המגשר ותפקידו .

מצב
הנושא נעול.

mother1

New member
המגשר ותפקידו .

המגשר ותפקידו .
שלום רב, מישהו יוכל להסביר לי את תפקיד וסמכות המגשר ? האם אני נותנת הסכמתי מראש לכל החלטה שיחליט ? האם זכותי לא להסכים להחלטותיו ? מה קורה במידה והמגשר לא צלח בתפקידו ? כלומר לא הושגה הסכמה ? תודה .

תשובה

המגשר ותפקידו .
שלום רב, מישהו יוכל להסביר לי את תפקיד וסמכות המגשר ? האם אני נותנת הסכמתי מראש לכל החלטה שיחליט ? האם זכותי לא להסכים להחלטותיו ? מה קורה במידה והמגשר לא צלח בתפקידו ? כלומר לא הושגה הסכמה ? תודה .
תשובה
הגישור הוא הליך שמותנה ברצונם של הצדדים. לא חייבים לקבל את המלצות המגשר ותמיד אפשר לחזור לביהמ"ש. מטרת המגשר להביא את הצדדים להסכם גירושין. אם לא הצליח אפשר לחזור לביהמ"ש.

הליך הגישור

המגשר ותפקידו .
הליך הגישור
גישור הוא הליך וולונטרי, בו הצדדים נעזרים בשרותיו של מגשר, שהוא איש מקצוע נייטרלי שאינו מיצג איש מן הצדדים, כדי להגיע להסכם לסיומו של סכסוך. למגשר אין סמכויות אכיפה, להבדיל משופט או בורר. בכל שלב יכול כל צד לבקש את סיום הגישור וחזרה לבית המשפט. הליך הגישור הוא הליך חסוי, במובן זה שלא ניתן לזמן המגשר כעד ואין להשתמש בחומר או בדברים שנאמרו בגישור, בבית המשפט. לדעתי, זהו הליך אלטרנטיבי ראוי שכדאי לנסותו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה