המגדל ליד שער העיר

adaro

New member
המגדל ליד שער העיר

אני עובד במתחם הבורסה ורואה מחלון משרדי את המגדל הנבנה בצמוד לשער העיר (ברח´ אבא הלל). איזה מגדל זה הולך להיות, מה גובהו ואם אפשר להציג כאן תמונה שלו. תודה

DerBleistift

New member
באיזה מגדל אתה עובד בבורסה?

באחר המגדלים הגבוהים, או שמא רחוב החילזון? המגדל שאתה מדבר עליו זהו "מגדל הנהלת בנק דיסקונט"(שהחליטה מאש להשאר בת"א), ושנמכר לחברת אחרת, כמדומני. (בכל מקרה, בנק דיסטונט לא בונה שום דבר כאשר מצבו כ"כ גרוע וע"פ הפרסומים הוא בקושי מחזיק מעמד כבר עתה, גם ללא הוצאות מיותרות על מגדלים) זה יהיה מגדל של 90 מטר בערך, משהו כמו 23 קומות, ועיצוב בנאלי. (ע"פ האילוסטרציה) הבניין הזה הוקפא למשך זמן מסויים ורק לאחרונה הופשר והתחילו לעבוד עליו בצורה רצינית. ניתן רק לקוות שהוא לא יעבור עוד תהפוכות וכי ימשיכו לבנות אותו בצורה שוטפת החל מעכשיו. הנה לינק לבניין. שימו לב: יש לי תמונות חדשות מזויות רבות של המגדל הזה בבניה. התמונות יועלו כנראה השבוע לאתר ואתם תזכו ל PREVIEW קטן עוד היום.

adaro

New member
חילזון

לצערי, אני עובד בקומה ה- 3 בלבד בבניין בן 9 קומות ברח´ החילזון, אבל בכל זאת יש לי זווית צפייה מאוד יפה על הגב של שער העיר והמגדל החדש הנבנה לידו כמו גם על שני הבניינים המדהימים (הכתומים) לידם.(שכחתי את שמם). אגב, שער העיר נראה מאוד מכוער מצידו האחורי - כשנוסעים לכיוון מתחם הבורסה מכיוון אבא הלל. הכיוון היחידי שבו הוא נראה "לא רע" הוא מאזור הרכבת. לדעתי, כשבונים מגדל בכזה גובה, שברור שייראה לכל כיוון, צריך לעצבו בצורה מאוזנת מכל הצדדים ולא כפי שהוא נראה כיום - כאילו הוא פונה לכיוון מסויים. דוגמאות לבניינים טובים כאלה לפי דעתי - שרתון סיטי טאוור, עזריאלי, קרייזלר, אמפייר סטייט.

DerBleistift

New member
העלת נקודה מעניינת.

לטעמי, המראה שלו נחמד ונאה מכל צדדיו, גם מ"החזית" הפונה דרומה(רואים רק צינור עגול וגבוה), גם מהצדדים וגם מהצד הצפוני ה"אחורי". הוא לא בניין "מרהיב ביופיו" וישנן מספר דוגמאות טובות יותר אפילו בארץ, למגדלים שהיו נראים טוב יותר בגובה שלו. עם זאת, לדעתי בעייתו העיקרית של הגייט היא בגימור ובחזותו, ולא כ"כ בתכנון הכללי והנאה שלו. באמת העלת מקודה מעניינת. כאשר מדובר בבניין כ"כ גבוה, האם עדיך עיצוב מאוזן ו"סמטרי" פחות או יותר, או שמא עיצוב כשל הגייט עדיף? אישית, למרות שהיה משעמם מאד אילו כל הבניינים הגבוהים היו סמטריים, אני באמת מעדיף סימטריה כאשר מדובר ב"מפלצות" כשל הגייט. מה אתם אומרים? אשמח מאד לשמוע את דעתם של כל חברי הפורום בנוגע לעיצוב מאוזן\א-סימטרי של מגדלים גבוהים מאד, ובמיוחד הסיטי גייט. אגב... אותם "מגדלים כתומים" הם בנייני עורק ועוז.
האם תוכל לצלם את הנוף הנשקף מחלונך ולהעלות לפורום?

adaro

New member
צורה "סימטרית"

אני מסכים איתך שצורה סימטרית היא הרבה פעמים פחות מעניינת, אבל יש גם דרך לבנות בניין לא סימטרי ובכל זאת להתייחס לכל צדדיו במידת הכבוד הראויה. מצב זה אינו קיים בשער העיר לטעמי.הצד האחורי "מרושל", אינו מעוצב בקפידה ופשוט נראה כמו חזית אחורית - עובדה שכולנו הבנו על מה מדובר כשקראתי לצד הצפוני, חזית אחורית. בניין בכזה גובה יכול ואף רצוי שלא יהיה סימטרי, אבל כמו כן צריך להיראות מרשים באותו מידה מכל צדדיו - מכיוון שכל צדדיו נראים (בניגוד לבניין מגורים שצדדיו האחוריים אינם גלויים לעיני כל). נשאלת השאלה - מדוע בחרו המתכננים להציב את הבניין בזווית זו דווקא - עם החזית לכיוון ת"א? האם יש למישהו כאן תשובה לכך? הבניין נמצא בר"ג אבל כל מה שרוב תושבי העיר הזו רואים זה את האחוריים המכוערות שלו ואילו תושבי ת"א והנכנסים לעיר מנתיבי איילון זוכים לפנים המטופחות.

DerBleistift

New member
על סימטריות ודברים אחרים.

אני דווקא מאד אוהב סמטריה, אל תבין אותי לא נכון. אני חושב שמגדלים המתבססים על צורת ריבוע או עיגול, יוצאים די מוצלים. עם זאת, גם מלבנים(לצורך העניין, הסיטי גייט הוא בניין מלבני), הם מעניינים. אני מאד מסכים איתך שצידו האחורי של הגייט, על-אף שהוא חביב, הוא פחות מושקע מחזית הבניין. לטעמי, אמאב אדריכלים(משרד הארכיטקטים), עשו עבודה טובה יותר עם צידו האורי של הפרזידנט. עם זאת, זה היה מגוחך שגם הגייט יהיה בעל אותו חלק אחורי. (למען האמת, לגייט יש חלק אחורי "הפוך" משל הפרזידנט) אבל נכון, בניין כ"כ גבוה ומרכזי רואים מכל מקום וראוי שיהיה נאה מכל צדדיו. עם זאת, לא הייתי אומר שהחלק האחורי כ"כ רע. באמת, מה הבעיה להבין איפה החלק האחורי של הבניין?
חלק אחד גבוה ופונה לצומת ראשי, ואחד נמוך יותר, פשוט ולא פונה לשום מקום.
אז מה הבעיה להבין? זה הכיוון הטבעי של הבניין. בלתי סביר שחזית המגדל תפנה למגרש חניה ומגדלי מגורים, ותפנה "גב" לצומת הכי מרכזי בר"ג.
מה גם שאתה צודק, ככה המגדל "פונה" לת"א, כאילו שהוא מסתכל למקום הטבעי אליו הוא שייך.
אגב, אני חושב שמרבית האנשים רואים את הצד ולא את ה"עורף" של הבניין. העורף הוא די צר בכל מקרה, כמו החזית. ודבר אחרון... מי שמגיע מצפון, על נתיבי איילון, כן רואה את הגב שלו. ומי שמגיע מדרום על נתיבי איילון, רואה רק את ה"חזית-צד" שלו, ולא רק את החזית.

erezl8

New member
לדעתי

החלק האחורי שלו בכלל לא מכוער. נכון בתמונה רחוקה מאחורה זה נראה קצת מוזר ומכוער, אבל בתמונה שאתה העלתה דמין אותו בלי התוספת המעוגלת הגבוהה וזה בניין ממש יפה...

DerBleistift

New member
הפלת אותי!!! ../images/Emo6.gif

מה זה הבניין הזה? נראה כמו "מקל" של רופא אף-אוזן-גרון.

erezl8

New member
מה לא יכול

להיות בניין כזה יפה? תחשוב שהוא עומד לבד באיזור בלי הרבה גבוהים וזה מדגיש את היופי שלו.. אתה לא חושב שבניין כזה יכול להיות מוצלח?

איליה.

New member
וואו

איזה תמונה מדהימה! אף פעם לא ראיתי תמונה כזאת, עם השתקפות של השמש והקרניים שיוצאות ממנה.

לירונר

New member
אבל זו לא תמונה אמיתית ../images/Emo7.gif

חבל, חבל, חבל!!! למרות שהמגדל נראה הרבה יותר טוב ככה, לדעתי

למעלה