המבוך הרנדומלי..

המבוך הרנדומלי..

זה משהו שאף פעם לא הצלחתי להבין.. מאיפה צצים כל כך הרבה מבוכים שמאוכלסים על ידי כזה מגוון של יצורים ? אני חובב נלהב של מבוכים.. אבל מבוכים עם רעיון.. לדוגמא מבוך שבו חיה קהילה גובלינית קטנה.. אז יהיה בו חדר ציוד , חדרי מגורים , חדרי שומרים וחדר מלך.. ואולי חדר אימונים או משהו בסגנון.. ובתוכם יהלכו להם כמה וכמה גובלינים (מפגשים אקראיים).. או אולי מערות של דמות חזקה כלשהיא (הרואה/רינאל לדוגמא
) שיכילו חידות/מלכודות ומספר יצורי שמירה/קונסטרוקטים/עבדים.. אף פעם לא אהבתי את הרעיון הטבלאתי של חוברות השהם של בנה שניים וחצי מיליון חדרים בקומת מבוך 7 ואז גלגל ק20 ותראה מה חי שם.. עשרות חדרים שמחוברים אך ורק מרחבית וכל קשר אחר בינהם מקרי בהחלט שמאכלסים עשרות סוגים שונים של יצורים (רובם אלימים ומסוכנים) שחיים במבוך הזה ביחד בדו קיום שיגרום לכל שמאלני לקנא ??? סורי לא קונה את זה.. מה איתכם ? אתם אנשים של מבוך ראנדומלי.. מבוך "רעיוני/הגיוני" או אנטי מבוכים ? ראוי לציין פה גם שג'ספר שלי מרגיש שכל העולם שסביבו כרגע הוא מבוך אחד גדול.. בעיקר אחרי שהובהר לנו שהוא אשליה אחת גדולה.. (ציטוט שה"ם : "זה כמו מטריקס.. רק לא")

Nihau

New member
מממ... כן, לא, אולי?

מבוכים רנדומליים הם טובים כאשר אתה רוצה לבנות מערכת של מערות סבוכות תת קרקעיות כאשר אתה מכניס קצת הגיון בפנים- פתח מכאן, מעבר משם ושלוש קומות מתחת נוסיף עוד מעבר וכך יצרנו דרך לא צפויה לחצות את ההר... הרנדומליות הזו הופכת למעיקה במצבים של מבוך קטן שבו שוכנים יצורים אינטיליגנטים בעלי יכולת שינוי ושליטה על סביבתם (לשבור קיר ולפתוח בו דלת אם המערה ה"טיבעית" לא מתאימה). במצבים כאילה צריך למתן את הרנדומליות. וכן בהחלט רצוי ששה"מים יחשבו קצת על האספקטים האקולוגיים וישכנו מינים של יצורים בהתאמה אילו לאילו ויתאמו טריטוריות - זה יכול להיות יופי של רעיון במשחק- להתקל בסימוני טריטוריות מסוגים שונים נותן הרבה רמזים לסוג היצורים שהשחקנים עלולים לפגוש אחרי הכל ידע מוקדם זה סוג של נשק בפני עצמו.

Gilgam69

New member
אני מסכים

אני מאוד אוהב מבוכים. מת על מבוכים. אבל לצערי מבוכים זה אחד הדברים הכי לא הגיוניים שיהיו קיימים בעולם. ואפילו TSR בזמנה ו-WOTC בזמן הנוכחי מודים בזה וצוחקים על זה. אבל מצד שני, אי אפשר לשחק מבוכים ודרקונים בלי החלק של המבוכים. מה שכן יש דרכים לעשות את זה הגיוני יותר ולא סתם לתקוע אוסף של יצורים באותו אזור חיוג. וכך באמת עשיתי אני בקבוצה שאני משה"ם ואני יכול להעיד על עוד חברים שלי שחושבים גם על האקולוגיה של המקום ולא רק על גיוון טבלת ההתקלויות המשוטטות.

Landei

New member
מסכימה, ועוד משהו...

יש לפעמים נטייה, על מנת "להקפיץ" את המשחק, לזרוע במבוכים (ואני מתכוונת כרגע לכל סוג של שטח משחק) מפלצות מיוחדות ונדירות, וגם לאפשר לשחקנים גישה מראש לכל הידע אודות המפלצת. המשחק יותר מעניין כשמשאירים מאט מיסתורין...

דרגורן

New member
מבוכים באים בכל מני צורות וגדלים...

הבעייה במקרים של מבוכים, היא לא במושג "מבוך" אלא באיך שהשה"מ מעביר אותו. באותה מידה, אפשר לעשות הרפתקאה במישורים, ולשלוח לגיבורים מפלצת אחרי מפלצת ללא הגיון (מה?! אתה רוצה להגיד לנו שאורקים שעכשיו הרגנו, חיו בכפר של הגובלינים שעכשיו שרפנו? שהיה ליד המגדל של הקוסם?) לכל מבוך ניתן למצוא הסבר ורעיון - מהמבוך שהוא מספר מערות מחוברות (שנוצרו באופן טיבעי ולכן אין כל כך סדר לחדרים), עד למבוך של מאסטר גנב, שמגן על שללו (שבו כל מפלצת תקועה במספר חדרים משלה, ואינה יכולה לעבור למקום אחר וזה למה היא בכלל במבוך). אישית? אני חושב שמבוך צריך הגדרה לפני שמשרטטים אותו בכלל! ואז יש הגיון וסדר לכל מה שנמצא בפנים.

למעלה