המדריך למתחיל

שמחה37

New member
המדריך למתחיל

אני רוצה לרענן את קצת את המאמרים וזקוקה לעזרתכם אלו ש"טריים" ואלו שלפני נתוח. איך מתחילים? מה הפרוצדורה?עלויות בפרטי. חשוב להזכיר באיזו קופה ואיזה ניתוח. תודה על העזרה שמחה

קאפקייק

New member
יכולה לספר על הכללית...

זכאות ב-BMI 40 או BMI 35 + מחלות רקע (יתר ל"ד, שומנים בדם, דום נשימה בשינה...). אם הניתוח מבוצע בבי"ח הוא כמובן ניתן בחינם. אני מתכוונת לבצע באסותא. ההשתתפות העצמית למי שיש לו מושלם היא כ-9,600 ש"ח (ויש עוד סיכות כו'). למי שיש לו פלטיניום - ההשתתפות העצמית לניתוח באסותא היא 1,500 ש"ח בלבד. תקופת האכשרה לפלטיניום - כן, ניחשתם - שנה. הנתונים נכונים להיום, לגבי ניתוח שרוול אצל ד"ר נסים גרון (מנהל המח' הכירורגית בפוריה) לניתוח באסותא לב המפרץ.

pomelit

New member
ניתוח טבעת, דרך המושלם (כללית)

אני התחלתי את התהליך הפוך. מצאתי מנתח דרך מחלקת ניתוחים של המושלם (בחרתי לפי קרבה גיאוגרפית למקום מגורי ולפי גובה ההשתתפות העצמית שעולה הניתוח דרך המושלם). אני ממליצה לפנות למחלקת ניתוחים של המושלם דרך האתר ולא דרך הטלפון כי דרך הטלפון מאוד קשה להשיג אותם בשעות הפעילות. קבעתי תור אצל המנתח בקליניקה שלו (בתל אביב). קיבלתי ממנו רשימה של בדיקות. חזרתי לרופא המשפחה כדי לקבל הפניות. כמו כן התבקשתי לדאוג לטבעת. הבדיקות כללו: בדיקת דם א.ק.ג. שיקוף ושט בטן קיבה אולטראסאונד בטן משקל וגובה לחץ דם המלצה של רופא משפחה לעבור את הניתוח (זה נקרא סיכום ייעוץ) לקח בערך שלושה חודשים להשלים את כל הבדיקות. המושלם ביקשו בדיקות עדכניות לפני האישור הסופי והעברת הטבעת. נשקלים אצל האחות, ומעבירים את התוצאות בכתב למזכירות המרפאה. חזרתי עם התוצאות לרופא, קיבלתי תאריך לשלושה שבועות אחר כך במדיקל סנטר. הניתוח עוד זז קצת קדימה ואחורה, אבל בסוף זה קרה. ה BMI שלי היה 40 +, וגם יש לי מחלות נלוות, אז לא היתה בעיה של אישור. בגלל שהלכתי כאילו הפוך לא הייתי צריכה לעבור וועדה, ואני לא יודעת אם יש וועדות בכללית.

מאוחדת רגיל (לא עדיף ולא שיא)

דבר ראשון גמלה בליבי ההחלטה על הניתוח. אחר כך נכנסתי באיזה אתר שאני אפילו לא זוכרת את שמו לרשימה של מנתחים בריאטריים ובחרתי מתוכם את אלו ששייכים למאוחדת. אחר כך התקשרתי למאוחדת כדי לקבוע תורים. היו שני רופאים כאופציה: ד"ר בגלייבטר וד"ר משולם. הלכתי קודם למי שהתור היה יותר קרוב. (חודש) -ד"ר משולם. הוא שקל אותי ומדד גובה ובדק שהBMIי שייך לניתוח. דיבר איתי בצורה גלויה על כל היתרונות והחסרונות של כל ניתוח. נתן לי את הזמן להחליט איזה ניתוח אני בוחרתואמר שבנתיים אני יתחיל את הבדיקות שזהות לכל סוגי הניתוחים הוא בעצמו נתן לי רשימה של בדיקות ואת כל ההפניות הדרושות. והציע לי לקבוע כבר אז תור כאופציה בביקור חולים שם הוא מנתח. תוך חודש וחצי סיימתי את כל הבדיקות. הדיאטנית הבריאטרית זה מי שחיכיתי הכי הרבה בתור כדי להגיע אליה. בזמן הזה עשיתי המון בירורים אצל מנותחים של ד"ר משולם. שאגב רובם לא יודעים על הפורום הזה וכל כך חבל. ובעיקרון תוך חודשיים וחצי כבר כל המסמכים עברו לרופאת מינהל (במאוחדת אין וועדה). שם זה קצת התעכב כי היא הייתה בחופש. אחר כך בעיקרון קיבלתי אישור רק הייתה אצלי בעיה של אנמיה שהייתה צריכה להיפתר. אבל בגדול זה התהליך במאוחדת. ואני חייבת לציין שהמזכירות בקופ"ח אצלינו ממש ממש עזרו לי ועקבו כל הזמן בשבילי אחרי תורים לבדיקות שהתפנו. ועקבו אחרי האישורים מהרופאת מינהל ועשו הכל כדי לזרז את התהליך. ולא שילמתי שקל של השתתפות עצמית. הכל דרך הקופה. ואין לי מאוחדת שיא או מאוחדת עדיף (כבר אמרתי. לא?) שיהיה לכולם בהצלחה!

למעלה