הלנת פיצויים

מצב
הנושא נעול.
הלנת פיצויים

הלנת פיצויים
שלום לכולם, יש לי כמה שאלות 1. משכורתי בעבודה האחרונה עמדה על 14,000 ש"ח, במשכורת האחרונה לפני שפוטרתי (עבור חודש מרץ) קיבלתי רק 7,000 ש"ח. והמעסיק השיב לאחר פנייתי שישלים לי את ה 7,000 הנותרים בחודש העוקב, קרי אפריל. האם הטעות הזו תשפיע על ממוצע השכר וכפועל יוצא על הפיצויים? 2. את הפיצויים יש לשלם עד 14 יום מניתוק היחסים (היחסי עבודה נותקו בראשון לאפריל), האם כבר עכשיו זה נחשב הלנת פיצויים? או שמא יש לעהור תקופה מסוימת? 3. המעביד טוען שהוא טרם קיבל את הכסף מהביטוח מנהלים, האם זה צריך לעניין אותי והאם זה יכול לתרץ או לנטרל את התביעה להלנת פיצויים? 4. האם נכונות השמועות שעל המעביד לשלם 20% קנס על הלנת פיצויים מרגע שמתקיימת הלנה כזו ורק אז מתחילים להוסיף ריביות וכן הלאה? 5. בחוזה העבודה האישי שלי מצויין מפורשות שאל לי לעבוד בחברה מתחרה באותו תחום עיסוק לתקופה של 18 חודשים. (אני כבר התקבלתי לחברה המתחרה ואני אמור להתחיל לעבוד שם ב 15 למאי). האם אין סעיף זה חוקי/קביל כפי שכולם נוהגים לספר או שיש בסיס לחששות? לצורך הדוגמא: נניח ועבדתי אצל קמור היבואן של ב מ וו וכעת עברתי למאיר היבואן של וולוו. טוב, למי שהייתה את הסבלנות להישאר איתי עד כאן, אזי תודתי כבר נתונה לו ולמי שיפתור את כל חמש השאלות נכונה תינתן מעבר לתודתי גם הערכתי בעצם גם למי שיפתור חלק מהשאלות :) תודה רבה

שr

New member
לדעתי

הלנת פיצויים
שלום לכולם, יש לי כמה שאלות 1. משכורתי בעבודה האחרונה עמדה על 14,000 ש"ח, במשכורת האחרונה לפני שפוטרתי (עבור חודש מרץ) קיבלתי רק 7,000 ש"ח. והמעסיק השיב לאחר פנייתי שישלים לי את ה 7,000 הנותרים בחודש העוקב, קרי אפריל. האם הטעות הזו תשפיע על ממוצע השכר וכפועל יוצא על הפיצויים? 2. את הפיצויים יש לשלם עד 14 יום מניתוק היחסים (היחסי עבודה נותקו בראשון לאפריל), האם כבר עכשיו זה נחשב הלנת פיצויים? או שמא יש לעהור תקופה מסוימת? 3. המעביד טוען שהוא טרם קיבל את הכסף מהביטוח מנהלים, האם זה צריך לעניין אותי והאם זה יכול לתרץ או לנטרל את התביעה להלנת פיצויים? 4. האם נכונות השמועות שעל המעביד לשלם 20% קנס על הלנת פיצויים מרגע שמתקיימת הלנה כזו ורק אז מתחילים להוסיף ריביות וכן הלאה? 5. בחוזה העבודה האישי שלי מצויין מפורשות שאל לי לעבוד בחברה מתחרה באותו תחום עיסוק לתקופה של 18 חודשים. (אני כבר התקבלתי לחברה המתחרה ואני אמור להתחיל לעבוד שם ב 15 למאי). האם אין סעיף זה חוקי/קביל כפי שכולם נוהגים לספר או שיש בסיס לחששות? לצורך הדוגמא: נניח ועבדתי אצל קמור היבואן של ב מ וו וכעת עברתי למאיר היבואן של וולוו. טוב, למי שהייתה את הסבלנות להישאר איתי עד כאן, אזי תודתי כבר נתונה לו ולמי שיפתור את כל חמש השאלות נכונה תינתן מעבר לתודתי גם הערכתי בעצם גם למי שיפתור חלק מהשאלות :) תודה רבה
לדעתי
1. ה"טעות" כפי שקראת לה, היא בעצם הלנת שכר. ואם לא נבעה באמת מטעות שבתום לב, הרי שלדעתי את זכאית לפיצויי הלנת שכר. לשאלתך - זה לא אמור להשפיע על הממוצע, גם אם "בטעות" התלוש של מרץ היה בסכום השגוי, וקיבלת תלוש גם לאפריל. אבל אם אכן קיבלת תלוש לאפריל, זה עלול ליצור לך בעיה מול ב"ל, אם ביקשת דמי אבטלה. 2. 15 יום, אבל כן. זה כבר נחשב להלנת פיצויים. ראי כאן . 3. את חלקה של חברת הביטוח בפיצויים שלך את אמורה לקבל ממנה. למעביד אין כל השפעה על כך, ולכן אין לו אחריות על מועד התשלום. מכאן שכל סכום שלא שולם לך ואמור להיות משולם ע"י חברת ביטוח/קופה לפיצויים אינו יכול להיכלל בתביעת הלנה. 4. בערך. אל תתחילי לבזבז את הכסף. ראי שוב בלינק שרשמתי לעיל. 5. הסעיף הזה קביל בנסיבות מסויימות (למשל אם העובד עבד בתפקיד רגיש/היה חשוף למידע תחרותי וכד'), או במקרים מסויימים (למשל אם העובד "גנב" לקוחות), ובמיוחד אם העובד היה מודע למגבלה שהוטלה עליו וחתם על חוזה עבודה מגביל כאמור. אבל אם המעביד פיטר את העובד, ולא העובד התפטר מיוזמתו, לדעת רבים הסעיף המגביל הזה מאבד את עוקצו, ומותר לעובד לעבוד בכל מקום בו ימצא פרנסה לביתו. מה שכן, נראה לי די סביר שתיפגשו בבית משפט... בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה