המגזין של הפורום

shalvale

New member
המגזין של הפורום

קראתי את השרשורים הארוכים לגבי המגזין. אמנם אני אורחת לרגע, אך בכל זאת ארשה לעצמי לשאול: מהנסיון שלי, ברגע שמדובר בפעולה התנדבותית בלבד, קשה לקיים אותה לאורך זמן. גם אם כיום ישנה התלהבות רבה מעצם הקמת המגזין, עם הזמן יהיה יותר ויותר קשה ליצור מחוייבות בקרב המשתתפות, ועניינים בוערים תמיד יצוצו אשר ימנעו את הוצאת המגזין בזמנים קבועים. ובאמת, גם בעמותות ציבוריות אשר מושתתות על התנדבות, ישנם מספר אנשים המקבלים שכר על מנת להבטיח שהעסק "ידפוק". עוד נקודה – יש כיום בארץ כל כך הרבה ארגונים נשים. וגם הרבה אתרים באינטרנט – אחד מאוד ידוע (wol.co.il, שלמרות ששמעתי שהוא נסגר, אני מדי פעם נכנסת ורואה שהוא ממשיך להתעדכן). שאלתי (ואיני מתכוונת בצורה קנטרנית) – מה היתרון של המגזין שלכם? מה הייחודיות שלו? האם המטרה היא לשמור קשר בין חברי הפורום, או שאולי גם לנסות להגיע למעגלים נוספים? לכן, יש לי 2 רעיונות עבורכם: נדמה לי שהגוף הפועל לקידום נשים המשמעותי ביותר בארץ הוא שדולת הנשים. והפתעה הפתעה – אין להם אתר באינטנרט. כפי שאתן בוודאי יודעות, הם מוציאים מגזין מטעמם באופן מסודר. אולי אפשר ליצור איתם קשר ולהעלות את המגזין שלהם לאתר שלכם. אתם תוכלו להוסיף קישורים ומאמרים נוספים משלכם, אך זה יבטיח כי אכן כל חודש אתם תוציאו מגזין, גם אם יהיה קשה לאסוף חומר מקורי מהחברות כאן. הצעה נוספת – ליצור קשר עם כתבים העוסקים במעמד האישה, ולבקש מהם חומרים (כגון סיכום חודשי של אירועים הקשורים לנשים בהם השתתף הכתב וכד´). לדוגמה, יש את נטע מגן מגלי צה"ל המתעסקת בנושא זה. בקיצור, שני הרעיונות שלי באים על מנת להראות כי כדאי לתת ערך מוסף למגזין. כי אתרים המרכזים סוגיות שונות בנושאי נשים – יש הרבה. וליצור מחוייבות לאורך זמן כאשר הכל נעשה בהתנדבות – מאוד קשה. יתכן וכבר דנתן בנושאים הללו, הסתכלתי רק בדף הנוכחי בפורום...

שלוולה, תודה על התגובה

ראשית לגבי שדולת הנשים - האתר שלהם אמור להיות מושק מאוד בקרוב, הוא בשלבי הקמה מתקדמים. השדולה בעיסוקיה אכן קרובה יותר לרעיון האתר שלנו בעצם העובדה שהם מעבירים קורסים להעצמת נשים בתחומים שונים. יע"ז רוב הארגונים הקיימים פוליטיים מאוד. עדיין מוטל עלינו לנתח את השוק, את קהל היעד, את הערך המוסף שלנו, להתעצב כראוי ובאופן מבודל מהקיים כדי ליצור הבדל, או בלע"ז - to make a diferrence בפעילותינו להעצמת נשים. אנחנו בראשית הדרך ולכן שוב תודה - כל רעיון יבחן מהתחלה גם אם כבר נבדק בעבר ע"י הצוות שיקים את התכנית.

טל קר

New member
כשאני מסתכלת על אתרי נשים או

עיתוני נשים, אני יכולה לזהות חמש קבוצות. הקבוצה של העזרה למקרה אקוטי (עגינות/אלימות במשפחה/תקיפה מינית/הטרדה מינית וכו´), הקבוצה הסטריאוטיפית לגמרי (קוסמטיקה דיאטות ואופנה), הקבוצה הסטריאוטיפית למחצה (הרבה קוסמטיקה דיאטות ואופנה, עם מסרים פמיניסטים שנמצאים בקונצנזוס - לא לאלימות במשפחה, לא לגילוי עריות, לא תקיפה מינית של נשים. הקבוצה הרביעית כוללת אתר אחד בלבד - הדרך למעלה של ד"ר מירה חניק. גם הקבוצה החמישית כוללת פריט אחד בלבד - נגה, עיתון פמיניסטי. אני רוצה אתר ומגזין אינטרנט פמיניסטים שלא מתנצלים שהם פמיניסטים, שמכילים תכנים פמיניסטים, שמכילים מדורים כמו במה חופשית לדעות פמיניסטיות שונות, נשים ומדיה, אקטואליה הקשורה לנשים, נשים וצבא, נשים וקריירה, נשים שעושות את זה בהווה ונשים שהיו שם בעבר וצריך להוריד מהם את האבק כי אף אחד/ת לא טרח/ה לספר לנו עליהן. שתהיה שם "פינת פעולה" למי כותבים עצומות ומכתבי מחאה, ולמי כדאי לשלוח מכתבי הערכה על פרסומת שוויונית. בקיצור, את מה שאני רואה בעיני רוחי במגזין, אין באף מקום אחר. (נגה הכי דומה למה שאני רואה, אבל הוא עיתון מנייר ולא באינטרנט, והתדירות שלו נמוכה מאוד מאוד).

טל קר

New member
השמטתי ז´אנר.

את ז´אנר "סקס והעיר הגדולה" שמנסה להראות פוסט פמיניזם - כאילו שלאישה כבר יש שוויון "והיא מתחילה ויוזמת והכל", אבל למעשה מראה דוגמאות מצוינות לתודעה כוזבת, ושבלונות חדשות (דוגמאת הכללים) לדחוף לתוכן נשים שהן די ואריאציה על השבלונות הקודמות, ועוסקות בעיקר בתחום של בינו לבינה. אתר שנמצא בז´אנר הזה - בננות.

בננות הוא אכן כזה, אבל דווקא "סקס

והעיר הגדולה" היא לא לגמרי כזאת. קודם כל יש בה 4 נשים די שונות זו מזו, ואת יכולה לבחור בעצמך עם מי את הכי מסכימה או מזדהה. שנית, את אפילו לא חייבת להסכים או להזדהות איתן בשביל להעריך את הסדרה. יש בה מספיק הומור וקריצה בשביל שאני לא אראה בה אויב הציבור. וגם אם הכל מתמקד בתחום של בינו לבינה, צריך להודות שגם ללמד נשים לדרוש סיפוק מיני זה לא הישג מבוטל (ויש גם לא מעט גברים שצופים בסדרה, אז מותר לי לקוות שגם הם לומדים משהו). ואם ראיתן את הפרק האחרון שבו סמנתה מספרת לחברותיה על נפלאות הנרתיק, או לפני כמה פרקים שהן שלחו את שרלוט עם מראה להתבונן בעצמה, אתן אולי מבינות למה אני מתכוונת. אני רואה בזה משהו מעצים.

למעלה