המון שאלות...

s h i r 6 6

New member
המון שאלות...

שלום, אני מוכרת כנכת צה"ל בעקבות פגיעה קשה בתאונת דרכים.התאונה התרחשה ב- 26.2.02 ומאז נקבעה לי נכות של 48% נכות זמניים, בועדה אח"כ הופחתו האחוזים ל-31 ובתאריך 27.1.05 התקיים בעניני דיון בועדה עליונה (טרם ניתנה החלטה) בעקבות ערעור שהגשתי- כלומר אחוזי הנכות (ברובם) אינם קבועים עדיין. יש לי מס' שאלות שמטרידות אותי: 1. אני צפויה לעבור בקרוב השתלת שיניים- אין לכך כל קשר לפגיעתי אך מאחר וכחלק מהפגיעה נכרת לי הטחול החששות הרפואיים לפני התערבות ניתוחית גבוהים יותר- אאלץ להבדק ביתר קפידה בטרם יוחלט אם אני יכולה לעבור את הטיפול וסביר שאאלץ לקחת אנטיביוטיקה טרם אתחיל בטיפול (כמניעה...)- כלומר קיים קשר עקיף המשפיע על מורכבות הטיפול- שאלתי האם יש דרך כלשהי להעזר במשרד הביטחון למימון הבדיקות או הטיפול. 2. האם נכות זמנית מאפשרת הבראה רפואית? סעיפים מוכרים בשלב זה: 75 א' 3-לצמיתות 17 ב'-לצמיתות 16 5 א'-לצמיתות 48 2 ז' 29 11 א' בועדה השניה הורד סעיף 41 4 ב'- אחת הסיבות לערעור. 3. האם תקופת הנכות הזמנית מוגבלת? (כבר חלפו שנתיים וחצי) תודה רבה על ההתיחסות.

תשובות

1. מאחר וכפי שציינת אין קשר בין השתלת השיניים לנכות המוכרת, יש להניח כי מאחר והנכות אינה מוכרת, משהב"ט לא יהיה מוכן לסייע - עם זאת הצעתי - היפגשי עם הרופא המחוזי, העלי בפניו את הבעיה הסבירי לו מהם האמצעים המיוחדים שיש לנקוט עקב הנכות המוכרת ותבקשי את סיועו בעניין זה. 2. הבראה הרפואית - זכאיים גם נכים שיש להם אחוזים זמניים (צירפתי לך את ההוראה). 3. נכות זמניית מוגבלת למועד בו אין סיכוי או סבירות שתשתנה במועד הנראה לעין - גם על נושא זה יש לערער במסגרת ערעור אם יש הצדקה. לכאורה מעל שנתיים וחצי הגיע הזמן לקבע.

AVI359

New member
SHIR66

SHIR66 שלום רב העבירי אלי במסר אישי את מס התיק שלך במשהב"ט כתובת וטל שאפשר ליצור קשר איתך ואשלח לביתך בדואר ביום ראשון הקרוב את רשימת זכויותיך. בברכה אבי

עָנת

New member
הי שיר../images/Emo39.gif

כן,גם עם אחוזים זמניים אפשר לקבל טיפולים בחמי מרפא. כמובן שהכל בהתאם לאחוזים+סוג פגיעה

למעלה