הם צוחקים עלי?

mistral

New member
הם צוחקים עלי?

היום הלכתי לבנק לכסות מינוס, אמרו לי יש לי 6000-ש"ח בחשבון , ועוד 4000 ש"ח בכ.א. הציעו לי הלוואה של 10,000 שקלים שעליה אפילו לא רציתי לשמוע, בכל מקרה הכ"א זה בתשלומים למה לי למהר לשלם את זה בפעם אחת ? (ביטלו לי את הכ"א והתקרה בעו"ש זה עד 5000 שקלים) וסיכמנו שאני אקח הלוואה של 6000 שקלים. אני לא יודע אם צחקו עלי או משהו דומה אבל הציעו לי דבר כזה. סכום של 6000 שקלים בפריסה ל 24 חודשים, יצרכו ממני לשלם כל חודש 300 שקלים, שזה נשמע מעולה ומתאים אבל שניה לפני החתימה הסתבר לי בעזרת מחשבון פשוט כי 300X24=7200 סה"כ 1200 שקלים מעל הסכום הנדרש. בנקים צריכים להרוויח והם מנהלים בסופו של דבר עסק כלכלי אבל האם רק בגלל שאני צעיר בן 24 מנסים לעבוד עלי או שהציעו לי משהו מתקבל ונורמלי? אגב, בפריסה ל 12 חודש זה יוצא בערך 400 שקלים מעל ה 6000...

עבודה בנקאית?

ריבית של 400 ש"ח לשנה על הלוואה של 6,000 ש"ח מהוה ריבית נומינלית של 13.35% לשנה. ריבית סבירה במקרה שתארת. לעומת זאת ריבית של 1,200 ש"ח לשנתיים על הלוואה של 6,000 ש"ח מהוה ריבית גבוהה. נראה לי שכדאי לפנות לבנק שיריצו מחדש את נתוני ההלוואה לשנתיים ויבדקו. (הריבית לשנתיים צריכה להיות מעט יותר מכפל הריבית לשנה).

mistral

New member
המון תודה

באמת לא לקחתי מהם שום הלוואה, החלטתי לקחת מקדמה/הלוואה דרך מקום העבודה, הבעיה שרק בתחילת מרץ ביום המשכורת הם יעניקו לי אותה דרך תלוש המשכורת. כרגע הלכתי לבנק ביום שישי האחרון ורציתי לקחת הלוואה של 3000 שקלים לטווח קצר של חודשים הפקידה שמולי בזמן שהיא לא דיברה בטלפון מסרה לי שהיא לא מסכימה אין לי כושר פרעון, אחרי שאמרתי לה שלקחת הלוואה מהבנק של 6000 או 10,000 יש לי כושר פרעון אבל ל 3000 שקלים אין לי?! היא קצת התבלבלה ואמרה לי שהיא תאשר לי חריגה של 1000 ש"ח נוספים עד סוף החודש ביקשתי ממנה שתגדיל את המסגרת ב 1000 שקלים נוספים אבל היא לא הסכימה אמרה לי תבטל את הכרטיס אשראי תקבל אמרתי לה שהוא כבר מבוטל שוב התבלבלה אמרה לי שהתכוונה לתשלומים שעוד נשארו לי בכרטיס אשראי. שהתעקשתי שוב לקבל הלוואה לחודשיים של 3000 שקלים אמרה לי שזה כרוך בעלות פתיחת תיק הלוואה סכום של 300 שקלים עוד לפני הריביות... והרגשתי שהיא רק מחפשת דרך להעיף אותי מהכסא מולה. יצאתי מהבנק די מתוסכל עם מסגרת של 5000 ש"ח שבמקום להגדיל לי את המסגרת או לחילופין לתת לי הלוואה קצרת מועד כדי לכסות את הריביות על חריגה מהמינוס מאושר לי עד סוף החודש להגיע ל 7000- וגם ככה רק להגיע לבנק לא דרך בנקט וכו´... איך אני יכול לדעת האם יש דבר שכזה דמי פתיחת תיק הלוואה על 3000 שקלים בסכום של 300 שקל? המון תודה על הושטת היד והעזרה.

למעלה