המון עזרההה

המון עזרההה

שלום לכולם פה. יש לי מלאאא שאלות והלמידה הולכת לי גרוע אז תנסו לענות לי בבקשה. 1. מה זה מאפייני ההתיוונות? זה אותו דבר כמו ביטויים? 2. מהם מאפייני האימפריאליזם חוץ מהשתלטות על שטח גדול בזמן קצר 3. בהצהרת בלפור צריך ללמוד את כל ההבדלים בע"פ? 4. יכול להיות שאלה מהם מאפייני ההתייונות התקופת תלמי ומהם בתקופת סלווקוס או שישאלו על המאפיינים בכללי? 5.מהם הביטויים להתייונות חוץ מהקרע בין השכבות בחברה, בית טוביה והפגיעה במעמד הכהונה? זהו לבנתיים. אני יודע שזה מלא אשלות בהודעה אבל זה עדיף על מאה הודעות.. בבקשה תענו זה דחוף לייי תודה

איסקרה

New member
כמה תשובות

1.במקרה הזה מאפייני ההתייונות = ביטויים. 2. מאפייני אימפריאליזם (בנקודות) - השתלטות של מדינות חזקות על ארצות חלשות ושטחים ללא ריבון מוגדר. - התנגשויות אלימות בין המעצמות ובין הנכבשים. - מתיחות ותחרות בין המתחרות על שטחים (האימפריות) - גרירת ביקורת, התופעה עוררה ביקורת מוסרית וכלכלית - לגיטימציה, הכובשים "דאגו" לספק סיבות למבקריהם. - מהירות הכיבושים 3. בהצהרת בלפור יש לדעת את הבדלי הניסוח בגלל חשיבותם . במסמך דיפלומטי הניסוח מאד משמעותי. על מנת לקבל חומר נוסף כתוב בלפור בחלון החיפוש למעלה משמאל ולחץ חפש. 4. לא סביר שתהיה הפרדה. מה גם שעיקר עניינו הוא בית סלווקוס. 5. חפש בעמוד 4 או 5 בפורום כבר דנו כאן בנושא.

בר אוף

New member
מהההההההה??????.............

אני לא מבינה לנו אין התיוונות בכלל... וגם מאפייני האיפריאלים דיי שונים אבל זה עוד בסדר אני בכלל לא למדתי על בית סלווקוס! אל תפחידו אותי.... כל הבחינות בגרות הם אותו דבר לא?....

שסק לבן

New member
אל דאגה בר אוף! (ושאלונת לאיסקרה)

בבגרות יש 4 שאלות לכל תקופה, ואת צריכה לבחור באחת מהן. תבחרי בשאלה שאת יודעת את התשובה אליה, אל תלחצי אם שואלים אותך על דברים שבכלל לא למדת. את לא אמורה לדעת אותם, מן הסתם. ושאלונת לאיסקרה - יש בעיה עם ציון המגן שנתנו לי, הוא נמוך ב-20 ומשהו נקודות משאמור היה להיות. האם כדאי לי להסתכן ולחכות עד יום ראשון (באותו יום ישלחו את המגנים למשרד החינוך), או שכדאי לי להתקשר למורה? (כי רק ביום ראשון היא תגיע לבית הספר) זה לא יהיה קצת קרצייתי מצידי אם אני אתקשר? למה תמיד דברים כאלה קורים לי?

rinani

New member
בקשר לביטוי ההתיוונות

זה בית טוביה קרע חברתי ביהודה מינוי יאסון ככוהן גדול ירושלים הופכת לפוליס

למעלה