המדינה כצד להליך הבוררות

המדינה כצד להליך הבוררות

במסגרת יום העיון שקיים המוסד הישראלי לבוררות הצביע שר המשפטים יעקב נאמן על סוגיה לפיה הציבור אינו פונה דיו להליך הבוררות. אחת הסיבות המרכזיות לכך הינה כי המדינה אינה מהווה דוגמא טובה, שכן היא בעצמה אינה פונה להליכים אלו. נאמן הציע כי להעביר הצעת חוק שתיתן סמכות לכל שופט להעביר תיק לבוררות - לפי שיקול דעתו. עוד ביום עיון זה דיברו רבים ביניהם שופט בית משפט עליון יורם דנציגר והשופט בדימוס אורי גורן על תיקון החוק שיצא לא מכבר בעניין הבוררות, על יתרונותיו ועל חסרונותיו. הנכם מוזמנים לקרוא את הכתבה המצורפת, ויותר ממוזמנים להגיב ולאמר את דעתכם על הדברים שנאמרו.
 
שאלה נוספת לדיון

אם הייתם נמצאים במחלוקת - האם הייתם פונים לגישור/לבוררות/בית משפט. אפשר גם לפרק יותר את השאלה, דהיינו, במקרים של סכסוכים משפחה הייתי פונה ל.... סכסוכים שכנים ל... מחלוקת עסקית ל... וכד'.
 

שילה1

New member
כשאני חושבת על מחלוקת-השאלה באיזה ענין.בנושא

משפחתי-הייתי פונ הלגישור,גם בנושא של סכסוך שכנים. בנושאי סכסוכי נדל"ן למשל-לבוררות,מחלוקת עסקית-בוררות. כך מרגיש לי נכון.במחלוקות בגינן אפנה לגישור,יש ורצוי "לשחרר קיטור",אלו נושאים רגישים,וטוב שהצדדים ישמיעו את דעתם.
 
למעלה