המבצר בעתלית

sela v

New member
המבצר בעתלית

בדרכי ברכבת מחיפה לת"א זכיתי לראות את המבצר ממרחק (אם נוסעים על כביש החוף לא רואים דבר). בעיתון הארץ פורסמה כתבה על המבצר, ועל כך שיש אנשים שרוצים לפעול לפתיחתו. למי שלא יודע, כיום נמצא בסיס של חיל הים במקום, והם מסרבים לפתוח אותו לציבור בכל מיני טענות. הם טוענים שהם שומרים עליו, אבל לפי מה ששמעתי וגם לפי תגובות, מי שזוכה להשתמש במקום שלפחות ממרחק נראה מדהים הם רק מקורבים לבעלי הדרגות בבסיס. אני מאמין שאם רוצים אפשר יהיה לפתוח את המקום לציבור, ואפשר להזיז בסיס צבאי. לא רוצה שנהיה כמו במדינות חשוכות שנסמוך על השלטונות שאכן שומרים על המקומות ההיסטורים. ואני רוצה להביא כדוגמא מדינה לא כל כך רחוקה, שמה סוריה שבה יש את אחד המבצרים הצלבנים היפים במזרח התיכון קארק דה שויליר, שהוא פתוח לציבור.

jeshu

New member
זה הבסיס של השייטת המבצר עצמו נבנה ע"י המסדר הטמפלארי בתקופה הצלבנית ושימש אותם.יש שם באחת הפינות פסל של ראש שכנראה היה קשור לפולחן של המסדר - לפחות זה המיוחד. יש עוד מבצרים צלבניים בישראל אבל בהחלט הייתי רוצה לבקר במבצר הזה ואת השייטת פשוט צריך להזיז למקום שאינו אתר ארכיאולוגי.

hevel

New member
יש גם מבצר צלבני בלטרון

מאחורי המינזר. חלקו פתוח לציבור (למרות שהוא מוזנח ולא מתוייר פרט לנגיעה של שביל ישראל בקצוותיו. וחלקו של המבצר מיושב ע"י תושבי המינזר (נראה לי שבעיקר ע"י היהודים המשיחיים שגרים שם) ושופץ ע"י וכעת הם משתמשים בו לצורכיהם.

למעלה