הלפפ מי:///

מ כ ס ה

New member
הלפפ מי:///

שלום חיפשתי את הפורום שלכם הרבה זמן אני לומדת נהיגה כבר הרבה זמן תאוריה עברתי ב"ה על הראשונה... אבל.. אני עם עודף משקל.. ז"א שזה קצת מגביל אותי היה לי שיעור כפול השבוע והמורה אמר לי שאני חייבת חייבת להסתובב עם כל הגוף שיש לי חנייה או...שעושים ר. מישו יודע על מה אני מדברת?... למה חייב להסתובב???? לשם מה המראות?! מהמראה רואים הכל.. מה כל הטקס הזה של ההסתובבות... למדתי טוב כל השיעורים והכל אבל בשיעורים האחרונים לא יודעת מה אני עושה הכל הפוך. החל מלאותת ולפנות יפה אמרתי למורה אני לא יכולה להסתובב אבל אז הוא אמר לי זה חייב לא אני החלטתי אמרתי לו אז כנראה אני בחיים לא יעבור רישיון אז הוא אמר אני לא אשם.. אני לא יודעת מה לעשות!!! כל כך התאכזבתי יש לי הרגשה שבחייים לא יהיה לי רישיון :( מה אני יעשה????? האם זה נכון שחייב להסתובב? על מה מכשילים בעיקר?...

לולהההה

New member
אני בשום חנייה לא הסתובבתי אחורה

הכל עם המראות לא יודעת מה הוא מלמד אותך מורה עם גישה כזאת אני הייתי שוקלת לעבור למישהו אחר

almogas

New member
יאללה אנשים תפסיקו כבר!

כל היום אני רואה פה אנשים ממליצים לעבור מורים! תפסיקו כבר.. זה שטויות.. הוא צודק צריך להסתובב כדי לראות יותר טוב שמסתכלים במראות המרחק לא מדוייק ואפשר לדפוק תאוטו מאחורה שמסתכלים לאחורה רואים הרבה יותר טוב.. וזו מעלי.. עברת טסט?

fireman

New member
לא חובה להסתובב.

אבל לסיבוב הראש יש יתרונות - רואים יותר טוב, מעריכים מרחקים יותר טוב וכו'. כמובן, סיבוב הראש לא בא במקום מראות, אלא כתוספת. על אף סיבוב הראש, עדיין צריך להעיף מבטים למראות כדי לראות מה קורה סביבכם. יש הרבה אנשים שלא מסובבים את הראש, אלא מחנים את הרכב באמצעות המראות בלבד, אפשרי, אני לא שולל את זה, אבל זה מצריך כישורים שונים ומיומנות שונה, שבדר"כ אין לתלמיד נהיגה - או שהוא לא מודע להעדרה. דרור.

מ כ ס ה

New member
חשבתי על משו אני צריכה עצתכם...

סיפרו פה באיזור שיש מורה מעולה!!! שכולםם אבל כולם עוברים אצלו ראשון.. ושאם יש בעיה ... הוא חוזר עד שזה נקלט... שהוא סבבה של מורה וכנראה שאני יעשה איתו שיעור ניסיון אבללללללל לא נעים לי להגיד למורה ... מה אני יגיד לו שהוא לא יפגע?!=((( <<במידה והמורה המדובר יתאים>>

spikes1

New member
במקרה הזה

בדרך כלל כשעושים חניות זה רק טכניקה והסתכלות במראות.. לא תמיד חובה להסתובב ורוב השיטות שאני שמעתי עליהן לחניה ברוורס הן בלי..אפשר גם עם מי.. אבל אם את אומרת לו שאת לא יכולה זה מגעיל מצדו לגרום לך לחשוב שבלי זה לא תוכלי לעבור טסט אני מציע לך להחליף מורה כי זה בכלל מגעיל מורה שמוריד ביטחון עצמי..

chiff4

New member
אפשר להסתכל רק במראות

כשעושים חנייה ברוורס. ככה אני עשיתי כשלמדתי נהיגה וככה גם עשיתי בטסט. בלי להסתובב ובלי כלום. השתמשתי רק במראות של הרכב שהיו מכוונות מצויין - אולי פשוט המורה שלך תקוע במחשבה שאם לא מסתובבים לא רואים כלום או לא מסתכלים טוב... לא יודע מה לומר על זה אבל בקיצור - אפשר להשתמש רק במראות אם כאמור הן נותנות שדה ראייה כמו שצריך.

תלוי על איזה חנייה אתה מדבר..

אני לא חושב שאפשר 'לוותר' על ההסתובבות הזו לאחור בעת שמבצעים חנייה בניצב.. יכול להיות שלזה היא מתכוונת..

lsd600

New member
קבלי חוות דעת מקצועית...../images/Emo8.gif

בגדול, אין חוק שמחייב הסתכלות אחורה בנהיגה לאחור, אלא נקיטת זהירות, כלומר, אם את רוצה לא להיכשל על חנייה ואת לא יכולה להסתכל אחורה, אז תעשי ככה: החנייה שלך צריכה להתבצע במהירות ששואפת לאפס- ממש זחילה- ובכל משך החנייה להזיז את הראש ממראה למראה כמו נהג אוטובוס, ממש כמו רדאר, זה בעצם הנקיטת זהירות שלך וכאן הבוחן רואה שאת נזהרת מאוד. אם הבוחן יהיה עצבני ולדעתו לא היית זהירה מספיק, הוא יכשיל אותך על זהירות והוא יכול לרשום שלא היית מספיק זהירה בחנייה. אני אישית תמיד מסתכל אחורנית, לא סומך על המראות. יש שטחים מתים ואי אפשר לדעת אם ילד קטן ואפילו חתול, מסתתר באחד מהם!!!!!!!!

aviGODFATHER

New member
מורה דביל

אמנם הרבה יותר נוח (לדעתי) לחנות ולנסוע רוורס כשמסתכלים אחורה (לא דרך המראות) אבל זה לא חובה...

lsd600

New member
הוא לא דביל...

הוא רוצה שהתלמידים שלו יהיו זהירים וחכמים!

aviGODFATHER

New member
אבל אם התלמידה לא יכולה פיזית

להסתובב, זה משנה את המצב. שלא תבין אותי לא נכון, הרבה יותר נוח להסתובב מאשר להסתכל במראות (כשאני נוסע ברוורס אני כמעט אף פעם לא משתמש במראה) אבל זה לא חובה והוא סתם מטעה אותה...

למעלה