המאה העשרים - שעשועון טריוויה

מיכהWR

New member
המאה העשרים - שעשועון טריוויה

זהירות!
- נוסטלגיה דביקה לפניכם.
אנא עזרתכם באיכלוס הרשימה הבאה: באיזו שנה התחיל להימכר בארץ הדו"שים הנפוצים של סוף המאה הקודמת?
197X - הונדה XL250
197X - ימאהה XT600
198X - סוזוקי DR250
198X - סוזוקי TS250X
198X- סוזוקי DR600
199X - סוזוקי DR650
1991 - סוזוקי DR350
1993 - ימאהה בלגרדה TT600
199X - ימאהה XT350
1996 - הונדה XR600
199X - הפלישה הקטומה..
כל המוסיף הרי זה משובח.

המחשמל 64

New member
מנהל
על היוזמה לטרוייה . אני לא בטוח שאני צודק

אבל לדעתי הXT600=1974

הפלישה הקטומה בשנת 1994
DR650 לדעתי=1991

DR600= לדעתי בשנת 1985

השאר אני עוד חוקר

eitanyo

New member
מה שאני זוכר

197X - הונדה XL250 -לא היה יבוא סדיר , יש איזה XL350 79 שהסתובב בעיר האופנועים של פעם
197X - ימאהה XT600 לא היה 600 אלה 500 ולא היה יבוא סדיר יש כמה שנתונים שמסתובבים ,אפילו XR600R 86 חוקי למהדרין.
198X - סוזוקי DR250 1984
198X - סוזוקי TS250X1986
198X- סוזוקי DR600
199X - סוזוקי DR650
1991 - סוזוקי DR350 כבר ב89 יצא ,הגיע לישראל ב 1990
1993 - ימאהה בלגרדה TT600 זה לא היה בלגרדה , בלגרדה הגיע ב95
199X - ימאהה XT350 1992
1996 - הונדה XR600
1994 - הפלישה הקטומה. הייתה פלישה לבנה ,משהו הביא 600 1990
1993 - הוסברג 1 501
לא בדיוק הכי נפוצים אבל נחמד יהיה לשמוע על הנוסטלגיה .

כRובי

New member
להביא אופנוע אחד בייבוא אישי זה לא בדיוק "פלישה"...

ואם כן, אז חמשת הק.ט.מים הראשונים על אדמת ארץ הקודש נחתו ב-1982, בייבוא חברת "המאגר" שבדקה התכנות ייבוא מוסדר.

המחשמל 64

New member
מנהל
עכשיו התבלבלתי לחלוטין היות ומיכה WR העלה חידון טריוויה

מעניין לטעמי ,הלכתי קצת לחפש מידע מסקרן על דגמי העבר . לפי ויקיפדיה קטמ יובאו לסדיר לארץ בשנת 1994 ולא ב 1982.
הנה כאן ויקיפדיה KTM לציטוט :"יבוא מוסדר לישראל החל בשנת 1994 על ידי חברת מוצרי החקלאות "יעדים" שהביאה את אופנועי KTM במקביל לטרקטרוני פולריס".
אז באמת מה נכון לגבי המותג הנ"ל?

כRובי

New member
מחשמל -זה יפה כשאתה בודק אותי מול הערך בויקיפדיה

כשאני זה שכתב אותו שם

כמו שאלעד כתב, וכמו שציינתי בפירוש: הייבוא ב-1982 היה בדיקת היתכנות היבוא בלבד.

המחשמל 64

New member
מנהל
אוווו עכשיו הכל ברור. איך אומרים ,אין ברור מזה

יש לי חבר שיש לו את את דגם הSC בבית לדעתי משהו משנות ה-90 אמצע.אציין האופנוע נוסע כמו גדול.
לא חשבתי על דגם שהגיע לכאן ב 82, היה נראה לי רחוק מאד, בכל זאת לפני 33 שנה, וואחד זמן .
ללא קשר לנ"ל אני שמח מאד שאתה כאן

כRובי

New member
הנה תמונה של אחד מהאופנועים היחידים ששרדו מאז

לא נתקלתי ושלא שמעתי על אף אחד מהאחרים. הדגם שבתמונות, PL50, מצולם כאן עם הצמיגים המקוריים ופחות מ-20,000 ק"מ אמיתיים על השעון. הוא אגב, עדיין רשום כיד ראשונה (של בן משפחת כדורי, הבעלים של "המאגר") ונמצא כעת את TheNightDevil (מי שזוכר, מפורום 8), ממתין לשיקום ושיפוץ.

המחשמל 64

New member
מנהל
מיוחד מאד
בנוסף מנוע 2 פעימות קירור אויר משופר

ומצנן בנוסף. כבר אז הראש אצל קטמ עבד טוב בטח, בכל הקשור לדופי'ם
.
עד היום אני מחזיק בדעה (גם הלכה ולמעשה ),שלא תשתנה כנראה אצלי,שאין על הדופים'- אינדורו ,שלהם.

הסיפור של קטמ שמעולם לא סופר...

בשנת 85 הייתי בן כמעט 17, אבא שלי קנה ממולי גולן קטמ MX250, זה היה כבר אופנוע רביעי שלי אחרי בטא 50, מונטסה 348 טריאל וקג'יבה RX אותו הצלחתי לכופף על שיבר בשדות של עמק חפר (סיפור אחר לזמן אחר)
באותה עת היינו רוכבים עם ציוד מגן מלא שכלל נעלי צבא, מכנסיים ארוכים, חולצה קצרה וקסדה אדומה שנותרה מהמוטוגוצי שאבא שלי רכש מתייר אוסטרלי מתנדב מהעוגן ושנגנב מאיתנו על ידי איזה בן בליעל מאולגה.

האופנוע היה סופר מתקדם יחסית למה שהכרנו, קירור מים, שסתום עלים, שסתום כח ו... בולמים הפוכים (עניין שנראה לי ולאח הקטן שלי דבילי לחלוטין וסתם התחכמות)

השנים עברו, התגייסתי לצבא, הזמן עבר, גם השתחררתי וחיפשתי מה לעשות עם עצמי, כבר היתה שנת 90, ויום אחד אבא שלי בא הביתה עם טרקטורון בארגז של הטנדר, פולאריס, לא מוכר לחלוטין כאן בארץ ובכלל סוג של עוף מוזר, בארץ אז כבר היו טרקטורוני סוזוקי ראשונים ויעדים, באמצעות "פולריס יבוא כלים" רק התחילו את השיווק בארץ.

מפה לשם, ידענו שהם מחפשים סוכנים והגשנו מועמדות להקים סוכנות, זכינו והקמנו סוכנות ומוסך לטרקטורוני פולאריס, תוך שנה שנתיים המכירות היו בשיא, מכרנו כלים בערימות לכל דיכפין וחרשנו את הארץ עם טרקטורונים לכל אורכה ורוחבה.

בסביבות שנת 93, בשיא המכירות של הטרקטורונים יואב הרמתי, הבעלים של יעדים דיבר על כך שהוא מחפש מוצרים נוספים לייבוא כך שבכל הזדמנות אני ואח שלי קובי ישבנו לו על הווריד מנדנדים כמו שני דבילים "קטמ, קטמ, קטמ" מפה לשם אחרי שייבוא אופנועי ים פולריס לא נשא פירות כצפוי, יואב השתכנע נסע לאוסטריה "לבדוק" ואחרי דין ודברים הוסכם על הייבוא של אופנועי קטמ - וב94 הגיעו ארצה הדגמים הראשונים.

אני כבר הייתי סטודנט בתקופה הזו וכסף לא היה לי, אבל אחי הצעיר רכש את האופנוע השני במספר שהגיע ארצה (הראשון היה כלי הדגמה) שהיה בבעלותו עד 2009 ונמכר במצב נדיר ומושלם..
מלבד שניים שלשה משוגעים לעניין, אף אחד לא הכיר את המותג בישראל (גם בעולם הוא לא היה בחזית אלא מותג אקזוטי אירופאי)
קטמ הקימו מרכז מכירות ושירות בנמל תל אביב "סמיון" ובו ריכזו את כל אוסף המותגים שיבאו, ביניהם טרקטורוני ואופנועי ים פולאריס, קטנועי בג'אג', אופנועי רויאל אנפילד, ביגוד וציוד שטח FOX ועוד...
בתור סטודנט ועד שנת סיום לימודי עוד עבדתי בפולריס קטמ בנמל.

יעדים/פולאריס השקיעה השקעה נכבדת ביצירת תרבות רכיבה, עם קורסים מספונסרים, עם חסות לאירועי ראלי, עם השקעה נכבדת בקהילת הרוכבים, עם ירידת המכירות בתחום הטרקטורונים עקב שינויי חקיקה ושינוי מפת השוק נמכרו המותגים לחברת דויד לובינסקי שהקימה את ד.ל.ב, שהמשיכה את המגמה של השקעה בתחום והיא מודל לכל היבואנים עד היום

זה הסיפור של ייבוא קטמ לישראל.

המחשמל 64

New member
מנהל
תודה גז על הסיפור הבאמת מלא!!

אני חושב,שרבים מאיתנו לא מודעים כלל להיסטוריה הכל כך ארוכה של המותג בארץ ולבטח את שסיפרת! באמת מותג נפלא שהצליח בגדול.שאלה לי אחת בנושא.אני זוכר לפני שנים איי שם ב 2006-07 ,אאל"ט ראיתי קראתי באיזה מקום על ההיסטוריה של מוסך אופרוד(עופר תימור),ועל קשר של עופר גם להגעתם ארצה. זה מה שאני זוכר במעורפל.האם אכן היה קשר בין יבוא הקטומים ומיסדי אופרוד?

hananlv

New member
לא יודע לגביהם...אבל יש מישהו שעוד איך קשור וראוי לקרדיט

בעניין - דני קוגלוביץ.

דני קוגלוביץ היה "מנהל המותג" (ככה זה נקרא היום)

הראשון של קטמ במשכנם בנמל ת"א למשך פרק זמן של כחצי שנה - שנה, מי שהחליף אותו בתפקיד היה עופר פינדק.
למיטב זכרוני, הגישושים בנוגע לייבוא החלו הרבה לפני שדני היה מעורב, אבל תרומתו בהחדרת המותג ובבניית מודל המעורבות של היבואן בתרבות השטח בישראל אינה מוטלת בספק.

יעדים היתה (ועדיין) חברה שעסקה בשירותים לחקלאות

בעיקר ייבוא שירות והפעלת קומביינים לתחום החקלאות.

מרבית אנשי פולאריס הראשונים הגיעו מעבודה בקומביינים, כמו זיו בוכסווילר שהיה מנהל השווק של פולאריס ובעבודה קשה הביא להצלחה המטורפת של המותג באמצע שנות התשעים וכך גם עופר טימור.
למיטב זכרוני עופר התחיל את דרכו בפולאריס באשקלון בתור איש שירות, ועסק גם בניהול המחסן ובהרכבות הכלים למסירה (מאות כלים בשנה)
עם כניסת קטמ לארץ עופר עבר לנהל ולתפעל את מוסך השירות בנמל, ואני חושב שבשלב מאוחר יותר (אני כבר לא עבדתי שם) הקים יחד עם נדב לוגאסי את אופרוד כישות עצמאית ונפרדת מקטמ.
כך שעופר היה מהיום הראשון של פולאריס ושל קטמ והוא בהחלט אחד האנשים המנוסים ביותר אם לא המנוסה ביותר בישראל בכל הקשור בקטמ.

למעלה