הם השתגעו לגמרי

הם השתגעו לגמרי

השב"כ עצר אתמול בערב את פיטר הונאם, עיתונאי בריטי שסיקר ומסקר את פרשת מרדכי ואנונו, ב"חשד לעבירות בטחוניות". יתרה מזאת, נאסרה פגישה בין הונאם לפרקליטו. ואני שואל- ככה מדינה דמוקרטית אמורה לפעול? אז נכון, אולי באמת הונאם נבר קצת יותר מדי. ואולי באמת הוא עלול למסור מידע בטחוני כלשהו לפרקליטו. אבל כל הדברים הללו צריכים להעשות בצורה שונה. עכשיו, כאשר כל זה יצא לתקשורת, ובנוסף, הידיעה כי השב"כ לא תיאם זאת עם הפרקליטות, הם ממהרים לייפות את העניין, לספר שלא מדובר מעצר, אלא "הליכים מסוימים", ואפילו "לרמוז לנו" על שחרורו הקרוב. פשוט מגעיל.

kundason2003

New member
זה מה שנקרא דמוקרטיה מתגוננת.

מאד. אולי מדי. כשנהיה בשב"כ נחליט.

סלוניק

New member
פרשת וענונו אינה כמו כל הפרשות,

ואני מציע להמתין עד הבהרת העניין טרם קפיצה למסקנות.

לא קשור

אני לא מדבר על פרשת ואנונו או על ואנונו עצמו. אני מדבר על דרך התנהלות כוחות הבטחון. והמסקנות אליהן "קפצתי" דומות מאוד למסקנות לתוכן "קפץ" או "יקפוץ" העולם המערבי ברגע שהעניין ישיג מספיק כותרות והדים- יותר מדי זמן לא דרוש לזה. אותן מסקנות אשר תורמות תרומה נכבדת למדי לצורה שבה העולם המערבי מסתכל על ישראל ועל התנהלותה. אם תמתין עד הבהרת העניין הדבר היחידי שאתה תקבל זה שב"כ שהוא טלית שכולה תכלת, ושכל מעשיו נבעו מ"אי הבנה" קלה שקרתה בין השב"כ לפרקליטות. אי הבנה שתעלה לנו ביוקר בדעת הקהל העולמית. כבר עכשיו התפרסם שהונאם יוכל לפגוש את פרקליטו הערב. תודה באמת. בכל אופן, אני חושב שעל מנת להעריך מצב כלשהו, צריך להתייחס אליו כאשר הוא לא מצוי בשליטה מסוימת, כמו מה שקרה עם ההדלפות הראשוניות לתקשורת בעניין, ולא לחכות "עד שהעניין יובהר" משום שההבדל בין זה לקודם, הוא כשמיים וארץ.

סלוניק

New member
לא הבנת.

לא ניתן להשליך את הטיפול בעבריינות רגילה (אפילו ביטחונית) על עניין סבוך כמו זה של וענונו. כאשר המדובר הוא בגילוי סודות מדינה, ועוד בהתחשב בעובדה שהוטלו מגבלות מיוחדות על וענונו בנוגע למגעים עם תקשורת זרה, דרך הפעולה תהיה שונה. כן, צריך להמתין עד שהעניין יובהר, כרגע אין איש יודע במה הוא מואשם. האם הוא נפגש עם וענונו בניגוד למגבלות, או סתם טייל להנאתו ברחובות תל אביב (נו באמת). ייתכן מאוד כי הונאם זכאי לחלוטין, אין ספק, אך אין טעם לקפוץ למסקנות טרם התקבלו הודעות רשמיות.

ררררר שוב:

לא על ואנונו אני מדבר. אני מבין שעצם העובדה שהעניין קשור לואנונו ולכל הפרשה המאוד מאוד מסובכת הזו גורם לעניין הספציפי הזה להיות מיוחד. אין ספק. א-ב-ל, מדינת ישראל שוב ושוב שוכחת שעיני העולם נשואות אליה. היא לא יכולה להמשיך להתנהג כאילו אין עליה ביקורת. ההודעה הרשמית שכבר יצאה מהפרקליטות, היא על כך שקרתה "אי הבנה". זה הניסוח המאוד מחוכם שלהם. מה לעשות. לכולנו ברור שמשהו כאן התפקשש. כי מטומטמים אנחנו לא יותר מדי. אני משוכנע כי העניין הזה היה צריך להשמר בסודיות עד תומו, ועד הגעה להסדר עם הונאם (כי הונאם הוא אחד הקשרים בין ישראל לשאר העולם), ומשהו כאן דלף והרס את הכל. בגלל שזה קרה, הרשויות מהרו ל"רמוז" לנו על כך שהוא ישחורר בקרוב, פתאום כבר הותר לפרקליטו להפגש איתו ועוד הרבה טיוחים למיניהם.

סלוניק

New member
אין הודעה רשמית.

יש מקורות משפטיים, לא מדובר בהודעה רשמית. השחרור הקרוב שלו הוא מכורח כך שלא הוטל עליו מעצר מנהלי. מותר לעצור אותו עד 24 שעות ללא משפט, וזה יסתיים פחות או יותר בערב.

צודק, אבל

עדיין זה לא מצדיק פעילות כושלת של שני הגורמים המעורבים בעניין. לא משנה איזו הודעה רשמית תהיה, העולם כבר יודע דבר אחד, עובדה אחת מוצקה- ישראל עצרה עיתונאי זר בשל מגעיו עם "מבשר האטום" המהולל, מנעה ממנו להפגש עם פרקליטו והחזיקה אותו ללא מניעים מוכחים. זה כבר מספיק בכדי להצית גל של גינויים נגד ישראל.

סלוניק

New member
אני לא מבין

מה מפריע לך, ההתנהלות הלא דמוקרטית או הפגיעה בדימוי של ישראל? אם דעת הקהל העולמית מפריעה לך אז בסדר, אני מסכים איתך לחלוטין שזה מטומטם, אבל זה לא הנושא הנדון.

סלוניק

New member
אז ככה.

1) בנוגע לדמוקרטיה, כמו שדור כבר אמר, מדובר בעקרון הדמוקרטיה המתגוננת. הוטלו על וענונו מגבלות מסויימות וככל הנראה הונאם הפר אותם. אין טעם לקבול שהמעצר של הונאם אינו דמוקרטי כאשר המגבלות שהוטלו על וענונו אף הן דמוקרטיות ונובעות מכורח כך שלדמוקרטיה מותר להשתמש בכלים לא דמוקרטיים על מנת להגן על עצמה. על עד כמה מותר להרחיק עם עקרון הדמוקרטיה המתגוננת? זה כבר ויכוח פילוסופי מרחיק לכת. 2) כן, הדבר יפגע בדעת הקהל, אין ספק. הסיבה היחידה שזה אולי לא יזיק היא שאי אפשר כבר להזיק יותר.

למעלה