המארז המושלם?

המארז המושלם?

שלום לכולם, אני אוהב את הסדרה (הספרים), ועכשיו כשהיא הושלמה, יש כבר כמה מארזים (באנגלית) שמכילים את כל הספרים. הייתי רוצה בשלב מסויים לקנות אחד כזה, רוב הסיכויים שבאנגלית. מכאן יש כמה הסתבכויות: * הוצאה אמריקאית או בריטית? מה ההבדלים הגדולים, אם הם באמת גדולים? * הייתי מעדיף כריכה קשה. * Adult Version? מה זה? מה ההבדל בינה לבין הרגילה? יש מארז בצורת תיבה באמזון האמריקאי, שמקבל הרבה ביקרורות גרועות על האריזה עצמה. באמזון הבריטי, לעומת זאת, ישנם לפחות 2 מארזים של כל הסידרה (אחד Adult Version בכריכה קשה, אחד לא זה ולא זה) של הוצאות שונות, לא עם תיבה או משהו מצועצע, סתם מארז רגיל, שהחשוב בו הוא הספרים. ובנוסף לכל הצרות, אולי בכלל כדאי לי לחכות למארז בעברית...? קראתי כמעט את כל הסדרה בעברית. אין לי בעיה עם אנגלית, ובכל זאת, אולי צפוי לצאת איזה מארז מפוצץ בשפת הקודש.....? עוד לא קראתי את השביעי, ואני הייתי רוצה לקנות אותו (לא קניתי אף ספר אחר בסדרה), אבל אם כבר אותו, למה לא את כולם? בקיצור, כל פיסת מידע שתוכל לעזור לי להחליט, תבורך.

ToryMaster

New member
אז ככה

ההבדל העיקרי בין ההוצאה הבריטית לאמריקאית הוא בגודל הפונט, ואאל"Y באמריקאית יש תמונות בתחילת כל פרק. מלבד זאת, יש כמה הבדלים באיות של מילים מסוימות, ובראשונים הבנתי שהחליפו מילה פה ומילה שם כדי להתאים לקהל. לדעתי באנגלית זה בא ככה או ככה בכריכה קשה, אבל זה צריך להיות כתוב במפרט של המותר. גרסת המבוגרים זו פשוט כריכה אחרת. אישית, אלא אם המארז באמת מיוחד, אני לא רואה סיבה לקנות בתיבה מפוצצת או משהו, זה בהנחה שאתה לא אספן, לאספנים [כמוני] המארז עצמו מאוד חשוב [לראייה מארז אספנים של נרניה שקניתי
]. אישית, אם הייתי קונה מארז, הייתי הולכת על השפה האנגלית בלי לחשוב פעמיים, וכנראה שעל גרסת המבוגרים הבריטית [כי באמריקאית אין]. קרא את המפרט בעיון, ואם ההבדל הוא רק באריזה, הייתי הולכת פשוט על הזול יותר. כדאי מאוד לעשות השוואה בין אמאזון UK ואמאזון COM, כי הUK לפעמים זול יותר, אבל צריך לשים לב שבUK המחיר לא כתוב בדולרים. אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול, אתה יכול לשים לינקים לכמה מפרטים ולפחות אני אשמח להגיד מה דעתי על כל אחד מהם.

תודה רבה לך! והנה כמה קישורים לעיונך:

המארז האמריקאי הזה הוא זה שדיברתי עליו, עם המון ביקורות שליליות על האריזה. זה המארז האמריקאי היחיד שמצאתי שמכיל את כל הסדרה. לבריטים יש את גרסת המבוגרים, שבאמת עושה רושם נפלא, ואת הגרסה הזו, "הגרסה לילדים" (יש לה גם הוצאה מיוחדת במארז מושקע יותר). לא הצלחתי להבין מי מהן לא בכריכה קשה (אני יודע שה"מבוגרים" כן), אבל חוץ מזה את מוזמנת לחוות דעה, וגם להוסיף לרשימה עוד מארזים שלא מצאתי.

ToryMaster

New member
אז ככה

הספרים במארז האמריקאי באים בכריכה קשה, אבל הקופסה אכן נראית לא נוחה לשימוש, היא נראית צרה מכדי לאפשר הוצאה והכנסה נוחה של הספרים, זה חשוב אם אתה מתכנן להשאיר אותם בה. שתי ההוצאות הבריטיות גם הן בכריכה קשה, אני חושבת שזה בסך הכל עניין של מחיר ושל העדפת כריכה, אני הייתי קונה את הבריטית למבוגרים בלי לחשוב פעמיים, אבל תעשה את החישוב שלך [מצטערת, אני לא יודעת לחשב לך כמה כל דבר עולה בשקלים].

זה בסדר,

בשביל זה יש את זה. האתר ממיר מטבעות מכל סוג לכל סוג לפי שער מעודכן, וכדי לדעת כמה זה באמת יעלה צריך להוסיף גם את חיובי המשלוח, השונים מאתר לאתר. אבל את החישוב הכלכלי אני כבר אעשה. המון המון תודה לך!
ואם למישהו יש עוד משהו להוסיף, תמיד אשמח.

זה בסדר,

בשביל זה יש את זה. האתר ממיר מטבעות מכל סוג לכל סוג לפי שער מעודכן, וכדי לדעת כמה זה באמת יעלה צריך להוסיף גם את חיובי המשלוח, השונים מאתר לאתר. אבל את החישוב הכלכלי אני כבר אעשה כמובן. המון המון תודה לך!
ואם למישהו יש עוד משהו להוסיף, תמיד אשמח.

ולאחר בירור, לידע כללי:

להזמין עכשיו את מהדורת המבוגרים הבריטית מאמזון UK, כולל משלוח והכל, יעלה כ-563 ש"ח. יקר לי...

Knotted String

New member
אגב,

באמזון בדר"כ יש אנשים שקונים ואז מוכרים את הפריט יד שניה, לפעמים גם במצב טוב. זה שאלה של עד כמה אתה מבין של קניה יד שניה מהאינטרנט וכמה אתה מוכן להסתכן, אבל אם זה מסוג הדברים שאתה עושה בדר"כ, שווה לבדוק גם את זה. או באיביי או משהו.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

אחרי ניסיון, הגעתי למסקנה שלקנות דרך אמאזון ממוכרים פרטיים זה סיכון הרבה פחות גדול ממה שזה נראה. 563 שקלים זה אומנם סכום כסף גדול, אבל צריך לזכור שזה מאוד יחסי, ושמדובר פה בשבעה ספרים שמנים ופופולריים, כולל משלוח והכל, זה בכלל לא מחיר רע [כמובן שיש לקחת בחשבון עם עניין המיסים].

זה עניין של שיקול אישי. במחירים האלה,

לא שווה לי. אני לא עד כדי כך חולה על הארי... נראה לי שאשאיל את הספר השביעי ממישהו, ולגבי המארז אחכה עד שיירד במחיר, ואז זו כבר תהיה הזדמנות טובה להיזכר בכל הסדרה מההתחלה.

Knotted String

New member
אני מסכימה איתך,

אבל למי שלא בקיא בקניה יד-שניה מהאינטרנט, לא תמיד כדאי להסתכן. [לפעמים אפשר ליפול ולקנות דברים דפוקים, וכשמחברים את זה למחיר של המשלוח... ובכן, זה יוצא לא רלוונטי. אבל בכל אופן...] אני חושבת ש500 שקל [בערך. אם קונים יד שניה זה פחות מהמחיר הרשמי] לשבעה ספרים במארז מיוחד... זה אחלה מחיר. כמובן שזה תלוי במידת המוכנות לעשות הוצאה כזאת.

Knotted String

New member
../images/Emo45.gif

גם אני הייתי הולכת על הגרסא הבריטית למבוגרים. מה שגם שאת האמריקאית קצת קשה לאכסן על מדף ספרים... או לפחות ככה היא נראית.

h a d a s10

New member
../images/Emo182.gifמצחיקה את עצמי P:

חברה שלי שולחת לי: "אלף כבאים לא יצליחו לכבות אותי! אני דלוקה עליך ואף אחד לא יכבה אותי!" אני משיבה לה: "אגוומאטי!!"

למעלה