תלבושת של מורה
לקבוצות של מתחילות אני נוהגת ללמד בטייץ, צעיף מטבעות על האגן וגופיה קטנה. ולפעמים אני גם מורידה את הצעיף על מנת שהתנועות תראנה היטב. הרי אתם יודעים שהתנועות מתחילות מכף הרגל, ברכיים, אגן וכו' ועל מנת שהתלמידה תראה טוב מהיכן התנועה יוצאת, חשוב מאוד לבוא במכנס צמוד. נכון שזה פחות יפה ופחות מושך את העין, אבל אין מה לעשות. לקבוצות שכבר לומדות חודשיים ויותר אני מתחילה להופיעה לשיעור עם חצאיות שיפון, עם שסעים בצד או כל מיני קומבינציות אחרות. כמובן שיש לי סיפור לספר לכם: השתתפתי בסדנא במצריים לפני מספר שנים, כולנו התכנסנו באיזה אולם עלוב למראה, בלי מזגן ובלי מראות, עמדנו בשורות וחיכינו למורה. פתאום נגשת אשה ועומדת לפני הכיתה ומתחילה להסביר משהו, לתומי חשבתי שהיא האשה שמנקה שם או המלווה של המורה, היא לבשה מכנסי לייקרה מבריקים קצרים עד הברכים, חולצת טריקו עלובה שספונזה אני לא עושה איתה. פתאום היא מסתובבת עם הגב אלינו ומתחילה ללמד. ואז התברר לי שזאת המורה, גיחחתי למראה חוסר האסטיקה גם של הביגוד וגם של הגוף, שלא נראה כל וכלל אסטטי. אבל אחרי חמש דקות בלבד, רותקתי אחרי הסבריה, חיוכה הכובש, מקצועיותה, הגמישות (למרות משמניה) המדהימה. בקיצור היו לנו שלושה ימי סדנא ממש ממש נחמדים, מעניינים ואפילו כשנפרדנו היה לי עצב קל בגרון. (טוב זאת לא חוכמה כשאני נפרדת מהחתולה שלי ליותר מיום אז כבר אני מרגישה עצב...) וכמו שאומר הפתגם הידוע: אל תסכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו... אז להתראות תמרה