הכל כל עוד אתה מתכוון למה שאתה עושה, אני לא בטוח שאפשר לעשות את זה טוב בלי יסודות חזקים, זה הכל.

HelterSkelter1

New member
ממש לא ../images/Emo13.gif

מה שאתה אומר הוא נכון, אבל המשפט "אין חוקים ואפשר לעשות הכל כל עוד אתה מתכוון למה שאתה עושה" מוכיח שמה שמר. ואן זנדט טוען הוא פשוט מגוחך. אתה יכול להכיר את כל זמרי הבלוז על המיסיסיפי, ואת כל פולקיסטים של הווילג' אבל אם אין לך את זה, אז אין לך את זה, לא יעזור כלום.

AeroTom

New member
אני מבין אותו

אני גם חושב שיש אחוז ממש קטן מהלהקות "החדשות" כביכול, כאלו שהחלו את דרכן בשנות ה-90 או ה-2000, שמנגנות רוקנ'רול באמת טוב. הרוב זה ממש דברים ירודים עם הרבה רעש ובלי טיפת נשמה או אווירה באמת של רוקנ'רול חופשי וטוב. כזה שעשו הרבה פעם שאנחנו אוהבים. לא שאין בכלל. אפשר בכיף לציין את Gov't Mule, את ה-Derek Trucks Band, כמובן את ה-Black Crowes
ועוד כמה שמות שאכן ממשיכים את הקו של פעם ומייצרים מוזיקה מקורית כיום ממש טובה שממשיכה ומושפעת מהאווירה של ה-60\70 והבלוז והנשמה והרוקנ'רול החופשי והטוב. אבל זה אחוז ממש ממש קטן. אני באמת חושב שרוב מה שהולך כיום שנחשב "רוק" זה חרטה. זה לא הדבר האמיתי. לכן אני מבין את היוזמה שלו והרצון, בגלל כל מה שהוא רואה מסביב בדיוק כמונו, ובמובן מסויים זה בטח מפריע לו. בשאלה של מי הוא שיטיף לאנשים מאיפה להיות מושפע ומה צריכים לשנות זה פחות משנה לי. כי זה באמת קצת חבל שכל הדברים כמעט שהולכים היום הם ממש לא זה. חוץ מכמה שמות כמו אלו שהזכרתי ועוד שאכן ממשיכים את הקו הישן והטוב ועושים זאת גם בצורה מקורית שלהם. קצת מפחיד אותי לחשוב עם כל מה שהולך היום מה יהיה בעוד 10-15 שנה, כאשר כל האמנים שהתחילו ב-60\70 ועדיין פעילים, כבר יחדלו מפעילות או לא יהיו איתנו...על כל אמן ולהקה "חדשים" שבאמת ממשיכים ליצור דברים טובים מהשפעה של הרוקנ'רול-בלוז-נשמה והסביבה הזאת של פעם בסגנון שלהם, צריך להגיד תודה רבה ולאמץ אותם לחיקנו. כל עוד זה באמת מקורי ומוצלח.

ringo rulz

New member
נשמע נחמד...

גם אצלנו בביתספר היה משהו כזה, המורה פעם בשבוע העביר שיעור על תולדות הרוק, היה מתוכנן מהבלוז של שנות ה40 עד הפאנק של שנות ה70...אבל אחרי שיעור וחצי התחילה השביתה
בכל מקרה, אני חושב שזה אחלה שמחברים אנשים קצת לשורשים של הרוק, כי מה שיש היום זה פשוט לא זה...זה זומבי של הרוק שמת מזמן...

melancholy man

New member
שיעור חינם בשביתה...

מצאתי 10 פרקים של ההיסטוריה של הרוק אנד רול ב youtube להנאתכם.. פרק ראשון: שנות החמישים, הרוק אנד רול מגיע לאנגליה פרק שני: מרסי ביט והביטלס, תחילת שנות השישים פרק שלישי: הלהקות מהצפון כובשות את המיינסטרים פרק רביעי: סצנת הבלוז של לונדון http://www.youtube.com/watch?v=OhFIelGYH94 פרק חמישי: הפלישה הבריטית לאמריקה http://www.youtube.com/watch?v=DxgxfRc4dHw פרק שישי: עוד קצת פלישה בריטית http://www.youtube.com/watch?v=S4jGNhuq17U פרק שביעי: הסטונס והאנימלס (קצת בלוז...) http://www.youtube.com/watch?v=pTpjkQlmuzI פרק שמיני: Swinging London http://www.youtube.com/watch?v=1y6mbD4IV48 פרק תשעי: המי והיארדבירדס ושאר מודס http://www.youtube.com/watch?v=wleo8vz07jU פרק אחרון: היפים ופסיכדליה, הקיץ של האהבה http://www.youtube.com/watch?v=6jBkVxwm1sU

ringo rulz

New member
נשמע נחמד ../images/Emo3.gif אני אראה בהזדמנות

משום מה ההודעה שלך הזכירה לי את הסצינה בסרט a hard day's night שהכתבת שואלת את רינגו are you a mod or a Rocker? והוא עונה i'm a moker
אני די חיבבתי את השיעורים שהיו בביתספר שלי למרות שאת רוב התוכן כבר ידעתי, עדיין היה נחמד להקשיב למוזיקה טובה עם אנשים מהשכבה...

Barmelai

New member
אם ג'ק בלק מלמד שם אני נרשם

בעקרון אני מתנגד מאוד לניתוק אבל תומך נלהב בהתנתקות: רק רוקיסטים שמסוגלים להתנתק יובילו את הרוק קדימה ואולי אפילו יחוללו איזה נס וזרם חדש ורענן יתפתח ברוק. רק שלא ניתן להתנתק בלי להיות מחובר קודם, ואני לא ממש מאמין שלרוקיסטים שלא יודעים מאיפה הם באו יש מושג לאן ללכת, וביחוד כשהמטרה היא כרגע נקודה לבנה במפת הרוק. אבל בינתיים המצב ברוק די עגום, מי שלמד והפנים היטב את היסודות כמו אותן להקות שציין תומר מקובע לגמרי במוסיקה שהיתה רעננה לפני שלושים וארבעים שנה. זה בדיוק המצב בפסיכדליה (נאופסיכדליה) וחמור במיוחד בנאו פרוג שכבר מריח מחלקי גופות. הרוק הבאמת מתקדם היום מכוון מראש לאחוז קטן מאוד של מאזינים, ונדמה שנשארנו רק עם רדיוהד שמנסה לחדש בדרכה שלה, רק שהכתיבה הבסיסית של השירים, איך לומר, כבר לא מה שהיתה. היום נדמה לי שהברירה שלי כצרכן רוק היא לצרוך עוד מאותו רוקנרול ישן רק עם לחנים וסולואים חדשים, או להחשף לחידושים והמצאות שלא באמת מפוצצים לי את הורידים מאושר. אני מחכה בסבלנות לזה שיביא לי את שתי האופציות באלבום אחד. אם הוא יגיע מביה"ס הזה, מה טוב, אין לי את כל הזמן שבעולם.

למעלה