המוזה - איה היא?

backdoorslam

New member
המוזה - איה היא?

רבים מאוד מאיתנו, שחקני תפקידים, מנחים, כותבי סיפורים ושירים זקוקים לה כדאי לקיים את יצירותינו. לולא היא נראה שאין כל פשר לקיומנו אנו. אני מדבר על המוזה כמובן. כל מי שחש בה מלטפת את זרועו, יודע על מה אני מדבר - אותו רגש שמתנחל לו בצידו השמאלי של המוח, ומעלה בך את תאוות היצירה. המוזה חמקמקה מאוד, וכמעט תמיד אינה נמצאת כאשר אנו הכי זקוקים לה. מה אתם עושים כדי להשיב אותה, באיזו טכניקה אתם נוקטים לשם כך?

במילה אחת - כלום

כשאני עסוק מעל הראש בדברים אחרים.. אז מגיעה לי המוזה (מה שלא טוב כל כך כשמתכוננים לבגרויות) אבל.. אם אני ממש צריך ליצור משהו עד דדליין.. אני יושב ובוהה בדף ריק.. סוגר את העיניים ועל הדבר הראשון שעולה לי לראש (לרוב מילה כלשהי) אני מוצא אסוציאציות.. ועל האסוציאציות האלה עוד אסוציאציות.. בקיצור משחק עם עצמי משחק אסוציאציות עד שבמשהו יש הגיון וזה הבסיס שעליו אני מפתח את מה שאני צריך

shadowfax

New member
המוזה כותבת בעיקר בפורום העמותה

אתה צריך לדעת את זה
על כל מקרה אני לומד, מאיזו סיבה לימוד במכללה יוצר אצלי יצירתיות (אולי בגלל זה אני נכשל בהכל) את כל המפות ועזרי השחקן אני יוצר בכיתה, מחברת שלי נראת כך: דף על C, דף עם מכתב מיומנו של גמד, דף עם מתמטיקה, דף עם קומה ראשונה של מבצר וכו'

backdoorslam

New member
מוכר

אני מחזיק בארנק דף, שעליו אני רושם כל מיני רעיונות שעולים לי ברגעים שבהם איני יושב ליד שולחן הכתיבה.

אתה צריך למצוא לך

את המשהו הזה.לכול יוצר יש משהו שבעיניו היה יכול להיות היצירה הכי טובה שלו,או חלק מכול היצירות שלו,מופיע תמיד איזה גורם קבוע שהוא אידיאל יצירתי על איך תראה היצירה המושלמת שלך,המשהו הזה(ואם תחפש תבין שלכול אחד יש אותו) הוא בדרך כלל מביא ישירות ל"מוזה"...בשבילי זה מוזיקה,שירים מסויימים שמעלים בי את התחושה הזאת של המוזה,אני מכיר אנשים(מחוגי כתיבה יוצרת)שזה איזה ציור שהם ראו, סרט שמקפיץ אותם,או סתם שיחה באיסיקו שכול פעם שהם נזכרים בה זה זהמקווה שתחפש,ומקווה שזה יעזור-הנבל הכנעני

אתה צריך למצוא

את ה"קריאיישן פוינט" או בעיברית נקודת היצירה,שהיא משהו שיש לכול אדם,וחזק יותר אצל יוצרים.שזה נובע מהרעיון של היצירה האידיאלית שלהם,המצב האידיאלי שמתקיים,וההשפעה שלו באה בכול מה שהם כותבים ישר מראשם(או בעיברית,לא העתקה גמורה).זה לרוב נמצא בחלום החיים שלך,או בפנטזיה על הסיפור\שיר\משחק\סרט האידיאלי שתיצור.אצלי זה במקרה משתלב,כי החלום שלי זה ליצור סרט מסויים,כול פעם שאני חושב עליו זה מביא אותי למוזה,ככה אני נעזר בנקודת היצירתיות.אני חייב לציין שכול זה ממאמר של הומר ג'יי בלוברג(פשוט במילים שלי(ובתירגום לעיברית))

DDN

New member
מקום השראה

או במילים אחרות - השירותים.

אצלי זה הצורך

רוב ההשראה שלי באה כשאני מאלתרת, או יושבת לכתוב או לצייר. תוך כדי קופצים לי רעיונות לראש. אני תמיד זוכרת אותם איפושו מאחור, מעולם לא הצטרכתי לרשום רעיון.

Lion_Heart

Well-known member
המוזה באה אלי

משירים מסוימים אני יודע שזה נשמע נדוש ,אבל אצלי זה עובד

למעלה