הלנצח נאכל חרב?

גרעאפס

New member
הלנצח נאכל חרב?

אחד מנקודות המפנה בתפיסה שלי של העם הפלסטיני התרחש בשנה שעברה, ביום בו תושבי רמאללה ביצעו לינץ´ מחריד בחיילי צה"ל. אז הבנתי שלידנו חיים אנשים קנאים, לא מחונכים, לא מפותחים וצמאי-דם. גם באוכלוסיה היהודית יש קנאים דתיים מטורפים, אבל ההבדל בינינו לבינם הוא שאצלנו הרוב הוא הגיוני ומתורבת בעוד שאצלם אותם קיצונים מטורפים הם המיין-סטרים. אהוד ברק חשף, בכוונה או שלא ניתן להתווכח, שפני ערפאת הם לא לשלום אלא לשפיכות דמים. באופן אישי, אני מתעב את האנשים צמאי-הדם הללו, שכל כך חסרי כבוד לחיי אדם. לפני זמן לא רב, החזקתי בדעתם של השמאלנים יפי הנפש, שהחברה הערבית היא חברה מדוכאת וחסרת אמצעים. עכשיו אני מבין, שלרצח אין שום תירוץ שבעולם. תיעוב עמוק זה לא סותר את השאיפה שלי לשלום. אם ייחתם הסכם, אני אהיה בעדו ולא אגיד שעם רוצחים לא אהיה מוכן לעשות שלום לעולם. אבל גם אם ייחתם הסכם, אני תמיד יחוש בוז עמוק לאנשים המטורפים הללו. אז מה הפיתרון, הלנצח נאכל חרב? לדעתי, את הטירוף שבחברה הערבית, ואת הקנאות הדתית שאין לה מקום בחברה מתורבתת, יקח המון שנים לתקן, ומה11 בספטמבר, זהו לא רק יעד ישראלי, אלא כלל-עולמי.

*maayan*

New member
לא לנצח אבל לעוד הרבה זמן......

אני מאז שגיבשתי את עמדתי לגבי המדינה אומרת שאני רוצה שלום אבל אני לא חיה באשליות. אני חושבת שצריך לעשות שלום, אני רוצה שלום אבל אני גם יודעת שאני לא רוצה שלום מדומה, ואני יודעת שהשלום היחיד שנוכל לעשות בזמן הקרוב הוא שלום מדומה אז אני נגד השלום. הבעיה היא שהערבים אומרים אתם תתנו לנו את מה שאנחנו רוצים ואנחנו נחתום על הסכם שלום, תודה רבה לכם באמת שאתם כ"כ נדיבים וכ"כ רוצים את השלום. לדעתי בשביל לעשות שלום אמיתי צריך עם שרוצה שלום ולצערי הרב, אנחנו לא מתעסקים עם עם כזה ולכן צריך למצוא פתרון אחר. חוץ מזה, אני לא שוללת את אלו שאומרים שברגע שאנחנו ניתן לפלשתינאים מדינה אנחנו נחרוץ את מותנו כי למדינה מאורגנת יהיה צבא מאורגן ואנחנו לא יכולים להסתכן במה שהם עלולים לעשות שהם יחליטו שהשטח שנתנו להם לא מספיק והם ירצו עוד, אם אנחנו לא נרצה לתת הם עלולים להחליט לקחת, אני אישית לא רוצה לקחת את הסיכון הזה.

CANDY MAN

New member
לא לנצח אלא רק עד ש....

מיליארד המוסלמים שחיים בעולם יתחילו להבין שהרג ורצח הם אולי דרכים להשיג פרסום אבל לא דרכים להשיג מטרה! בואו נחשוב שנייה! אז בן לאדן עשה פיגוע רצחני שלא היה כמוהו! SO WHAT !!! אז עכשיו כל מדינות אירופה ורוסיה וארה"ב מלוכדות נגד מטרה אחת לעצור את הטרור! בנוסף חצי מהמדינות המוסלמיות המודרניות (מצרים,מדינות דרום אפריקה,ערב הסעודית וכו´) הם גם נגד אחיהם המוסלמים הקיצוניים וככה יצא שבעצם מעשה הפיגוע הם חרצו את דינם! כי העולם לא יוותר הפעם! העולם יודע שדבר כזה היה יכול להתרחש בכל מקום ובמיוחד אצלו בסלון וזה ממש לא מתאים לעולם! והרי מה זה כל האיום הזה שנקרא עירק ואירן ! אלו מדינות עם 100 מיליון תושבים כל אחת שמסכימים לחיות כמו כלבים בעוני למען מטרה שעליה הם לא יודעים! הרי לאיפה הולכים כל המיליארדים שלהם מהנפט והכל? כמובן לסאדאם והחברה! וליצור של נשקים בשביל מלחמה שלא קיימת! הרי הם כל הזמן חושבים שרוצים להשמיד אותם אבל מי שבאמת משמיד אותם אלו המנהיגים שלהם! אז עד שלא יקומו ה -100 מליון תושבים של עירק למשל ויחליטו שהם רוצים דמוקרטיה ושהם רוצים לחיות כמו האלו מהמערב ועד שאלו לא יצאו מהכפייה הדתית המוגזמת בכל המובנים שאליה הם נכנסו ! עד אז נצתרך להחזיק מעמד! בברכה, CANDY MAN שמאמין שאם היה מנהיג במדינה כמו עירק הוא היה יכול להפוך אותה למעצמת על! רק בגלל הפוטנציאל שקיים בה!

למעלה