המון בעיות יחד...

באמבו

New member
המון בעיות יחד...

אני בת 34 ורווקה. החלטתי לפנות למישור של אמהות יחידנית עם תרומת זרע.
פניתי לרופא הנשים שלי על מנת לבדוק מה מצבי לאחר 17 שנים של לקיחת גלולות באופן רציף.
הפסקתי עם הגלולות לפני כ-4 חודשים ומאז התחילו לא מעט בעיות.
בבדיקה הראשונה אצל רופא הנשים (כשבועיים לאחר הפסקת הגלולות), נראו באולטרסאונד 2 זקיקים- אחד קטן של 5 ממ ואחד של 15 ממ.
המחזור הראשון שקיבלתי לאחר כ-38 ימים מהפסקת הגלולות היה מחזור חלש מאוד של יומיים. לאחר כ-40 ימים קיבלתי מחזור נוסף של יום (ממש כמה טיפות).
פניתי לרופא הנשים לפני כשבועיים כיוון שלא מקבלת מחזור (ומשכך גם לא יכולה לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי).
באולטרסאונד הוא ראה שאין בכלל ביוצים, ריבוי זקיקים שעלולים לרמז על שחלות פוליציסטיות (אמר שלא רואה זאת עדין אבל שריבוי זקיקים קטנים מעיד על כך) והכי גרוע רירית רחם דקה מאוד שבגינה אין לי בכלל מחזורים.
פניתח לדיקור (בינתיים טיפול אחד) ועדין אין סימן למחזור.
מה אתן מציעות לעשות? מרגישה שרופא הנשים שלי מקל מאוד ראש בעניין ועבורי זאת חוויה מאוד לא פשוטה מלכתחילה.

אשמח לעצה.

תודה!

PAND76

New member
תלכי למישהו פרטי טוב. שקודם כל יסדר לך המחזור.

רופאי נשים רגילים, מתייחסים בביטול לנשים בגילך. שיש זמן, שזה יסתדר, שזה בגלל הגלולות. לדעתי שקט נפשי, שווה כל שקל שאת מוציאה (מה גם שבביטוח משלים יש החזרים מסוימים על העלויות הללו וזה בהחלט אפשרי לשאת בהן).

תמשיכי עם הדיקור. את יכולה גם לתרגל יוגה, או שיטת אביבה. קצת להוריד בפחממות ובסוכרים (אצלי זה נתן תוצאות טובות).

בינתיים גשי לבנק הזרע ועשי את כל הבירורים הנדרשים. משם תמשיכי. ותתעודדי. הגוף יחזור לעצמו. בע"ה בידיים מלאות לשהות קצרה פה בפורום.

באמבו

New member
תודה על המענה. האם יש המלצה לרופא טוב באזור המרכז?

האם יש להתייעץ בשלב זה עם רופא פוריות (למרות שאין בידי בדיקות פרופיל הורמונלי בשל היעדר מחזור- יש הפניה אך לא הצלחתי לבצע את הבדיקות) או עם רופא נשים רגיל?
האם יש המלצות לרופא פרטי שעובד בהסדר עם מכבי באזור ת״א או גוש דן?
כמו כן, אשמח לחוות דעת על אביב מסינגר כמדקר. הלכתי למישהי אבל לא בטוחה לגביה.

sivani4951

New member
רופא פוריות

את יכולה לנסות לבדוק עם פרופסור רזיאל, הוא רופא פוריות ויש לו החזרים בקופות ובחברות הביטוח. מקווה שהוא יתן פתרון.
בהצלחה:)

Maive1

New member
מנסה לענות :)

שלום חברה,
קודם כל דעי שיש הרבה נשים שלקחו גלולות הרבה שנים ושהפסיקו- התחילו בעיות במחזור, אז את לא לבד. החדשות הטובות שיש מה לעשות. אני לגמרי מסכימה עם Pand, פני לרופא פוריות, רופאי הנשים פעמים רבות לא מבינים מספיק בפוריות (שאצלנו החל בירור הפוריות, הרופאת נשים שלי הייתה מאוד הגונה וישר אמרה לי- אני לא מספיק מבינה בזה, הנה הפניה לרופא פוריות).

ממליצה לך לקרוא קצת על PCO- תסמונת השחלות הפוליציסטיות, ולבקש מהרופא פוריות בירור בנושא זה. סממנים ידועים זה אכן ריבוי זקיקים קטנים ווסת לא סדירה/ " עד אל וסת". כמובן שזה לא אומר בוודאות שזה המקרה אצלך
אבל מעלה חשד- כדאי לברר. כמו שנכתב כאן רבות, PCO זה יחסית בעיה קלה וניתנת לפיתרון :).

יש אפשרות לרופא פוריות פרטי או ציבורי, נכתבו כאן פוסטים רבים בנושא- ממליצה לקרוא, לי זה מאוד עזר ללמוד מניסיונן של אחרות.

המון בהצלחה ושנזכה כולנו להגשמת החלום בקרוב

a morph

New member
אני לא רואה כאן בהכרח המון בעיות

בעיקר המון מריחת זמן מצד הרופא.
קודם כל את צריכה לקבוע תור לרופא מומחה לפוריות (לא רופא נשים רגיל), ולהתחיל בירור אצלו.
לרופא נשים רגיל לא תמיד יש את הידע והכלים לסייע בנושאים שקשורים לפריון, להסתכל באולטרסאונד, להגיד שאולי יש לך שחלות פוליציסטיות ואז לשלוח אותך לדרכך בלי לעשות כלום זה לא בירור ולא מקדם אותך לשום מקום.
רירית דקה זה מצב הגיוני בהיעד מחזור ביוץ-וסת תקין, אז אין לך מה להילחץ מהממצא הזה בשלב הזה. רירית מתעבה כשיש תהליכי ביוץ, כשאין תהליכי ביוץ אין לה ממה להתעבות.
החדשות הטובות הן שאם אכן יש לך שחלות פוליציסטיות (וזו אבחנה שלא ניתנת על סמך אולטרסאונד בלבד), הטיפול לרוב יהיה קל יחסית.

באמבו

New member
תודה! המלצה לרופא פוריות באזור המרכז?

מישהו שיודע להתמודד עם העדר וסת, רירית רחם דקה, שחלות פוליציסטיות והעדר ביוץ?
עדיפות באזור ת״א והמרכז.

a morph

New member
לא מהמרכז

בנות אחרות ודאי יוכלו להמליץ לך, רק רציתי להדגיש שוב את מה שכנראה לא הדגשתי בפוסט הקודם שלי: אם אכן יתברר שיש לך שחלות פוליציסטיות, אז כל הדברים האחרים שציינת קשורים לזה, כלומר לא מדובר בהמון בעיות שונות אלא בבעיה אחת, ויחסית קלה לטיפול.
שחלות פוליציסטיות = > היעדר ביוץ = > רירית רחם דקה + היעדר וסת.
ברגע שתתחילי לבייץ (אם בעזרת איקקלומין, או גונאל, או אפילו טבעי אחרי שהרופא יעשה לך "ריסטרט" לשחלות, זה קורה לפעמים), הכל יסתדר.
בהצלחה!!!

גוגו 888

New member
יכולה לשתף מנסיון דומה

הי :)
אז אני הפסקתי גלולות בגיל 33 ואחרי 3 חודשים ללא מחזור (שהיה סדיר לפני כן) הלכתי לרופא נשים רגיל שראה רירית דקה וזקיקים קטנים. הוא שלח אותי לפרופיל הורמולי מלא שחזר תקין (בPCO יש רמת טסטוסטרון וDHEA לרוב מעל הנורמה וכמו כן הLH לרוב גבוה פי 2 מהFSH). ובכל זאת לא רציתי לחכות למחזור כי רציתי הריון ופניתי לאחר התברברות מיותרת לרופא פריון שעזר לי לבייץ ומשם למעשה נפתרה הבעיה...
בהצלחה שיהיה

iLanKaBr

New member
עונה כאישה עם שחלות פוליציסטיות

אין כזה דבר אין וסת כי הרירית דקה. הרירית נשארת דקה כי יש עניין הורמונלי בשחלות פוליציסטיות שהדברים יכולים לא לעבוד טוב, זו הבעיה בזה.
בשביל לברר האם יש בעיה כזו עושים פרופיל הורמונלי ורואים. אם הדברים קשים ומסובכים (כמו אצלי למשל) הולכים לאנדוקרינולוג שעושה בירור מעקיף.
לרוב מתחילים אצל רופא פוריות, אם רואים שיש בעיה בלהשיג הריון כמה חודשים, אז הם שולחים לבירורים אצל רופא אנדו.

מה שבטוח תלכי לרופאים טובים מהתחלה. מניסיון רופאי נשים רגילים בקופה לא כל כך מבינים בשחלות פוליציסטיות וכל התסמונת הזו. זה או רופא אנדו עם התמחות בהריון וגניקולוגיה או רופא נשים שהוא רופא פוריות.

למעלה