הלקוח המגעיל

הלקוח המגעיל

לכבוד הגיעם של הניגרים לנתב"ג (מה שאומר שבארצנו הקטנה הם כבר שוהים מזה שבועיים לפחות) החלטתי לדון בלקוחות מגעילים, והכוונה הפעם היא לא להתנהגות. זה מיועד בעיקר לעובדים פרונטלית - עברו אצלכם לקוחות שגרמו לכם להתעוות ולאחר לכתם (במידה והצלחתם להתאפק) לרוץ לשירותים להקיא? להלן דוגמה: זוג תיירים מרוסיה מגיעים לשדה מלווים בחברה "ישראלית", אני לא יודעת כמה זמן היא גרה בארץ אבל עברית היא לא ממש ידעה, כל דבר ששאלתי אותה היא אמרה שהיא לא מבינה ("אני לא מבינה מה זה מזוודות" "אני לא מבינה מה זה "מאיפה באתם" וכו'). היות שלא היה אף דובר רוסית בסביבה השתמשתי בדפים בהם כתובות השאלות בשפות שונות, רוסית במקרה הזה. אני מחזיקה את הדפים ומצביעה על השאלות, הגברת תיירת רוכנת ונצמדת לדפים כדי לקרוא (כנראה שכחה את המשקפיים ברוסיה) תוך שהיא משתעלת ללא הפסקה ודווקא על היד שלי, לא משנה לאן הזזתי אותה, השיעול רדף אותי. אחרי שסיימנו רכנתי להדביק מדבקה על התיק ושוב היא משתעלת עלי, במלוא המרץ. אולי זו הדרך שלה לברך אותי... יש נוסעים שכנראה ארזו את הדאודורנט יום לפני הטיסה, אחרים שמעשנים כבדים וריח הסיגריות שלהם נידף למרחוק ועל משתעלים כבר דיברתי. עכשיו אני מחכה בקוצר רוח לרגע בו אעביר ניגרי, אמרו לי שכל האחרים הם כלום לידם.

Osnatz1

New member
לא חסרים גם לק' מגעילים טלפונית..

כל המתנשמים יתר, לועסי המסטיק, בולסי הסנדוויצ'ים ותוקעי הגרעפסים באמצע שיחה.

shaiush4

New member
שמעתי על הניגרים של יום שבת...

אז נכון, הם השאירו הרבה כסף אחריהם (כך אמרו לי) אבל כנראה עוד כמה דברים. גם שיגעו את המוכרים בלי סוף, וגם הבנתי שהריח היה מזעזע... אני אישית לא נתקלתי במשהו מיוחד...

כשהם קונים אצלכם

הם רק קונים ונותנים לכם כסף ביד. אני מרחמת על אלו שבודקים להם את המזוודות...

תנסי לעמוד

בתוך קבוצה של כמה מאות כאלו.... אגב לא פחות מסריחים מהם הם הקבוצות של היוונים אורתודוכסים, במיוחד המבוגרים שבהם. ריח נוסף שהוא בעייתי הוא ריח של תכולת המזוודות של נוסעים ערבים זרים שבאים לבקר את המשפחה שלהם בארץ, הם חוזרים עם כמויות של זעתר ומשומרים בתיק שעושים כזה ריח מזעזע. גם שיכורים זה לא חוויה נעימה... אפשר להשתכר רק מהריח שלהם...

את מתכוונת לסקוטים?

הם דווקא היו חמודים וחביבים למרות שרובם הגיעו שיכורים. קיבלתי אפילו כמה הזמנות לביקורים בסקוטלנד... ואם בשיכורים עסקינן, לפני כשבועיים הגיעה קבוצה של תיירים מרוסיה ששתו טוב טוב בדרך לנתב"ג, כשנשאלו אם קיבלו משהו אחד מהם הראה לי בקבוק וודקה כמעט ריק ואמר שזו המתנה הכי טובה שיכל לקבל. היינו כמה בודקות שטיפלנו בהן ומהר מאוד הר"צ נקרא לסייע היות שההתנהגות שלהם הייתה מתחת לכל ביקורת, הם גם אמרו שטויות וחלק גם שלחו ידיים, ניסו ללחוץ לנו יד ולחלקם הידיים "גלשו". על הריח אני לא אדבר... ולגבי המזוודות של הערבים... אפשר לחשוב שהם טסים למקום שאין בו תבלינים עם הכמויות האלו שהם לוקחים, רק בישראל יש תבלינים?

בישראל התבלינים הכי טובים! ../images/Emo3.gif

ולא דיברתי בהכרח על הסקוטי.אבל נראה אותך מתשאלת גרמני שיכור עם בקבוק אבסולוט וונילה ביד והוא לא כל כך רוצה להפרד ממנו.

שיחזיק את הבקבוק כמה שרוצה

רק שיתרחק ממני... אני זוכרת את המבט ההמום של הר"צ כשמישהי הסבירה לו שהרוסים השיכורים שולחים ידיים. אאל"ט, הנוסע הצרפתי שהתפשט בD והפיל את הר"צ היה על משהו, נכון? (לכל מי שאינו אקונומיקה - נוסע צרפתי צעיר טען שהוא המשיח, התפשט באמצע התור ונותר עם תחתונים בלבד וכשהר"צ פנה אליו והורה לו להתלבש הנוסע נתן לו כזה בוקס שהר"צ המסכן נמרח על הרצפה (ועל עגלות אם אני זוכרת נכון, אני לא נכחתי...).

העגלות נמרחו על הר"צ

וככה גם המזוודות אחרי זה גם הנוסע נמרח, בעיקר על הרצפה
לא הרחתי ממנו כלום כשעברתי לידו, הוא סתם היה חולה נפש לדעתי.

הכוונה שלי הייתה

לא שהוא היה שיכור, אלא שהוא לקח משהו חזק יותר... מסכן הר"צ הזה, לא מזמן היה לו עוד קטע מסריח עם צרפתי באותו מגזר אבל הפעם הוא לא חטף מכות (למרות שהיה נראה שזה קרוב מאוד...)

../images/Emo6.gif הצרפתים אוהבים אותו אה?

לא, אני לא חושבת שהוא היה על משהו אחר (לפחות פיזית הוא לא נראה ככה) - שוב, סתם פסיכי אבל הזכרת לי מקרה של בחור שהגיע לתור ולא הפסיק להסתכל על הרצפה, לא היה מוכן להרים את הראש לכיוון הבודק והיה מאוד מוזר. ואז הוא סובב את הידיים וראיתי את סימני המחטים...

למעלה