המורה והתלבושת

המורה והתלבושת

מה ,לדעתכם צריכה ללבוש המורה בשיעור ריקודי בטן? האם הלבוש שלה משפיע עליכם באיזשהו אופן?

olgi

New member
בעייני - תלבושת של ריקודי בטן

בשיעורים למתחילות ושעורים פרטיים תלבושת אולי פחות חשובה, כי מתמקדים בדברים ספציפיים כמו תכניקה או תנועה מסויימת. אבל בשיעורי קבוצה התלבושת זה חלק בלתי נפרד מהשיעור, לדעתי. אני באה לשיעורים לא רק ללמוד אלא גם לרקוד ולהנות, ואני לא חושבת אני אהנה ממורה בלבוש אירובי או משהו בסגנון. חוץ מזה, רואים ומבינים יותר טוב את תנועה כאשר בטן ורגליים חשופות יותר. מה את אתם חושבים על תלמידות בשיעור? האם זה משנה אם תלמידות מתלבשות בתלבושת ריקודי בטן או לא? מעניין האם למורות זה משנה או משפיע? אני אישית באה לשעורים בתלבושת. אפילו בתירגולים שלי בבית שמה חצית וצעיף, כי משום מה אני מרגישה את התנועות הרבה יותר טוב.

n o a b i

New member
../images/Emo12.gif אה! בדיוק חשבתי על זה...

סרקתי במוחי את שלוש מורותיי, והגעתי למסקנה שלכולן יש סגנון לבוש מיוחד, ושתמיד משהו בלבושן זוהר או בולט יותר מלבושן של התלמידות. (ואולי זה נדמה לי כי הן במרכז הבמה) בכל מקרה, אני אוהבת שהמורות יצירתיות ונראות יפות ומיוחדות. אני לא יודעת אם יש לזה השפעה מיוחדת עלי, כי זה, ללא ספק, פרט משני עבורי (בונוס אולי). מורה לא "צריכה" ללבוש שום דבר מיוחד. היא צריכה כשרון לרקוד וכשרון ללמד.

Amelli

New member
../images/Emo41.gifלתלבושת יש ערך מוסף

כמו תבלין לאוכל, או הגשה אסתטית, שאפשר גם בלעדיהם אבל כשמוסיפים אותם האוכל הופך לטעים ומענין יותר,כך גם מורה שמתלבשת בצורה יפה ויצירתית (כמובן בנוסף על יכולתה הרקודית והדידקטית ) נותנת טעם מיוחד לשעור ומעצימה את החוויה. AMELLI

שריברי

New member
מסכימה עם כל מילה

הצטרפתי רק הבוקר לענייני הפורומים כאן...
רציתי להגיד לאמלי - לא יכולת להגדיר את זה בצורה טובה יותר... אני חושבת שהתלבושת של המורה היא חלק מעניין ותורם לשיעור, מה גם שהיא נותנת בכך את הלגיטימציה לשאר הבנות לבוא בתלבושת ולהנות מעצמן ומגופן בצורה טובה יותר, להשתחרר.

tzurtzur

New member
טייץ קצר

כי הכי חשוב זה לראות את תנועות האגן והרגליים שלפעמים נראות כה קשות ובלתי אפשריות לביצוע.. כמובן שמעל היא יכולה ללבוש חצאית, אבל אני הייתי רוצה לראות את התנועות ולא לנחש אותן מבעד .. המורה שלי מתלבשת לפעמים מאד "הופעתי" , לפעמים רק טייץ וחולצת בטן קצרה ולפעמים טייץ כשמעליו חצאית ואז כשצריך לראות איך מתבצעת התנועה היא מושכת ומחזיקה את החצאית בידיה כדי שנוכל לראות וללמוד. אני , בכל אופן, מתה (
) להתלבש בתלבושת של רקדנית ולו רק בשביל לדעת אם זה נותן עוד מימד כיפי לריקוד והאם התנועות נראות יותר מרשימות בתלבושת מתאימה.. דרך אגב.. אתמול היה לי שיעור מדהים!!!!!!! כמה כיף!!!!! ואני מחכה בכיליון עיניים לרקוד שוב!!! אתמול גם נשאלתי לראשונה (!!) למה אני לא מלמדת... כמובן שהשבתי שאני רק בתחילת דרכי והדרך עוד ארוכהההההההה.......

Amelli

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo9.gifכדאי לך לנסות

הלבוש אכן משנה את התחושה גם שלך עצמך, וגם של הצופים בך מבחוץ, נסי ותהני.

תלבושת של מורה

לקבוצות של מתחילות אני נוהגת ללמד בטייץ, צעיף מטבעות על האגן וגופיה קטנה. ולפעמים אני גם מורידה את הצעיף על מנת שהתנועות תראנה היטב. הרי אתם יודעים שהתנועות מתחילות מכף הרגל, ברכיים, אגן וכו' ועל מנת שהתלמידה תראה טוב מהיכן התנועה יוצאת, חשוב מאוד לבוא במכנס צמוד. נכון שזה פחות יפה ופחות מושך את העין, אבל אין מה לעשות. לקבוצות שכבר לומדות חודשיים ויותר אני מתחילה להופיעה לשיעור עם חצאיות שיפון, עם שסעים בצד או כל מיני קומבינציות אחרות. כמובן שיש לי סיפור לספר לכם: השתתפתי בסדנא במצריים לפני מספר שנים, כולנו התכנסנו באיזה אולם עלוב למראה, בלי מזגן ובלי מראות, עמדנו בשורות וחיכינו למורה. פתאום נגשת אשה ועומדת לפני הכיתה ומתחילה להסביר משהו, לתומי חשבתי שהיא האשה שמנקה שם או המלווה של המורה, היא לבשה מכנסי לייקרה מבריקים קצרים עד הברכים, חולצת טריקו עלובה שספונזה אני לא עושה איתה. פתאום היא מסתובבת עם הגב אלינו ומתחילה ללמד. ואז התברר לי שזאת המורה, גיחחתי למראה חוסר האסטיקה גם של הביגוד וגם של הגוף, שלא נראה כל וכלל אסטטי. אבל אחרי חמש דקות בלבד, רותקתי אחרי הסבריה, חיוכה הכובש, מקצועיותה, הגמישות (למרות משמניה) המדהימה. בקיצור היו לנו שלושה ימי סדנא ממש ממש נחמדים, מעניינים ואפילו כשנפרדנו היה לי עצב קל בגרון. (טוב זאת לא חוכמה כשאני נפרדת מהחתולה שלי ליותר מיום אז כבר אני מרגישה עצב...) וכמו שאומר הפתגם הידוע: אל תסכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו... אז להתראות תמרה

ayelet 24

New member
המורה והתלבושת

בעיקרון הלבוש של המורה מאוד משפיע על האוירה אבל גם לבוש הבנות בקבוצה. אני מעדיפה מורה שמתלבשת בבגדי ריקוד כל עוד התנועות בולטות ואם לא, אז היא מסבירה אותן כראוי כדי שיובנו. כשלמדתי עם תמר בר גיל היו ימים שהיא לימדה אותנו עם מכנסי התעמלות והתנועות שלה היו מאוד ברורות (טוב, תמר היא לא דוגמא טובה כי גם עם חצאית התנועות שלה וצורת הלימוד היו מאוד ברורות) אבל לעומתה המורה שאני רוקדת איתה במכון הכושר תמיד לובשת חצאית אז אומנם יש אוירה של חגיגה אבל אין בתנועות שלה משהו שאפשר ללמוד ממנו - בעצם אולי זה לא שהבגדים עושים את האדם אלא שהאדם הוא זה שעושה את הבגדים. כי זה לא ממש משנה מה המורה לובשת כל עוד היא מלמדת טוב וברור. אני כתלמידה מגוונת לפי הנוחות שבאותו היום, לפעמים חצאית ולפעמים לא. אבל ממה שאני כבר מרגישה על עצמי, בימים שאני לובשת חצאית ריקוד כל האנרגיה של השיעור טובה יותר וזה לא עוד שיעור התעמלות בסטודיו, או אירובי. זה כמו להגיע לשיעור בלי צעיף אגן ועם טרנינג - את לא מרגישה עד הסוף את הכיף שבריקוד ובתנועה. איילת.

סביוני

New member
ואצלי...

זוכרים עת סיפרתי שלמעשה התוודעתי למציאותם של חוג ריקודי בטן במכון הכושר בזכות מבט מאחור אל המורה - הצעיף היה עדיין עליה והיא לבשה עדיין צעיף מבריק באגן. מספיק היה לי רק בזה כדי לקבל כזאת אינספירציה בשביל לספור את הדקות עד לשיעור הראשון שלי שבוע לאחר מכן, הרי היה זה ממש בדקה האחרונה של השיעור. אצלי הלבוש אצל המורה חשוב, כי הוא מאוד משפיע עליי באווירה. אני הרי מאוד אוהב את התרבות הערבית, ויש משהו קצת פורימי, התחפשותי משהו בזמן בחוג... וזה כיף. חוץ מזה - שבלי צעיף או אבנט מבריק קשה לי לעקוב אחרי התנועות. הם מדגישים את התנועתיות. מנקודת ראותי הטירונית כמובן. שלכן סביוני

השנה למדתי אמל שתי מורות

אחת באה לבושה כרקדנית על במה והשניה נוהגת ללבוש טיץ וחולצה צמודה עם צעיף אגן. אני נהניתי משני העולמות. יחד עם זאת, כאשר המורה לובשת בגדים שמאפשרים לראות היטב כל תנועה, זה הרבה יותר יעיל מבחינת הלמידה. שמעתי פעם ממישהי שלומדת אצל מורה אחרת, שנוהגת ללבוש חצאית, כי אותה מורה אמרה להם שלא את כל הסודות היא רוצה לחשוף עד הסוף ולכן זה לא מזיק ללבוש חצאית. אם אני הייתי שומעת דבר כזה, לא הייתי נשארת בחוג. בכל אופן, המורה שאני למדתי אצלה ונוהגת ללבוש חצאית, דואגת שנראה את הרגליים ונבין את התנועה. אורנה

lydiamai

New member
מה שנחמד לי, זה שלמורה איכפת מה אני

לובשת, וחשוב לה לראות את הרגליים והברכיים שלי - על מנת לוודא שאני עושה את העבודה נכון.

leah1010

New member
תלבושת

בעיני המורה צריכה להיות לבושה כך שנוכל לראות את התנועות שלה. המורה שלי לובשת חצאית עם פתחים משני הצדדים וחולצת בטן. במידת הצורך היא מרימה את החצאית על מנת שנוכל לראות את תנועות הרגליים והברכיים. זה בהחלט מספק אותנו בשיעור. לאה

למעלה