המדע מאמין

יריב.

New member
המדע מאמין

רוב אנשי המדע בעבר או בהווה מאמינים בבורא עולם ורבים מהם גם מאמינים בתורת ישראל. איינשטיין אמר ``לדעת כי מה שאיננו ניתן להשגה על ידינו באמת קיים ומגלה עצמו בחכמה העילאית ןהיופי הקורן ביותר אשר אמצעינו הדלים מסוגלים לקלוט רק בצורות הפרימיטיביות ביותר ידידה זאתהרגשה זו היא במרכז הדתיות האמיתית``. וכמו כן גוסטאב אומר ``קיומה של התודעה האנושית מוכיחה את קיומה של התודעה האלוקית`` אז השאלה שלי היא בעצם מה קורה לכל אותם אנשי מדע ןפילוסופים הרואים עין בעין את הסדר המופלא שביקום ובכל זאת רחוקים מלהסיק מסקנות? המדע גם טוען שהיקום שלנו קיים כבר כמה מיליוני שנים ולפי התאריך העיברי שלנו הרבה פחות.

נצנוץ

New member
המדע מאמין, אבל המדענים לא....

לא יודעת מאיפה המסקנה שלך ש``רוב`` אנשי המדע מאמינים, בשטח זה לא נראה כך.... אבל צריך באמת להבין, הרי באמת כל מדען שרואה את פרטי פלאי הבריאה, היה צריך מיד לעזוב הכל ולרוץ לבית-המדרש להדבק ביוצר המופלא של כל זה. אך אם אכן המדע היה בנוי כך, שכל המתבונן בו היה אוטומטית מאמין באלוקים, הרי איפה הבחירה החופשית? זה שאלוקים נתן לאדם דעת שמאפשרת לו להביא מיליוני תירוצים וסיבות והסברים לכל מה שקורה ביקום, מלבד ההסבר הפשוט שיש בורא ואדון לכל אלה, הוא התגלמות הבחירה החופשית בעולם! והאדם הוא הבוחר אם להאמין לכל מיני נוסחאות מתמטיות ולתלות בהן את בריאת העולם, או להבין בצורה פשוטה ותמימה שיש אדון לבירה! ואגב, דומני שאחת הבעיות של המדענים שהיא זאת שמרחיקה אותם מהאפשרות להסיק את המסקנה הפשוטה שיש אלוקים מתוך כל ההתבונניות והמחקרים שלהם היא שהם מורגלים לחשיבה אנליטית ורציונלית. ע``פ המדע, דבר הוא עובדה רק אם הוכח בתנאי מעבדה שתמיד הוא מתנהג באותה צורה באותם תנאים ושניתן לחזור ולהגיע לאותם תוצאות שוב ושוב בכל פעם שנבדוק את אותה העובדה. לצערי, אלוקים לא מתנהג כמו מיקרובים בחלקיקי המדוזה ולכן, לא ניתן להכניס אותו למעבדה, לבדוק, לאשש, לחזור ולהוכיח! הרי אימתו של כל מדען היא שהוא עלול יום אחד לפגוש באיזו תופעה שלא ניתן ``לכמת`` )מלשון כמות( ולהסביר אותה בכלים שלנו ואז הוא אבוד.... אז מה יעשה עם איזה רעיון על מלך מלכי המלכים, שאין לו גוף ואינו גוף ואין לו התחלה ואין לו סוף והוא המסובב והוא הסיבה והוא הכל????????? מסכן, זה מסבך אותו. לגבי השאלה על מספר שנות העולם, כבר ענו על זה המון סיבות. מן המפורסמות ביניהן היא הנלמדת מן הפסוק ``כי אלף שנים בעיניך כיום אתמול כי יעבור``. מכך ניתן להסיק שהזמנים שלנו אינם הזמנים של אלוקים וכל יום בבריאת העולם בעצם מייצג הרבה אלפי ואולי אף מיליוני שנים של בני-האדם. ישנו עוד הסבר ש``העולם נברא קדמון``. כלומר, אלוקים ברא את העולם כשהוא כבר נראה ``זקן``. כמו שברא את האדם מבוגר ולא תינוק בן יומו. כלומר, כל מה שאנו רואים שכבות גאולוגיות ישנות וסימנים לאוקיינוסים שזזו וכו` וכו` וכו` הם לא אכן עברו תהליכים של מיליון שנה, אלא נבראו שיראו כך )עוד מקום לבחירה החופשית של האדם כיצד לפרש את השכבות הגאולוגיות האלה( אגב, יש ספר שאני מאוד ממליצה עליו, נחמד ומעניין ולא מאוד מסובך שנקרא ``בראשית ברא`` של פרופ` מתן אביעזר, שמסביר את ששת ימי הבריאה כפי שמופיעים בפסוקים לאור ההסברים המדעיים העדכניים ביותר. זה גם נותן כמה תשובות סליחה שהארכתי. מקווה שהועלתי במשהו למישהו.

נצנוץ

New member
מישהו רוצה תוספת???

נזכרתי בעוד הסבר לגיל העולם ופשוט הייתי חייבת להדחף שוב: יש מדרש שאומר שהקב``ה היה בונה עולמות ומחריבן עד שברא את העולם הזה. וייתכן לפי הסבר זה, שכל השרידים העתיקים שאנו רואים הם בעצם שרידי העולמות האלה וכשאנו סופרים את מניין שנות העולם שלנו, אנחנו מתכוונים לעולם האחרון שאנו חיים בו היום וסופרים מתחילת בריאת העולם הזה (שאלוקים כנראה חשב שאותו דוקא ראוי להשאיר. אז מה לנו לקטר ולהתלונן כל היום???????) זהו. אני שותקת.

תוספת לתוספת

שמעתי פעם רעיון מאוד יפה בקשר לדינוזאורים שלכאורה המדענים טוענים שהם חיו מליוני שנים, ולפי התורה זה לא מסתדר. כתוב בגמרא שבשנת ה- 6000 לבריאת העולם העולם ייחרב, ומה יהיה אח``כ??? אז יש כאלה שמסבירים (לא שמעתי את זה בחב``ד) שאחרי ה- 6000 שנה פשוט ייברא עולם חדש. לפי זה יכול להיות שבעצם העולם שלנו הוא בכלל לא העולם הראשון, זתומרת כל פעם אלוקים ברא עולם העולם היה קיים 6000 שנה ואח``כ החריב אותו ועל זה בנה עוד עולם לעוד 6000 שנה וכן הלאה עד הלום:)

נון בת

New member
הערה קטנה..

בס``ד יש מדענים שמחפשים הוחכות ויש כאלה שמסלפים בשביל להוכיח!! להגיד שכל יום בבריאה הוא כמו אלפי שנים זה גובל בכפירה!!!! לילה טוב, נון בת

נצנוץ

New member
כפירה, למה?

זה נסמך על פסוק מפורש. ומה כפירה בזה???? זה לא אני אמרתי, אלא גדולי הפרשנים..

נון בת

New member
10 דקות בעיני כ...יובל

בס``ד אוףףף עד שהצלחתי להתחבר... אז ככה: לא מצאתי את המקור אבל מה שאני יודעת, הפירוש הפשוט הוא שאלף שנים בעינינו זה כמו יום (אפסי לעומת האלף) בשביל הקב``ה, זה בא להראות את גדולתו ומה את מנסה ללמוד מזה? בדיוק הפוך, שיום אחד היה כמו אלף שנים?!?!? הקב``ה בגדולתו יכול לעשות את מעשה הבריאה בששה ימים כפשוטו! נכון, זה נשגב מבינתנו, אבל זה העניין של אמונה, לא? ויש גם מדרש שמפרש את זה שכל יום בבריאה הוא כנגד אלף.. אבל זה כבר לא קשור. אהה ועוד דבר: אני אכן חושבת שיש בזה כפירה, אבל זה לא אני אמרתי! שלך, בתנון

נצנוץ

New member
ברור שהוא יכול!!!!!!

כל ההסברים האלה לא באים כדי לחפות כאילו על חוסר יכולת של הקב``ה לברוא את העולם גם בשלוש דקות אלא, זה הסברים של המפרשים שמנסים להסביר את התאמת גיל העולם כפי שאנו מאמינים בו לממצאים הארכיאולוגיים שנמצאים בשטח. כמובן, שגם אם לא נמצא הסבר מניח את הדעת לסתירה, לא זה יערער את אמונתינו, אבל לפרשנים ניתנה הרשות לפרשן....

יריב.

New member
תגובה לניצנוץ

אני יודע ומודע לזה שהרבה מדענים מאמינים בתודעה האלוהית אני גם יודע שמדען מסתמך על דברים ממשיים (עובדתיים)אבל עובדה ויש לי הרבה מאמרים בנושא שמדענים פשוט מתחבאים ישנו פרופסור שקוראים לו: דוד וייס(הוא רופא וחוקר)הוא אומר שמדע מתעסק רק במה שקיים.מאיפה כל זה נבע בתחילת הדרך? בכך המדע לא מתעסק.עכשיו כמדען אני מחפש סדר בעולם אם זה באימונלוגיה או בביולוגיה של התא אני מוכרח להניח כל מיני דברים שאינם ניתנים להוכחה כדי להגיע להסבר כוללני.כדוגמא:אנחנו מדברים על מיליונים של מיליונים של שבטים של תאים לימפוצטיים שכל אחד מייצר את הנוגדן שלו`` ``כדי להסביר לא רק את בריאת העולם אלא גם את העובדה שהאטום הזה המולקולה הזאת קיימת ובמקום להתפוצץ היא קיימת באופן מסודר אני ממש מוכרח להניח את קיומו של האדריכל הגדול`` עוד? פרופסור מ זולה. הביולוגים קבעו שהחיים יוצרים צורות עדינות ומשוכללות יותר ויותר ותהליך זה אינו מובן בלי האמונה בקיומה של תבונה עולמית עליונה המכוונת את היצירה בחכמה ותכלית. יש עוד הרבה. אוליי הם לא אומרים ישירות אבל אנו יודעים שהם יודעים מה גדולה וניפלאה הבריאה שאנו חיים בה. ארוך אבל הייתי חייב סליחה.

למעלה