המדריך להסתה

המדריך להסתה

המאמר הבא נכתב כסאטירה צינית, ומומלץ להתייחס אליו ככזה. כתיבת מאמר זה הינה תוצאה של רדידות השיח התקשורתי בכל הנוגע לגרוש המתוכנן. דומה כי כלי התקשורת החליטו שלא לעסוק כלל בחוקיות הגירוש ובמשמעויותיו המוסריות אלא למקד את הפוקוס על 'ההסתה', התמקדות שכל כוונתה היא לסתום פיות ולנטרל את המאבק, וכפי שניסח זאת בצורה קולעת לאחרונה אחד הפובלציסטים "כלב השמירה של הדמוקרטיה הפך לאמסטף התקיפה של הדיקטטורה"... על מנת להראות עד כמה מגוחך כל העניין, ועד כמה שלטון החוק והדמוקרטיה פירושו בעיני השמאל שלטון הצחוק והדמוחארטה הוחלט לכתוב את המדריך הבא המיועד לנאבק בגרוש, חשוב מאוד לשים לב למראי המקומות, לשאלות והבהרות ניתן לפנות לאבישי רביב. קראדי, לטיפולך: 1. אל תהסס לזרוק אבנים על השוטרים הבאים לגרשך, עשה מאמץ אפילו לזרוק את האבן הראשונה 2. אל תפחד ממלחמת אחים, אדרבא, איים בכך, מלחמת אזרחים לא מפחידה אותנו 3. אל תהסס לאיים בשפיכות דמים, אמור: אם חס וחלילה יכריחו אותנו, נאלץ לפתוח באש 4. המחש את רצינות כוונותיך (תרתי משמע...): צריך יהיה לסחוט את ההדק, לאט, באחריות, בקור רוח, ובשכל 5. אל תחשוש מאיומי השמאל שמלחמת אזרחים תעלה לך ביוקר, אנו מוכנים למחיר, ושלא יפחידו אומה - שרבבות מבניה נהרגו במלחמות להבטחת עצם קיומה - בשפך דם למען השלום כל שכן שלא מדובר בשלום אלא בשפך דם למען מניעת קטסטרופה, דבר שכל בר דעת מבין שיתרחש לאחר הגרוש. 6. סרב פקודה באופן נחרץ! ושלא יהיו בינינו אי הבנות ושלא ייאמר שלא הוזהרתם מראש: אנחנו את פקודת הטרנספר איננו ממלאים, וגם הילדים שלנו וחניכינו אינם ממלאים אותה. היום שבו תינתן פקודת הטרנספר, שהיא פקודה בלתי חוקית בעליל, יהיה גם היום של סירוב פקודה , כל מילה נוספת מיותרת!!! 7. הבהר נחרצות, למי שעוד לא קלט שאתה רציני, שלא תיתן לגרוש להתרחש, אפילו אם נצטרך להשתטח תחת גלגלי המשאיות, אפילו אם נצטרך לפוצץ את הגשרים , אמור לו שאנשים שמתעסקים עם חומרי נפץ ליד גשרים טרודים מכדי לשים לב אם חיילים עוברים על הגשרים המיועדים לפיצוץ באותו הרגע, ולכן הדבר עלול לעלות בחיי אדם רבים. 8. החרף את הטון בהפגנות, מומלץ לבוא עם שלט "שרון רוצח", לשרות הציבור מצורף כאן מפגין לדוגמא 9. השתמש בנשק קר אם אינך מאומן דייך בהפעלת נשק וחומרי חבלה, לדוגמא: בקבוקי תבערה, כך תוכל לספר בעתיד לנכדיך שכל אימת שצעקתי 'הידד, הידד' והשלכתי בקבוק תבערה, אני מרגיש שאני עוטה הוד ותפארת, אני מרגיש, שמצאתי את זהותי ושאני לוקח חלק בהגנה על הזהות הזאת ושאני אדם ראוי לחיות חיים מכובדים. תחושה זאת מעוררת בתוכי רגשות יפים. 10. נסה להסביר שלדמוקרטיה יש גבולות, אולי אם תאמר שהנאמנות לעקרונות המקודשים של הדמוקרטיה ושל חרות האדם, דוחה חובת הנאמנות לחוקי דיכוי של מחוקק רודן , אולי אז, יש סיכוי שאיזשהו ח"כ או עיתונאי ישתכנע (אל תהיה אופטימי) -------------------------------------------------------------------------------- [1] יהונתן גפן, 1988: "ישראל החילונית היא השטחים הכבושים של שוטרי המפלגות הדתיות. אם החילונים רוצים לחיות פה, אין להם ברירה אלא לפתוח באינתיפאדה. כן, אני מוכן לזרוק את האבן הראשונה" [2] משה נגבי, שמאלן ידוע המשמש כפרשן משפטי של רשת ב' אמר בעבר: "יכול להיות מצב בו אומר שלא שווה יותר לקיים את החברה הזו, במצב כזה מלחמת אזרחים לא תפחיד אותי" [3] אבשלום וילן, ח"כ במפלגת "יחד" בראיון לארי שביט מ"הארץ" 5.9.04. [4] אבשלום וילן, באותו ראיון. [5] יואל מרקוס, בטור ב"הארץ" תחת הכותרת "אל תפחידונו בשפך דם" 9.7.04 ישנן התבטאויות דומות בטור נוסף "גם אם זה כרוך בשפך דם" 31.8.04 [6] מאמר ב"ידיעות אחרונות" מאת יוסי שריד ויאיר צבן, 27.6.90 [7] הסופר עמוס עוז, מתוך "על דמוקרטיה וציות" הוצ' סימן קריאה,1990 [8] צולם בהפגנת השמאל בכיסופים, 21.5.04, פניות רבות לשוטרים בכירים שנכחו במקום לעצור את המסית נענו במשיכת כתפיים. [9] העיתונאי מוחמד ג'בארין מאום אל פאחם, 1991, אגב, המנוול הנ"ל זוכה באקרובטיקה מילולית מופלאה, בבית המשפט העליון. [10] מתוך "על דמוקרטיה וציות", 1990, מאמר מאת פרופ' אסא כשר

למעלה