המאפים לסוף השבוע

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
פאי אגסים בציפוי פריך קלי מגר

פאי אגסים בציפוי פריך קלי מגר תבנית פאי 22-24 לבצק: 2 כוסות קמח מלא 1/3 כוס סוכר 100 ג' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות 2 כפות מים קרים למלית: 3-4 אגסים גדולים קלופים, חצויים ללא הליבה מיץ מלימון אחד 2 כפות דבש מעט תמצית וניל לציפוי 50 ג' חמאה או מרגרינה 1/4 1 כוסות שיבולת שועל 1/2 כוס (100 ג') שקדים, שבורים גס 3 כפות דבש הכנה: 1. מחממים תנור ל- 180. משמנים התבנית 2. הבצק: מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים חמאה ומפוררים עד לבצק פירורי, מוסיפים המים. משטחים על התבנית והדפנות ואופים 10 דק' עד שמזהיב חלקית 3. האגסים: שמים בסיר ומבשלים עם הדבש והוניל 5-7 דק' עד שמתרכך. מניחים בצד. 4. הציפוי: שמים חמאה במחבת וממיסים. מוסיפים שיבולת שועל, שקדים ודבש ומטגנים כ-5 דק'.. מסדרים את האגסים על הקלתית האפויה. שופכים שאריות הנוזלים שלהם ומצפים בציפוי. מהדקים אותו עם הידיים. אופים 30 דק'. הציפוי קצת מתפורר. הייתי מוסיף עוד דבש בסוף שיאחד אותו

ak5

New member
יערת הדבש

עוגת יערת הדבש מתכון של השף קורט וזר מאחוזת יערות הכרמל הביאה לפורום מתכונים סימונה5 ב- 2004 לקלתית 200 גרם חמאה 100 גרם סוכר חום 150 גרם קמח מלא 150 גרם קמח לבן מעט תמצית וניל לערבב חמאה סוכר חום ותמצית וניל לעיסה חלקה להוסיף את שני סוגי הקמח ומערבבים לבצק חלק ואחיד. מרדדים לעובי חצי ס"מ ומרפדים תבנית עגולה מספר 26. אופים בחום בינוני עד לקבלת גוון זהוב עדין. המלית 200 גרם דבש 150 גרם חמאה 100 גרם סוכר חום 100 גרם סוכר לבן 100 גרם גרנולה 100 גרם פתיתי קורנפלקס 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מחממים את הדבש הסוכר והחמאה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים עם העיסה החמה. יוצקים את המלית לתוך הקלתית האפויה ואופים יחד כ-20 דקות,בחום 180 מעלות לקבלת גוון זהוב.

ak5

New member
עוגת תפוחים קלה דנית קימל

עוגת תפוחים קלה דנית קימל תבנית 26*36 אני הכנתי בתבנית חד פעמית בינונית. כמות הבצק שהכנתי 2/3 1 מהכמות הכתובה. הגשתי בעבודה וכל אחד אכל מיידית 3 חתיכות. ללא שימוש במיקסר מרכיבים: 1 ק"ג תפוחים גראני סמית, מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות 3 כפות (60 ג' ) סוכר חום 2 כפות צימוקים (40 ג') רצוי בהירים. שמתי הרבה יותר (חופן) 1 כף ברנדי 1/4 כפית קינמון (שפכתי חופשי – יצא יותר) לבצק: 3 ביצים 1 כוס (299 ג') חמאה מומסת 1/2 כפית תמצית וניל 1/2 1 כוסות (210 ג') כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית קינמון לציפוי: 1 שקית (100 ג') שקדים קצוצים גס 2 כפות (30 ג') סוכר 1/2 כפית קינמון הכנה: 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית 2. תפוחים: מערבבים את כל החומרים ומפזרים בתבנית. 3. בצק: שמים הביצים, סוכר וחמאה וטורפים. מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקינמון וטורפים. יוצקים על התפוחים 4. ציפוי: מערבבים את כל החומרים ומפזרים על הבצק. אופים 40 דק' עד שמזהיב.

בטוח שזו הכמות של החמאה - 300 גר'?

לא מסתדר לי עם שאר הכמויות בבצק (נראה יותר מדי).

ak5

New member
צודקת. צר לי על הטעות. מתכון מתוקן

התחברו 2 שורות של הסוכר והחמאה עוגת תפוחים קלה דנית קימל תבנית 26*36 אני הכנתי בתבנית חד פעמית בינונית. כמות הבצק שהכנתי 2/3 1 מהכמות הכתובה. הגשתי בעבודה וכל אחד אכל מיידית 3 חתיכות. ללא שימוש במיקסר מרכיבים: 1 ק"ג תפוחים גראני סמית, מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות 3 כפות (60 ג' ) סוכר חום 2 כפות צימוקים (40 ג') רצוי בהירים. שמתי הרבה יותר (חופן) 1 כף ברנדי 1/4 כפית קינמון (שפכתי חופשי – יצא יותר) לבצק: 3 ביצים 1 כוס סוכר 100 ג' חמאה מומסת 1/2 כפית תמצית וניל 1/2 1 כוסות (210 ג') כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית קינמון לציפוי: 1 שקית (100 ג') שקדים קצוצים גס 2 כפות (30 ג') סוכר 1/2 כפית קינמון הכנה: 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית 2. תפוחים: מערבבים את כל החומרים ומפזרים בתבנית. 3. בצק: שמים הביצים, סוכר וחמאה וטורפים. מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקינמון וטורפים. יוצקים על התפוחים 4. ציפוי: מערבבים את כל החומרים ומפזרים על הבצק. אופים 40 דק' עד שמזהיב.

ak5

New member
צודקת. צר לי על הטעות. מתכון מתוקן

התחברו 2 שורות של הסוכר והחמאה עוגת תפוחים קלה דנית קימל תבנית 26*36 אני הכנתי בתבנית חד פעמית בינונית. כמות הבצק שהכנתי 2/3 1 מהכמות הכתובה. הגשתי בעבודה וכל אחד אכל מיידית 3 חתיכות. ללא שימוש במיקסר מרכיבים: 1 ק"ג תפוחים גראני סמית, מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות 3 כפות (60 ג' ) סוכר חום 2 כפות צימוקים (40 ג') רצוי בהירים. שמתי הרבה יותר (חופן) 1 כף ברנדי 1/4 כפית קינמון (שפכתי חופשי – יצא יותר) לבצק: 3 ביצים 1 כוס סוכר 100 ג' חמאה מומסת 1/2 כפית תמצית וניל 1/2 1 כוסות (210 ג') כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית קינמון לציפוי: 1 שקית (100 ג') שקדים קצוצים גס 2 כפות (30 ג') סוכר 1/2 כפית קינמון הכנה: 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית 2. תפוחים: מערבבים את כל החומרים ומפזרים בתבנית. 3. בצק: שמים הביצים, סוכר וחמאה וטורפים. מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקינמון וטורפים. יוצקים על התפוחים 4. ציפוי: מערבבים את כל החומרים ומפזרים על הבצק. אופים 40 דק' עד שמזהיב.

ak5

New member
פרעצל

פרעצל ששת מאפים עמ' 76 חומרים ל- 20 פרעצלים: לבצק: 1 ק"ג קמח לחם 25 ג' שמרית – אני השתמשתי ב- 16 ג' שמרים יבשים 1/2 ליטר מים פושרים 1 כפית מלח 2 כפיות אבקת לתת או כף דבש או כף סוכר חום לתמיסת הסודה: 4 כפות גדושות אבקת סודה לשתיה 4 ליטר מים לקישוט שומשום או מלח גס הכנה: 1. שמים הקמח בקערה ומערבבים עם וו לישה יחד עם השמרים. מוסיפים מים, מלח ואבקת לתת כ- 10 דק'. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות. 2. 2. מעצבים את הביגלה – מחלקים ל-20. יוצרים "נקניקים" ומעצבים. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה, עוטפים בניילון ומכניסים ללילה למקרר. 3. מחממים תנור ל- 220 מעלות. מכינים בסיר מים וסודה, מרתיחים ומנמיכים הלהבה שיישאר בעבוע קל. מכניסים את הביגלה לסיר ומבשלים 2 דקות. דואגים להשקיע אותם בפנים מדי פעם. 4. מוציאים לתבנית, טובלים/מפזרים מלח או שומשום ואופים 15 דקות עד ששחומים.

WiKi

New member
וואו, AK, אתה מדהים, הכל נראה מעולה

תודה על המתכונים. הייתי שמחה אם היית מצרף נימה אישית של המלצה כזו או אחרת על כל מתכון.

ak5

New member
אני יכול לצרף רק אחרי שאני טועם

כפי שאת רואה (אולי) כל פעם) רובם ככולם מוכנים בפעם הראשונה. אז בינתיים עוגת יערת הדבש מעולה לדעתי. לגבי עוגת האגסים כתבתי שהייתי משנה משהו בציפוי כדי שלא יתפרק. מעבר לטעם בעוגות חשוב שגם יהיה אפשר לחתוךולהגיש יפה ובעוגה זו זה לא מתאפשר. לגבי עוגת התפוחים כבר תכבתי במתכון שהיא נטרפה ציק צ'ק. ואת הכעכים טרם טעמנו אך בפעם הקודמת הם היו מצויינים

effyba

New member
AK..עכשיו הבנתי מה הריח הנפלא באויר...אלו

המאפים הנהדרים שלך...נו מה חדש?? לא מטילים בסביבה???

ak5

New member
לא אין כוח. אגב הבטחת לי

שאחרי שתתארגני בדירה תמצאי לי מהשף את המתכון המלא של עוגה הגבינה עם השוקולד. עוד מעט שוב מגיע שבועות...

effyba

New member
AK, מצטערת, אתה "חייב" להזכיר לי שוב במה

מדובר. אין ספק שאחפש בשבילך ( עד "חצי המלכות"..
)

ak5

New member
בשף של שבועות משנה שעברה היתה

עוגה שבה שילוב גבינה ושוקולד מצרף את החלק שיש לי אך לעוגה כפי שכתוב היתה תחתית ושכבה מעל. אשמח לקבל את שאר המתכון. עוגת שיש גבינה שוקולד לאישה שף שבועות 500 ג' גבינה לבנה 1 שמנת חמוצה 3 כפות קמח 3 ביצים 1 כפית וניל 3/4 כוס סוכר להמיס שוקולד בבן מרי 200 ג' שוקולד מריר 1/4 כוס חלב להוריד מהאש ולהוסיף 1 חלמון להמיס שוקולד בבן מרי להוסיף החלב ולערבב. להוריד מהאש ולהוסיף חלמון. לערבב את הגבינה, השמנת. להוסיף את הביצים ולערבב, סוכר וכפית וניל. לבסוף לערבב את הקמח. לשמן תבנית 24 ויצוק חצי מתערובת הגבינה ומעליה חצי מתערובת השוקולד ולערבב בעדינות עם מזלג ליצירת דוגמה. ליצוק המחצית השניה של הגבינה ומעליה השוקולד ושוב לערבב בתנועות סיבוביות. לאפות בחום 160 כשעה עד שמתייצב. במקור לעוגה יש תחתית מביסקווטים בטעם שוקולד מפוררים ואפויים ומעל יש קרם קפה וקישוטי שוקולד. אני השתמשתי באשל במקום שמנת

למעלה