המהלכים הלבנים

hagashaga

New member
המהלכים הלבנים

טוב אז כמו שבטח כולם זוכרים בסוף הפרק הרביעי של העונה הרביעית של הסדרה יש את הסצנה של המהלכים הלבנים עם המלך הזה שלהם שהופך את הבן האחרון של קראסטר לכמוהם (וככה אנחנו בעצם לומדים איך המהלכים הלבנים מתרבים בעצם)... סצנה שכמובן לא מופיעה בספרים (כי אין בעצם אף דמות POV שיכולה לספר לנו את זה :D )
אני לא יודע אם דנו על זה כבר פה (וסליחה אם אני חוזר על דברי אחרים), אבל מעניין אותי לדעת מה אנשים פה חושבים על הנושא:
1. האם אתם חושבים שהסצנה והמידע שהיא מספקת הוא רלוונטי גם לדברים שיקרו בספרים או שזאת התפצלות שרלוונטית רק לסדרת הטלויזיה (כלומר אם נראה לכם שבהמשך הספרים תהיה איזו שהיא התמקדות במהלכים הלבנים, אולי מזווית ראיה שונה מזו שראינו עד עכשיו) ?
2. התהליך של הפיכת התינוק למהלך לבן בקלות כזאת, גרמה לי לחשוב אם אולי המעבר גם אפשרי לכיוון השני (אולי באמצעות איזו שהוא קסם, ילדי היער? סתם זורק כיוונים). הסצינה הזאת מראה לנו בעצם שהמהלכים הלבנים הם לא גזע שונה לגמרי, הם במקור בני אדם שבאורך קסם כלשהו הפכו למשהו שונה, מי אמר שאי אפשר הפוך?
אני קורא פה את כל הדיונים ואני מאוד אוהב את הדעות של אנשים אז מעניין אותי מה אתם חושבים... זרקו כל מה שיש לכם להגיד ;)

סביר להניח שזה מעוגן היטב בספרים.

למעשה, זו תיאוריה שקראתי עוד הרבה לפני שהסדרה הייתה בתכנון: גילי, כשהאחרים רדפו אחריה ואחרי סאם כדי לקחת לה את הילד, אומרת לו ש"הילדים של קראסטר באים לקחת את אחיהם" או משהו בסגנון.

אני אישית כתבתי פה לא מזמן דעה שהאחרים הם יציר כפיהם של ילדי היער, סוג של נשק ביולוגי נגד האנושות (כמו קטילת חיידקים באמצעות בקטריופאדג' במקום באמצעות אנטיביוטיקה). העובדה שהאחרים חסינים לנשק מתכתי (נשקם של בני האדם) אבל פגיעים לנשק זכוכית דרקון (נשקם של ילדי היער) רומזת על אפשרות של תכנון של האחרים להיות פגיעים לילדי היער אבל לא פגיעים לאנושות. אם נוציא מהחשבון, כמובן, את האש, שהיא האוייב המושבע של ילדי היער ושרפה את היערות. ייתכן שילדי היער יצרו נשק קסום נגד האנושות, שבמידת הצורך הם יוכלו לנטרל. אבל הנשק הזה פגיע למה שהם עצמם פגיעים אליו - אש. אם נניח שהחומה נבנתה באמצעות קסמים של ילדי היער, נראה שילדי היער שייכים למעשה, במערכת האש והקרח, לצד הקרח. לואליריה, לאלכימאים ולכהני ר'הלור יש קסמי אש, לאחרים ולילדי היער יש קסם קרח. כמובן שלפי התארוך המקובל, האחרים והלילה הארוך באו אחרי האמנה בין ילדי היער לבין ראשוני האדם, אבל עדיין אפשר להניח שהיה יותר מפלג אחד של ילדי היער, ממש כמו שיש יותר מפלג אחד של בני האדם, ושפלג אחד ניסה להשמיד את האנושות למרות ההסכם, או שהתארוך המקובל לא נכון: למשל הזרוע של דורן שחיברה את ווסטרוז לאסוס למעשה לא "נופצה" אלא כוסתה במים. עליית פני הים קורית כתוצאה מהתחממות גלובלית, וזה מאוד מזכיר את הסוף של הלילה הארוך, שהיה חורף ארוך וקשה במיוחד, כשכיפות הקרח בקטבים גדלו על חשבון מפלס פני הים בשאר העולם. לא מן הנמנע לקשר בין סוף הלילה הארוך להיעלמות הזרוע של דורן. מחזור החורפים בעולם של ווסטרוז יכול להיות קשור גם הוא לזה. לדבר על התחממות גלובלית מאוד מתאים למרטין באופן כללי ("מסעות טאף" שלו יכול להיקרא על רקע המאבק בהפלות בארה"ב, ומרטין מייצג את הצד הליברלי, אז למה לא לקרוא את "שיר של אש וקרח" על רקע המאבק הפוליטי סביב ההתחממות הגלובלית?).

האם התהליך של הפיכת ילד לאחר מהיר וקל? לא ברור. האם הוא הפיך? אני לא יודע. אני נוטה לחשוב שאלה השאלות הפחות חשובות, כשאנו באים לנתח את הסדרה ועל מה היא בכלל.

למעלה