המופע Cuatro Caminos

flamenina

New member
המופע Cuatro Caminos

למי שטרם ראה.. במוצ"ש הקרוב (24/6) יתקיים המופע Cuatro Caminos של להקת קומפס במרכז סוזן דלל. חווית פלמנקו שורשית אמיתית. מידע נוסף בלוח הארועים של פורום פלמנקו או באתר של קומפס www.flamenco.co.il מחיר מיוחד לתלמידי מחול למופע ספציפי זה 70 ש"ח במקום 100 ש"ח (יש לציין בקופה תלמידי מחול). כולם מוזמנים!

שרiןבן

New member
האם ניתן בנמצא הופעות מלבד ריקוד ?

מאחר וריקוד זה החלק הפחות מעניין ככל שזה נוגע אלי, הייתי רוצה לדעת אם קיימים הופעות נטו נגינה. מלבד באלדי אולייר שאת הסיגנון שלו בהופעות אני לא אוהב.

Urimel

New member
הופעת גיטרה פמנקו

זה מכבר אני חושב לארגן מופע של גיטריסט פלמנקו בארץ. אני מוכרח להודות שהיה לי חשש לארגן את זה מתוך השאלה כמה עניין האנשים יביעו בזה. רציתי לארגן את זה בשילוב עם סדנאות לגיטריסטים. עשיו כשאתה מעלה את השאלה, עלה בי הנושא שוב.

karmina1

New member
יש היום,

בתל אביב, במסגרת אירועי תרבות צרפת במה צוענית, יופיעו בה 2 להקות. ממה שהבנתי אחת היא יותר פלמנקו והשניה משלבת מוסיקות צועניות שונות, החל מהמוסיקה ההודית , מוזיקה יהודית (כלייזמרים ועד המוזיקה האנדלוסית זה ברחבת המשכן לאומנויות הבמה, החל מ17 אני חושבת. וזה חינם

karmina1

New member
עוד מידע על ההופעות היום

אפשר למצוא באתר הזה: http://www.habama.co.il/telaviv/show.asp?ShowNo=13083 משכן- צוענית 20:00 קיקו רואיז – גיטריסט צועני 21:30 בראצ' – חמישיית נגנים – הרכב שקיים כשלושים שנה

שרiןבן

New member
המעט שהיה, היה נחמד.

לא הספקתי להשאר לחמשיית הנגנים מאחר ואני תלוי בתחבורה כדי לחזור, אז מי שהיה שם, ספרו איך היה. למרות הקול של הזמר שהזכיר לי את קמרון, הייתה לי ציפיה לשמוע יותר נגינה כמובילה של הכלל ולא בתור ליווי, הכנר היה אחלה. הפריעו לי הקהל בחוסר ההקשבה בזמן ניגון הסולאה, (באתם לדבר או להקשיב) מה שמעיד שלאנשים אין הרבה מושג ככל שזה נוגע לפלמנקו, מבחינתם פלמנקו זו גברת בשימלה אדומה עם קסטנייטות שרוקעת חזק על הפרקט, וכמה שיהיו יותר כאלו על הבמה ככה טוב. שרואים דברים כאלו מול העניים, אפשר להבין מדוע באלדי אולייר בחר בדרך הנגינה הממוסחרת. אנשים לא יודעים להקשיב או שאלה היו הרוב, או החלק הרועש שבהם. את מחיאות הכפיים ב"ברייק" שבאמצע הפנדנגו היה אפשר להבין, שאלה היו בעצם מי שלא הבין.. אני לא רוצה להשמע "תלונתי" מדי כלפי הקהל הישראלי, אבל יש לי איתו בעיה כבר המון שנים. אני לא אוהב אותו. במיוחד את אלו שכל כך שמחים בחתונה של הבת שלהם לשירים עם מלל כמו "ילדה אני אגרום לך להזיע עד שלא תוכלי יותר, ואם זה יכאב לך אני אדחוף עוד". לא משנה להם תכולת הקנקן, גם כשזו נערת ברבי שמוכנה שיגעו בה בכל מקום, כל עוד יש כפיים מסביב אז זה אומר שזה בסדר. כאילו שנלקחה מהם יכולת האבחנה. קהל שלא מקשיב כדי לבחון בעצמו. כאלו שהולכים בעיוורון גם כשזה נוגע בדברים אחרים, כל עוד יש משהו אחר שעושה את ההחלטות עבורם, גם כשזה לא מצלצל טוב, כל עוד זה הטוב של הרוב, זה טוב. עכשיו שנרגעתי.. מי יתן וירבו הופעות פלמנקו (דגש על נגינה נטו) ובכלל, שנראה הרכבים תוצרת בית ברמה המקצועית הראויה. אמן. אילליכה.

karmina1

New member
הכי טוב

שתסע למדריד, ל la sloea שם יש גיטריסט וזמר... אוירה מעולה, בכל פעם שאני מדריד אני מכלה שם את לילותי. ואגב ההופעה של אתמול, אני דווקא יותר התבעסתי מאיכות הסאונד מאשר מ"הקהל ההמוני",

שרiןבן

New member
בפעם הבאה שאת נוסעת

איכות הסאונד והפידבקים שהיו מתקבלים על הדעת כשמדובר בתקציב עירוני ועוד בהופעה שמוצעת חינם מול הפקה של פסטיבל שלם. הקהל יכל לתת מעצמו על ידי הקשבה או לסתום ת'פה. בכל אופן, בפעם הבאה שאת במדריד אשמח להצטרף.

falseta

New member
אכן היה נחמד

גם אני הייתי. לצערי ראיתי רק מספר שירים. גיטריסט - נחמד זמר - נחמד מאוד כנר - חבל על הזמן. מוסיקה נעימה וכף'ית. לגבי הקהל - מסכים עם ש"ב, אני חושב שאנשים מכירים 2 מצבים - הופעה כמו בהיכל התרבות בה ברור לכולם שיש להקשיב ולהיות בשקט, והופעה בפאב או בחוץ שהמוסיקה היא "סתם" קישוט, וזה חבל !), לגבי הסאונד - היה שם שילוב של ווליום חלש עם תהודה של אמבטיה בתוך כנסייה. כן ירבו ארועים מסוג זה !

שרiןבן

New member
דגש עצבני

זה בדיוק העניין: בהיכל התרבות לאנשים ברור שיש להיות בשקט, (לגבי ההקשבה אין ערבות) הם לא בשקט מתוך הקשבה ועניין, אלה כי זה היכל התרבות. עמדו אנשים מאחורי ושאלו: זו מוזיקה צוענית ? ונענו: לא, זה פלמנקו ! זה בערך כמו לשאול: זו מוזיקה אלקטרונית ? ולהענות: לא זה טרנס. הנקודה היא לא חוסר הידע, הנקודה היא שאת החוסר הזה לא ממלאים בהקשבה או עשיה. אלו אנשים שמגיעים להופעה כי יש הופעה, לא כי תוכן ההופעה מעניין אותם באמת, כאשר הם יחזרו הבייתה הם לא יעשירו או ינעימו את זמנם בסיגנון החדש שהם שמעו, הם לא יקנו דיסק אם בכלל ישמעו מוזיקה. הטלויזיה תנעים להם את הזמן ב 736 פרקים בשפה הספרדית על החיים האמתיים, זה כמובן מעניין ונוח יותר, היה כבר משהו שחשב עבורם על התסריט, הם לא צריכים לבחון, רק לבהות. זה מן הסתם מה שיעבור גם לילדים שלהם, שחשוב הרבה יותר להחזיק פאלפון דור שלישי מאשר הסכנה הנשקפת מריבוי אנטנות. טוב די. ביי

karmina1

New member
אני דווקא ישבתי מקדימה

ואנשים לא דברו תוך כדי, ובעיקר הקשיבו, כך שהחוויה שלי היתה כנראה שונה משלך, חוץ מזה שבמקום להתעסק במה אנשים אחרים עושים או לא עושים, וכמה אתה יותר "מבין" מהם, תתרכז בדבר החשוב , והוא המוזיקה, וההופעה שהיתה בסופו של דבר לא רעה בכלל

שרiןבן

New member
את לא באה איתי למדריד !

אני יודע, רציתי לעבור קדימה אבל לא היה מקום. שלא יתפרש שהקהל הרס לי את החוויה, אין לי בעיה עם מצביעי גימלאים :) חוץ מזה, איפה עוד אני יכול להתלונן ? אני אספר לחברים, הם יצטרכו להקשיב, לא רוצה שיסבלו.

Urimel

New member
טעות!

עשיתי טעות בהקלדה. התכוונתי לשאול אותך מי היו האנשים שהופיעו בהופעה שראית ועליה הגבת.

שרiןבן

New member
קיקו רואיז – גיטריסט צועני

הוא הופיע עם הרכב, היה קחון, גיטרה נוספת, זמן, כנר. תיפפו שם על כלי שאני לא מכיר מלבד הקחון, עץ עגלגל שאולי משהו פה יסביר עליו. הכנר היה פצצה, לזמר היה קול מצויין וקיקו היה בסדר מההקשבה שלנו הנגנים. לא שאני יכולתי לבצע טוב ממנו, אבל עבורי הופעה זה מה שאני מכיר כשאני שומע מבצעים מהשורה הראשונה. זה יותר השתוקקות של לראות את המבצע ה"מושלם" מתוך הידיעה כי שמן רב ייזל טרם יגיע לרמתו.

למעלה