המוסכים האלה!!!!!

קטניק

New member
המוסכים האלה!!!!!

או שזה רק האנשים? החיפושית שלי קצת גימגמה אז לקחתי אותה למוסך שהכרתי והוקרתי את בעליו... הברנש אמר לי שנשברה חתיכת ברזל בתוך הבוקסה של הפלאג... אחרי יומיים שלדבריו הוא ניסה להוציא את החתיכה משם במגוון אפשרויות הוא אמר שאין ברירה אלא לפתוח מנוע. טוב,כמה זה עולה? 1500 שקל אמר בקול חלש אני לא אוהב להתמקח עם בעלי מוסכים אבל בכל זאת שאלתי בזעזוע: כמה?!?! הוא התעקש...הבנתי שאין ברירה והוא ביקש ממני מקדמה מראש 750 שקל,קצת תמוה אבל אני תמים... יצאתי משם אבל וחפוי ראש כוס אמר,חיפושית חיפושית,אבל עם כל הסטייל והסבבה זה המון כסף.... ואז תפסו אותי שניים,"שמשון ויובב",בעלי מוסך ליד,שהכירו אותי מתקלות קודמות,סיפרו לי על צרותיו של הברנש הלז... לא שאני מזלזל במישהו אבל אני כבר לא ידע למי להאמין,כשהם שמעו את המחיר ואת העובדה שנתתי מקדמה במזומן הם התגלגלו על הריצפה. נלחצתי,מי לא היה נלחץ? לא ידעתי מה לעשות,הרמתי טלפון למי שרק יכולתי שיספר לי כמה עולה לתקן דבר כזה,התשובה הראשונה ששמעתי עשתה לי שחור בעיניים,מסתבר שהתיקון יכול להגיע מקסימום לחצי הראשון ששילמתי (ואז ההיא בשחור-לבן מנופפת להיא:"מה עם החצי השני?!?") טסתי למוסך בחזרה והעפתי משם את החיפושית ולקחתי את הכסף ששילמתי,מזל שלא עיצבנתי אותו יותר מידי,אבל הוא היה עצבני. עכשיו גם כבר קיבלתי הצעה יותר נמוכה..." יש מישהו שרואה את הסוף?

itzik93

New member
רגע רגע....

האם בידך הסבר יותר מפורט לבעיה ? שאני אבין, נפלה חתיכת ברזל מהפלאג עצמו או מההברגה - לתוך הבוכנה ? מאיפה הוא בדיוק ניסה להוציא את החתיכה ? כל הסבר נוסף יתקבל בברכה. איציק

קטניק

New member
תראה,

אני יודע בדיוק מה הבעיה והוא לא עבד עלי בקטע הזה,מה שקרה שם זה שחלק מההברגה של הפלאג נשבר בתוך ההברגה בצילינדר ואי אפשר לחלץ את זה בלי להיות גניקולוג מדופלם או לחילופין לפרק את המנוע. הבעיה היא כמה זה אמור לעלות. הוא טוען 1500 שקל במחיר מבצע מוסכניק אחר אמר לי 700 והאחרון שדיברתי איתו אמר לי 500,ואף אחד מהם לא אמר לי בשביל לדפוק את הראשון.

itzik93

New member
זה עניין של עבודה נטו...

אם הוא מפוצץ עבודה או סתם רודף בצע (שחושב שהוא עובד עליך) הוא יגיד לך 1500 ש"ח - אבל כמו שראית, סקר שוק קטן לא מזיק
בכל מקרה, אני מניח שהוא יצטרך לפרק את הראש ולנסות להוציא את החתיכה, אם זה לא ילך, הוא יצטרך לקדוח את החור מחדש ולחרוט הברגה מתאימה. - שוב, מדובר בעבודה ותו לא... אם אתה מוצא מוסכניק שהפועל שלו כל היום מגרבץ - אז גם בשליש מחיר ממה שההוא אמר לך תוכל לסגור את העניין. היתה לנו פעם בעיה דומה ברכב, מישהו סגר את הפלאג לא נכון וההברגה נדפקה (לא נשברה חתיכה בפנים). מאחר והפלאג לא היה אוטם כמו שצריך, היתה בורחת קומפרסיה. בזמנו, כל העבודה של הברגה חדשה עלתה לנו בסביבות ה 200-250 ש"ח (לא היה צורך בפירוק מנוע וכאלה...) , מאז השתנו דברים והמחירים עלו, אז קח בפרופורציה נכונה את המחירים שאמרו לך (מה גם שאצלך יש יותר עבודה). לאחר התיקון, האוטו נסע הרבה יותר טוב. אינני יודע היכן ממוקמים בדיוק הפלאגים בחיפושית ואם יש גישה (ללא פירוק המנוע) לצורך קידוח ויצירת הברגה חדשה, לכן, קשה לי לומר לך אם הוא חייב לפרק את המנוע או לא - אני בטוח שדרור ידע לענות על שאלת מיקום הפלאגים במדויק. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה איציק

© DrorZi

New member
ההבדל הוא שבחיפושית צריך לפרק

מנוע ואי אפשר להגיע לפלאגים בלי זה לא סיפור גדול אבל בכל זאת עוד שעה וחצי עבודה. אני גם מעריך את הסיפור באיזה 4-5 שעות עבודה ולכן כ 700-800 ש"ח מחיר גבוהה, ושוב תמיד ניתן לויכוח. מזל שלפחות הצלחת להוציא את הרכב בזמן. ועכשיו ספר לי איזה חיפושית זו, שנה, נפח, דגם, מה מיוחד בה, מתי החליפו לה פלאגים פעם אחרונה (יש לי הרגשה שמזמן כי אחרת הוא לא היה נשבר) מה שמה וכל דבר אחר.
דרור זי ואפסילון

קטניק

New member
החיפושית היא חיפושית אגדתית

צהובה שבקיץ ימלאו לה שלושים (מועדון אספנות!!!) בתחילת השנה העברתי אותה overall לאחר שאחי החליט לנסוע בה בלי שמן (אז היא עוד אכלה הרבה) ושבר קראנק. מאז לצערי ועד לפני שבוע לא נגעתי בה בטיפולים חוץ מחיזוק ראש וכדומה.(עובד, למה להרוס?) אבל, איך היא נוסעת....עם 3 צילינדרים (לפני overall) ירדתי לאילת ועליתי לצפון,לאחר השיפוץ היו כאלה שפערו פה כשעקפתי אותם בין 100 ל-130 אף שוטר לא עצר אותי (מעניין למה) ו...אה שכחתי... 1300 סמ"ק,אמריקאית (זאת אומרת שיש לי עוד 2 ס"מ לרוחב לתא המטען) עוד משהו?

dw2322

New member
כן

כמה עלה ה overall? איזה יד אתם וכמה ק"מ עברתם? אתם כבר אספנות או עוד מעט תהיו? יש חוויות/המלצות/אזהרות? בכל מקרה, חיפושית תקינה עוברת את ה-100 בלי בעיה, רק שאיני ממליץ על כך, שכן המנוע נשחק (בכ"ז, אוטו בן 30, צריך לשמור עליו). למדי פעם זה לא נורא.

קטניק

New member
ככה:

מספרים: ה-overall עלה משהו כמו 2000 - 2500 ש"ח מעבר לזה החלפתי גיר וציר קדמי אז זה קצת ניפח את ההוצאות חוויות: קשה לי לחשוב על חוויות מיוחדות מעבר לנסיעה לאילת ולצפון. אזהרות: תזהרו ממני....

קטניק

New member
1300

התקבל לי הרושם שאתה רב-שפץ,מה אתה אומר? עד עכשיו שימרתי את המנוע,אני מתחיל להרגיש שהגיע הזמן גם לשפר. איפה? מה? כמה? איך? יש לך תשובות? יש למישהו תשובות?

© DrorZi

New member
אני רק שומר על מה שיש לי

אין לי מאיפה להביא שיפורים לארץ, יקר מידי ואין אנשים שיודעים. אני רק שומר על מה שיש לי שזה מנוע 1600 גיר 1600 קרבורטור 34 מ"מ הדבר היחיד שהוחלף זה הדינמו לאלטרנטור 50A כי יש לי צריכת חשמל גבוהה באוטו שיפורים יש מלא אבל לא בארץ
העיתון HOT VWs מכיר כל כך הרבה פרסומות שבא לבכות ממה שהולך שם וכמה יבש פה.
דרור זי, חיפושית 1303LS

קטניק

New member
אז בא נתקומם!

בו נעיף עצומות לאויר! נגיע חיפושיות ואנשים לכיכר ולא נזוז משם עד שמשרד התחבורה/רישוי יתנו אישור להגבהות,שיפורי מנוע,גלגלים רחבים,שינויי מבנה וכל השאר....

קטניק

New member
אה...

אני יודע בדיוק איפה הם נמצאים... זה הולך ככה בערך, תאגרף את היד שלך ותחזיק אותה כך שהאצבעות (מאוגרפות) פונות לצד שמאל ופרק היד ממשיך מנגד לצד ימין. מה שממול עיניך זה ה"פרונט" של מנוע החיפושית. עכשיו תעטוף את היד המאוגרפת בידך השניה ודמה שזה הפח שעוטף את המנוע (בקיצור ה-body) עכשיו,הפלאגים נמצאים בחלק התחתון של היד (=מנוע) בערך איפה שפרקי האצבעות מתחילים להתעגל מטה. עכשיו נראה איך אתה: א. בודק אם יש משהו בצילינדר ב. מנסה לחלץ משהו מצילינדר מס´ 3 (זה שנמצא בחלק הפנימי של המנוע מצד שמאל) ג. מנסה לקדוח חור הברגה חדש וכל זאת מבלי לפרק את המנוע. אז כן מדובר בים של עבודה אבל מפה ועד ללדרוש כסף שיכול לקנות 3/4 מנוע.

למעלה