הלנת שכר

shelly1975

New member
הלנת שכר ../images/Emo124.gif

1. איך מגישים תביעה בגין הלנת שכר
2. לאחר הגשת תביעה שכזו, כמה זמן עד שאני מקבלת את שכרי שעליו תבעתי את המעסיקים

אורום

New member
עדיף לא לתבוע

אלא לשלוח להם מכתב מעו"ד ולסיים את הפרשה מחוץ לכותלי בית המשפט. ואם החלטת לתבוע עדיף לך לעשות את זה דרך ההסתדרות ולא לבד , אפשר לעשות את זה דרך ההסתדרות גם אם את לא חברה בה. זה לוקח הרבה זמן מרגע הגשת התביעה מפני שיש לעיתים שניים שלושה דיונים ולחץ תיקים בבית המשפט ולעיתים שביתות כך שזה יכול לקחת גם שנתיים והרבה פעמים בסוף מסיימים את כל הנושא הזה בפשרה מחוץ לבית המשפט. לכן- תנסי לדבר איתם או לשלוח להם מכתב וללכת לבית משפט רק אם זו הברירה האחרונה שיש לך.

ירון-מ

New member
ואם כן החלטת לתבוע

אז עושים זאת דרך בית דין לדיני עבודה . יושבים בת"א בשוקן אם אני לא טועה.

מילקי9

New member
אפשר לתבוע

לפני שאת תובעת כדאי שתכתבי מכתב לחברה ותרשמי שם את הטענות והבקשות שלך, ותשלחי להם בדואר רשום. אם הם לא יענו לך בתוך זמן סביר (נגיד שבועיים), את יכולה לתבוע אותם. את מתקשרת לבית דין לעבודה (לפי העיר שבה את גרה), ומבקשת שישלחו לך טפסים בדואר לתביעה. כשתקבלי את הטפסים את צריכה למלא אותם ולהגיש את התביעה לפי מה שהם מסבירים לך. אני לא מציעה לך לקחת עו"ד, כי חבל על הכסף, זה משהו שאת יכולה לעשות לבד. דרך אגד טלפון של בית דין לעבודה בירושלים הוא: 02-5412555. בהצלחה.

ורד302

New member
לי קרה בעבר

שעבדתי במקום עבודה כלשהו במשך מספר ימים, והמעסיקים התחמקו מהתשלום. אחרי נדנודים טלפוניים שלא עזרו, החלטתי לכתוב מכתב התרעה לפני ערכאה משפטית. לא היתה לי כוונה לתבוע, כי היה מדובר בסכום קטן, אבל קיוויתי שמכתב כזה יגרום להם לשלם לי את מה שמגיע לי - ואכן זה עזר. שלחתי מכתב רשום, בו פרטטי את מספר השעות שעבדתי, סכומי הכסף שמגיעים לי עבור השעות הנ"ל, הוצאות הנסיעה וכד'. בתחתית המכתב רשמתי העתק לעו"ד, שאת שמו המצאתי. מספר ימים לאחר ששלחתי את המכתב קיבלתי צלצול טלפון עם הזמנה לבוא ולקבל את השיק.

onfire1

New member
אני גם חושב שמכתב התרעה יעזור...

יש לשלוח את המכתב בדואר רשום כראייה להמשך אם תגיעי למצב של תביעה בבית דין לעבודה. בכל מקרה אני לא חושב שכדאי לוותר גם אם ייקח זמן שהרי בית דין לעבודה מחייב את המעסיק לשלם ריבית מאוד גבוה על זמן שעבר ללא תשלום. לכן אל תקחי את פקטור הזמן כגורם שיגרום לך לוותר. מכתב לדעתי יביא לסיום הפרשה. ואם לא - יהיה לך קייס חזר בבית דין לעבודה שייראה את ההתעלמות שלהם מהמכתב הרשום. בהצלחה ושנה טובה. און פייר

אורום

New member
נכון שיש ריבית מאוד גבוהה על כל

יום בעיכוב התשלום אבל במידה ומדובר בסכום גבוה בית המשפט נוטה להמליץ על פשרה ולחייב את המעסיק לשלם סכום נמוך יותר מהמגיע.

ורד302

New member
כשאני בעבר תבעתי את המעסיקה שלי

בבית דין לעבודה, השופט הציע פשרה, ובסופו של דבר קיבלתי רק כמחצית מהסכומים שהגיעו לי. ולא היתה שום התחשבות בריביות.

למעלה