הלנת המת..

ע ו ל ם

New member
הלנת המת..

(בעקבות הפיגוע) מת אשר נמצא בשבת, (למשל בין ההריסות) מותר להוציאו\להסיעו בשבת? אם האדם חי, כמובן מדובר ב"פיקוח נפש", ואז מותר הכל בשבת (כמובן, אם זה באמת חמור) אך פה מדובר שהוא כבר מת, (1)
מותר להסיעו? (2)
גם על ידי יהודי? או שמחפשים גוי? (3)
והיה ומסיעו, לאן? ובלי קשר לפיגוע.. (4)
מת בביתו, משאירים אותו במיטתו עד צאת השבת? או שמותר להסיעו? (5)
כל פצוע מותר להסיעו? או רק חולים אשר עומדים למות? (פיקוח נפש?) תודה רבה, ורק טוב..

מי אוהב להתעסק עם מתים ר"ל../images/Emo4.gif

ואכן בלא מודע נשמטה התשובה לשאלה - התנצלותי. ולתשובות. מת שנמצא בין ההריסות ברשות הרבים יפונה ע"י נכרי למקום ריכוז הנפטרים שם יונח בכבוד. מת בביתו אסור להסיעו בשבת, מותר להורידו לארץ ע"י שמניח עליו מאכל, כגון: ככר לחם. פיקוח נפש בהלכה זה כל מחלה פנימית, ובלשון ההלכה: כל שמהשפה ולפנים. כמובן שיש בזה חילוקים רבים, מה ניתן לחלל שבת בכל מקרה לפי חומרתו. ושוב סליחה.

ע ו ל ם

New member
כמה נקודות לא מובנות..

אני כמעט בטוח שלא נוכרי פינה את הגופות מההריסות.. הגם שזק"א עבדו בשבת בין ההריסות.. לא הובן..
למה להוריד המת לארץ?
א"א להשאירו על המיטה למשל?
מדוע צריך להניח מאכל על המת, ולמה דווקא מאכל? ורק אז להורידו?
א"א להורידו בלי להניח עליו משהוא? כאילו, זה מין תירוץ? העניין של המאכל? אין צורך לבקש סליחה.. אני מודה על התשובות..

כלומאי

New member
יכול להיות

שזק"א עבדו בשבת כי היה סיכוי ואפילו קלוש מאד שיש בין ההריסות אנשים חיים ואז זה פיקוח נפש.

ע ו ל ם

New member
צודק..

זאת באמת כנראה, הסיבה שזק"א עבדו בין ההריסות בשבת.. אך אני חושב שהם גם הסיעו את המתים..

למעלה