המוציא / מזונות

מיכל 87

New member
המוציא / מזונות

מה אני מברכת כשאני לא יודעת אם המאפה הוא מזונות או המוציא?

וגם,
נטלתי ידיים, ברכתי המוציא ואכלתי מאפה ואז התברר לי שהוא מזונות. מה אני מברכת ברכה אחרונה?

מיכל 87

New member
וואי זה פורום?

קראתי שם תגובה לאחד האנשים ששאל "למה אנחנו צריכים לממן אתכם"..
אלו באמת רבנים שעונים את התשובות? כי התשובה שהוא נתן זעזעה אותי..

I S A A K

New member
כאן זה פורום לשאול הלכה למעשה

מה שרואים מכאן לא רואים משם
גם אני כאדם חרדי ממן את החילונים,כספי המיסים שלי בונים וממנים בניגוד לרצוני

אופירA

New member
מנהל
זה רב חזק מאוד. האמת מזעזעת

סגנון השאלה של השואל לא זעזע אותך? כי אותי הוא כן...

הרב ענה לחצוף כחוצפתו, בעזות. בבחינת "ענה כסיל כאיוולתו".

מיכל 87

New member
אני מדברת על הקטע שבו

הוא דיבר עליו על היותו הומוסקסואל

הוא פגע בקבוצה שלימה ולא רק בבחור ששאל את השאלה. היה אפשר להיות פחות בוטה לדעתי..

אופירA

New member
מנהל
גם השואל היה יכול להיות פחות בוטה...

ואז לא היה צריך לענות לו בבוטות.

מי שיודע שנטייתו אינה דרך הטבע ואסורה עפ"י התורה, ומבין שיש לו ניסיון קשה עם היצר - לא ייפגע מדברים שמכוונים למי שטוען שנטייתו טבעית לכולי עלמא ושהתורה היא "פאסה".

מיכל 87

New member
אבל זה משהו שרובנו לא יכולים להבין

אין לשפוט אדם עד שמגיעים למקומו.
קשה לי שרשום שם שזה דומה למשכב בהמה ועוד הערות כאלה ואחרות.. זה לא כמו משכב בהמה, אלה אנשים עם רגשות שמקימים משפחה וחיים יחד אפילו 30 - 40 שנה יחד..

אופירA

New member
מנהל
כולנו יכולים להבין בבירור

כי כתוב בתורה שזה חטא שאין לעשותו.
ומן הסתם שמי שיש לו יצר הרע לחטא שאין לעשותו, קשה לו מאוד.
אבל אם התורה ציוותה, הוא אמור לברוח מחטא זה, גם אם יצטרך להתאמץ כל ימי חייו.
פה לא מדובר באנשים שמנסים לברוח מהחטא אבל נכשלים ולא מצליחים. מדובר באנשים שאומרים: מי התורה, מה התורה, זה פרימיטיביות. האדם הנאור מכיר בכל סוגי ה"משפחה".

וכאן אומר הרב בצדק - אז מדוע האדם הנאור לא יכיר גם בעוד סוג של משפחה, שעד כה לא מקובל ומגעיל את כולם - אדם עם בהמה?
מבחינת החטא ומבחינת הפעולה שנגד הטבע - זה דומה למשכב בהמה. אדם ששוכב עם בהמה אין לו רגשות?
ואני אומרת: למה שהאדם הנאור לא יכיר בעוד סוג של משפחה - אב שמתחתן עם ביתו, אם שמתחתנת עם בנה, אח שמתחתן עם אחותו? יש גם להם רגשות, לא?
אז את חושבת שזה לא יבוא? זה כבר סוטה מידי?
ביום שהאנושות תמצה את הריגוש מהסטיות האסורות ש"התירה" לעצמה בשם נאורותה, היא תאמץ סטיות חזקות יותר, בשם אותה נאורות.

אם אדם עושה עבירה 30 שנה זה הופך לו להיתר? לא שמעתי על כך. העבירה נשארת עבירה, וכל פעם שהוא עובר אותה היא נכנסת לרשימת העבירות שלו, איתה יבוא חשבון ביום מות.
גם לי יש רגשות - עזים במיוחד אפילו, ובכל זאת התורה אסרה עלי כמה דברים שקשה לי מאוד בלעדיהם. אז אני אמציא שזה מותר כי קשה לי? קשה לי, אבל אני יכולה. וגם אם לפעמים לא אצליח ואפול, אני יכולה לקום ולהמשיך.
יש דברים שאני לא יכולה, והתורה לא אסרה עלי אלא רק על מי שיכול. אבל יש דברים שהיא אסרה בלי להתיר למי שלא יכול, כי אין לא יכול בדברים האלה. אין מצב שאבא לא יכול בשום אופן שלא להתחתן עם בתו, שאדם שמגורה מאוד לא יכול בשום אופן להימנע מלשכב מרצונו עם בהמה. שזוג שגילה שהם אח ואחות (ולא ידעו קודם) לא יכול בשום אופן להיפרד, הגם שליבם ייקרע ויהיה להם כאב חד. אלו ניסיונות שהקב"ה מביא על בני האדם כדי לצרף את נשמתם, ומשום שהדורות חטאו למצוות התורה, והחטאים הביאו לפגמים בנשמות, והן ירדו לתקנם.

מיכל 87

New member
תודה, אהבתי את התשובה שלך

זו היתה הכוונה שלי.
לענות לבחור בדרכי נועם ובסבלנות ולא לתת לו עוד סיבה לשנוא את הדת.
ורק בגלל שהבחור היה עז פנים מלכתחילה לא מחייב את המשיב לענות לו באותה מטבע.

הומוסקסואליות ויהדות - עפ"י הקבלה וספר הזוהר

"בֹּא רְאֵה, כָּל רוּחוֹת הָעוֹלָם כְּלוּלוֹת זָכָר וּנְקֵבָה, וּכְשֶׁיּוֹצְאוֹת, יוֹצְאוֹת זָכָר וּנְקֵבָה, וְאַחַר כָּךְ נִפְרָדִים בְּדַרְכֵיהֶם, אִם זוֹכֶה הָאָדָם, אַחַר כָּךְ מִזְדַּוְּגִים יַחַד. וְהַיְנוּ הוא ובַּת זוּגוֹ מִתְחַבְּרִים בְּזִוּוּג אֶחָד בַּכֹּל, רוּחַ וְגוּף, שֶׁכָּתוּב (בראשית א): 'תּוֹצֵא הָאָרֶץ נֶפֶשׁ חַיָּה לְמִינָהּ'." (זוהר תזריע מג:)

היינו לפני שהנשמה באה לעולם היא מתפצלת לשני חצאים זכרי ונקבי, ועל פי הקבלה ובעל הסולם החלק הזכרי - הגבר ניקרא "המשפיע", או "צינור", ונמשל לקוטב החיובי- הפלוס שנותן את החשמל במנורה. והחלק הנקבי- האישה נקראת "המקבלת", או "כלי", שנמשלת לקוטב השלילי- המינוס שבמנורה (שלילי מבחינת הקוטב המקבל את החשמל להבדיל מהקוטב הנותן).

והחתונה היהודית על פי דת משה בישראל של הגבר עם האישה, עם החופה והטבעת שהוא נותן, והכתובה ושבע הברכות, הכול סודות עמוקים על פי הקבלה של החיבור בין שני פלגי הנשמה והגוף - הזכרי (הפלוס) והנקבי (המינוס), שיוצרים את האיזונים הנכונים, והפוטנציאל לשלמות בין בני הזוג, ונמשלים לנגד (חוט הלהט) שיוצר את האיזון הנכון והאור במנורה בין הפלוס למינוס.

על כן כאשר אנחנו מנסים ליצור חיבור לא טבעי בין אותו המין מבני הזוג (פלוס לפלוס או מינוס למינוס), בין במגע מיני, בין "בחתונה" או בחיים משותפים של אותו המין, אנחנו יוצרים קצר רוחני לעצמנו וכאוס קוסמי, ובכך מגבילים את עצמנו מהאיזון והשלמות ההרמונית של היקום.

וכן מסביר לנו גדול המקובלים האר"י הקדוש בכתבי האר"י:
"גם דע, כי לפעמים יתגלגל האיש בגוף נקבה, לסבת איזה עון, כמו משכב זכור וכיוצא בו." (שער הגלגולים- הקדמה ט')

הינו שהסיבה שמין מסוים נמשך למינו ומרגיש/ה שבמהות הפנימית שלו או שלה היא המין ההפוך, לא נובעת מטעות של הטבע או של הקב"ה ח"ו, אלה מכך שבגלגול הקודם אותה נשמה הייתה באמת המין ההפוך, ועשתה עוונות מסוימים או קיימה יחסים עם מינה מתאוות יצרים או סקרנות או שעמום (ולא ממשיכה מינית אמיתית בלתי נשלטת כמו שיש לה היום), שגרמה לאותה נשמה קלקול רוחני גדול.

והתיקון שלהם על פי האר"י והקבלה זה שבגלגול הזה אותה נשמה נכנסת דווקא לגוף הפוך ממינה (עם כל הסבל שכרוך בכך), אך בכל זאת אמורה לחיות ולהתנהג עפ"י המין של הגוף שלה עכשיו, ולהתחתן ולקיים יחסי אישות עם המין הנכון בגלגול זה (גבר עם אישה) למרות אי המשיכה למין השני, ודווקא האי נוחות שנגרם מכך הוא התיקון והאיזון לקלקול הגדול שלה מהגלגול הקודם!

ואם מבינים את זה ופועלים כאמור, עם הזמן גם הרגשת חוסר המשיכה והאי הנוחות נעלמים בהדרגה, והכול לאט לאט ניתקן ומתאזן! (בדוק ומנוסה ע"י אנשים שהודרכו נכון והצליחו בכך).

לדוגמא, יש היום את הרבנים ואתרים באינטרנט שמדריכים בעלי נטיות לבני מינם לעשות שידוך למטרות נישואים בין הומואים ללסביות, דבר שיכול מאוד להקל על הומואים ולסביות דתיים.

מאחר שאם למשל מבינים שהמשיכה של רוב הומואים לבני מינם הגברים נובעת מכך שיש להם נשמה נקבית (כי הפלוס תמיד נמשך למינוס וההפך), לכן יש סיכוי טוב שתהיה גם להומו הגבר עם הנשמה הנקבית, משיכה רוחנית לנשמה הגברית של הלסבית, ואפשרות הקמה של תא משפחתי על פי דת משה וישראל, והבאת ילדים לעולם בצורה טבעית במסגרת ההלכה והיהדות.

על כן גבר או אישה שחיים במערכת זוגית עם בני מינם על מנת למלא את צרכיהם ההומוסקסואליים, בעצם לא פותרים את "הבעיה" שאיתה הנשמה שלהם באה בגלגול הזה לעולם, אלא רק מגבירים אותה על פי היהדות והקבלה, ומחריפים את הנזק הרוחני לעצמם.

ברכה והצלחה.

מיכל 87

New member
סתם שאלה, יש איזשהו מקום בתנ"ך שמזכיר אהבה

שלא בין גבר ואישה?

בוודאי

אהבת חברים - דוד ויהונתן (אהבה אפלטונית).
אהבת אב לבנו - יעקב אבינו ויוסף, הקב"ה לבניו עם ישראל.
אהבת השכינה לקב"ה - כל שיר השירים.
וכו'...

למעלה