הסיפור של קטמ שמעולם לא סופר...
בשנת 85 הייתי בן כמעט 17, אבא שלי קנה ממולי גולן קטמ MX250, זה היה כבר אופנוע רביעי שלי אחרי בטא 50, מונטסה 348 טריאל וקג'יבה RX אותו הצלחתי לכופף על שיבר בשדות של עמק חפר (סיפור אחר לזמן אחר)
באותה עת היינו רוכבים עם ציוד מגן מלא שכלל נעלי צבא, מכנסיים ארוכים, חולצה קצרה וקסדה אדומה שנותרה מהמוטוגוצי שאבא שלי רכש מתייר אוסטרלי מתנדב מהעוגן ושנגנב מאיתנו על ידי איזה בן בליעל מאולגה.
האופנוע היה סופר מתקדם יחסית למה שהכרנו, קירור מים, שסתום עלים, שסתום כח ו... בולמים הפוכים (עניין שנראה לי ולאח הקטן שלי דבילי לחלוטין וסתם התחכמות)
השנים עברו, התגייסתי לצבא, הזמן עבר, גם השתחררתי וחיפשתי מה לעשות עם עצמי, כבר היתה שנת 90, ויום אחד אבא שלי בא הביתה עם טרקטורון בארגז של הטנדר, פולאריס, לא מוכר לחלוטין כאן בארץ ובכלל סוג של עוף מוזר, בארץ אז כבר היו טרקטורוני סוזוקי ראשונים ויעדים, באמצעות "פולריס יבוא כלים" רק התחילו את השיווק בארץ.
מפה לשם, ידענו שהם מחפשים סוכנים והגשנו מועמדות להקים סוכנות, זכינו והקמנו סוכנות ומוסך לטרקטורוני פולאריס, תוך שנה שנתיים המכירות היו בשיא, מכרנו כלים בערימות לכל דיכפין וחרשנו את הארץ עם טרקטורונים לכל אורכה ורוחבה.
בסביבות שנת 93, בשיא המכירות של הטרקטורונים יואב הרמתי, הבעלים של יעדים דיבר על כך שהוא מחפש מוצרים נוספים לייבוא כך שבכל הזדמנות אני ואח שלי קובי ישבנו לו על הווריד מנדנדים כמו שני דבילים "קטמ, קטמ, קטמ" מפה לשם אחרי שייבוא אופנועי ים פולריס לא נשא פירות כצפוי, יואב השתכנע נסע לאוסטריה "לבדוק" ואחרי דין ודברים הוסכם על הייבוא של אופנועי קטמ - וב94 הגיעו ארצה הדגמים הראשונים.
אני כבר הייתי סטודנט בתקופה הזו וכסף לא היה לי, אבל אחי הצעיר רכש את האופנוע השני במספר שהגיע ארצה (הראשון היה כלי הדגמה) שהיה בבעלותו עד 2009 ונמכר במצב נדיר ומושלם..
מלבד שניים שלשה משוגעים לעניין, אף אחד לא הכיר את המותג בישראל (גם בעולם הוא לא היה בחזית אלא מותג אקזוטי אירופאי)
קטמ הקימו מרכז מכירות ושירות בנמל תל אביב "סמיון" ובו ריכזו את כל אוסף המותגים שיבאו, ביניהם טרקטורוני ואופנועי ים פולאריס, קטנועי בג'אג', אופנועי רויאל אנפילד, ביגוד וציוד שטח FOX ועוד...
בתור סטודנט ועד שנת סיום לימודי עוד עבדתי בפולריס קטמ בנמל.
יעדים/פולאריס השקיעה השקעה נכבדת ביצירת תרבות רכיבה, עם קורסים מספונסרים, עם חסות לאירועי ראלי, עם השקעה נכבדת בקהילת הרוכבים, עם ירידת המכירות בתחום הטרקטורונים עקב שינויי חקיקה ושינוי מפת השוק נמכרו המותגים לחברת דויד לובינסקי שהקימה את ד.ל.ב, שהמשיכה את המגמה של השקעה בתחום והיא מודל לכל היבואנים עד היום
זה הסיפור של ייבוא קטמ לישראל.