הלפ מי פליז :)

הלפ מי פליז :)

שלום, שמי עדי ואני תלמידת מדעי המדינה, אשמח אם תעזרו לי לחפש מידע [והגדרות מדויקות] לגבי הנושאים הבאים: קו ירוק קו סגול פקודה בלתי חוקית בעליל ומלחמות ישראל. תודה :)

ש מים

New member
אם את לומדת באונ' ת"א

לגבי שאלה 3: שאלי בגילמן (עדיף בקפיטריה). הם המציאו את המושג והם גם היחידים שמשתמשים בו (ז"א - הם ואילן פפה...). אם את בחיפה - אין בעיה, את נמצאת במקור החוכמה: אילן פפה וטדי כץ. לפי גישתם אין משמעות לשאלותייך. אנו כאן זמניים כמו החרציות באביב... בבאר שבע יש לך כמובן את אורן יפתחאל, תאומו הדרומי של האדון פפה.

ש מים

New member
ולגבי שאר שאלותייך

שתי הקשות קטנות ו...הופ! (החבר google לשרותך תמיד!) וכמו שאמר שייקה לפולי (או גברי לשייקה): "אם העצלנות היתה מחלה כואבת..."

shagam11

New member
יפה!!! התשובה הראשונה שנתת

כמעט מושלמת (למרות שהיא תשובה שמנוסחת בחן רב). ההשוואה בין הזמניות של החרציות לבין הזמניות של "סלע קיומנו" מובנת, אך כיוון שחרציות חוזרות לנבוט בכל אביב מחדש, הייתי מוסיף ואומר שאדון פפה וחבר מרעיו חולמים על זמניות הרבה יותר מופשטת if you know what I mean?

shiptz

New member
קצת מושגים

קו סגול - הוא הקו הדרומי של רצועת הביטחון בדרום לבנון. (הקו הצפנוי נקרא קו אדום). פקודה בלי חוקית בעליל - כמו שאת בטח יודעת יש על זה לא מעט ויכוחים. ההגדרה הרשמית: "פקודה שמתנוסס מעליה דגל שחור, שנוגדת את מצפונו של החייל" - פקודה שלא ניתן להשיב את הנעשה, למשל: רצח.

למעלה