על סימטריות ודברים אחרים.
אני דווקא מאד אוהב סמטריה, אל תבין אותי לא נכון. אני חושב שמגדלים המתבססים על צורת ריבוע או עיגול, יוצאים די מוצלים. עם זאת, גם מלבנים(לצורך העניין, הסיטי גייט הוא בניין מלבני), הם מעניינים. אני מאד מסכים איתך שצידו האחורי של הגייט, על-אף שהוא חביב, הוא פחות מושקע מחזית הבניין. לטעמי, אמאב אדריכלים(משרד הארכיטקטים), עשו עבודה טובה יותר עם צידו האורי של הפרזידנט. עם זאת, זה היה מגוחך שגם הגייט יהיה בעל אותו חלק אחורי. (למען האמת, לגייט יש חלק אחורי "הפוך" משל הפרזידנט) אבל נכון, בניין כ"כ גבוה ומרכזי רואים מכל מקום וראוי שיהיה נאה מכל צדדיו. עם זאת, לא הייתי אומר שהחלק האחורי כ"כ רע. באמת, מה הבעיה להבין איפה החלק האחורי של הבניין?
חלק אחד גבוה ופונה לצומת ראשי, ואחד נמוך יותר, פשוט ולא פונה לשום מקום.
אז מה הבעיה להבין? זה הכיוון הטבעי של הבניין. בלתי סביר שחזית המגדל תפנה למגרש חניה ומגדלי מגורים, ותפנה "גב" לצומת הכי מרכזי בר"ג.
מה גם שאתה צודק, ככה המגדל "פונה" לת"א, כאילו שהוא מסתכל למקום הטבעי אליו הוא שייך.
אגב, אני חושב שמרבית האנשים רואים את הצד ולא את ה"עורף" של הבניין. העורף הוא די צר בכל מקרה, כמו החזית. ודבר אחרון... מי שמגיע מצפון, על נתיבי איילון, כן רואה את הגב שלו. ומי שמגיע מדרום על נתיבי איילון, רואה רק את ה"חזית-צד" שלו, ולא רק את החזית.