הלנצח הם יריבו?

אופירA

New member
מנהל
הלנצח הם יריבו?

2 חתולים בני 4, תאומים שחור לבן, זכר ונקבה, גרים אצלי מגיל חודש בדירת 3 חדרים בקומה ד'. לא יוצאים החוצה.
מכירים אחד את השני היטב, רבים פעם ביום בקטנה, יותר לשם משחק.
לאחר שנתיים וחצי הצטרפה חתולה ערמונית מעוקרת, בגילם.
ומאז, כבר שנה וחצי הם צועקים עליה, מכים אותה, מאגפים אותה ורודפים אחריה לעיתים קרובות. גם היא תוקפת ביוזמתה.
לעיתים נדירות הם עומדים ומריחים אחד את השני.

הזכר והערמונית לפעמים מסתדרים. 2 הנקבות לעולם אויבות. רק בעת סכנה (כשנכנס בעל מקצוע עם מקדחה הביתה...) הם מתחבאים מתחת למיטה אחת בשלום וביחד.

לכל אחד מדור משלו לאכול, לישון, לצרכים. ואין מריבות על זה. המריבות הן שהם לא רוצים לראות את הערמונית מול עיניהם. מבחינתם אסור לה לעבור בסלון ולהם מותר להסתובב בכל מקום בדירה. כמובן שהיא לא מוותרת אלא עוברת בבית כרצונה, אבל בורחת כשהם תוקפים.
אני מפרידה כשהם מגזימים - קוראת לתאומים בשמותיהם ואומרת שאני לא מרשה.

להמשיך לחיות עם זה, או שיש דרך לחנך?

גורדיאן

New member
כנראה שכן,

לי יש זוג חתולים, אח ואחות, שגרים ביחד בחדר השירות כבר 7 שנים, ובערך פעם בחודש הם מסתבכים במריבה אחד עם השניה ויאללה מכות.
ככה זה, נמרים נשארים תמיד נמרים, אם מישהו מהם יתחיל להתנהג כמו כבשה אני אקח אותו לוטרינר.

Yukita

Well-known member
מנהל
בהחלט יתכן

שהם במצב שבו המריבה הפכה למשהו קבוע. כולם מסורסים ומעוקרות?
&nbsp
עם זאת, יתכן ששינויים מתאימים בארגון מסויים של דברים בבית יוכל לעזור - לפעמים איננו מודעים מה עשינו או איך הדרך שבה ארגנו את המרחב תורמת למצב הזה. אמנם ציינת שלכל אחד יש פינה וכו', אבל לפעמים זה לא כל העניין. אם ברצונך לבדוק את זה, הדרך היא להזמין הביתה מישהו שמבין בנושא- במקרה זה, יועצת חתולים - ולראות אם יש לה מה לומר. אם יש דרכים קטנות שונות בעזרתן ניתן להוריד את רמת המתח, זה אולי לא יהפוך את כולם לחברים גדולים אבל יעזור לצמצם את המריבות למינימום.
&nbsp
לדוגמא, אולי להוסיף יותר אפשרויות לטיפוס לגובה (מדפים וכדומה), או שאולי יש משהו בסידור ארגזי החול או פינות המרבץ שכרגע אינו עוזר לצמצום המתחים. ציינת שהמריבות העיקריות פורצות על רקע נתיבי מעבר - אלה לא מרשים לזאת וכו' - ובמקרה זה, יתכן שבחינה של נתיבי המעבר ובדיקה איך ניתן לשנות או להוסיף נתיבים (למשל עם עניין מעבר בגובה) יוכלו לתרום להורדת רמת המתח. לפעמים האמצעים לצורך העניין פשוטים למדי, ולפעמים באמת אין התאמה בין החתולים והם פשוט יריבו וזהו. לדעתי, שווה לבדוק אם קצת ארגון מחדש יוכל לעזור כי אז לא רק החתולים יהיו רגועים יותר, אלא גם לך יהיה נעים יותר בבית.

אופירA

New member
מנהל
אמת, תודה. גם אני חשבתי על זה

ארגנתי לערמונית יותר אזורים שהיא יכולה להתגונן ולהתחבא בהם, ולאור ההצעה שלך, אשים סולם פתוח באיזור אסטרטגי, זה בטח יעזור לכולם.

עקבתי אחרי ההתנהגות, וראיתי שבשנה הראשונה התאומה הנקבה היתה מבועתת מהערמונית, ורק ברחה ממנה. אח"כ זה התהפך, והיא הפכה לתוקפת שלה.
כך שייעוץ התנהגותי יכול בהחלט להיות במקום. זה מרתק לעקוב אחר התנהגות של חתול ולכוון אותו לשנות אותה.

תודה.

למעלה