הלם תרבותי?

Im So Excited

New member
הלם תרבותי?

גם כשאתם עברתם מישראל לארץ מגוריכם כרגע,קיבלתם כזה שוק תרבותי,כאילו,הייתם בהלם מהאנשים המתורבתים,ומהצורה שהאנשים חיים ומתנהגים והכל? פה למשל,שוויץ,כשהגעתי לפה,הייתי ממש בהלם,מאיך שאנשים שומרים על איכות הסביבה,מהסובלנות,מהדרך חיים,ובכלל,אין פה את הקטע הזה של לקלל אנשים על שטויות,ואם נתקלים במישהו מבקשים סליחה מלא פעמים.(מה שבארץ לא נראה לי כל כך ואפילו שמעתי על מיקרים של דקירות בגלל כזאת שטות.)

הלם תרבותי? כן. בגלל ה"תרבותיות"?

מעניין לשים לב שהחדשים שבאו לפורום לפני שנתיים-שלוש היו מתלוננים על שנגנזו מחיי היומיום שלהם התרבות והמנטליות הישראליות. עכשיו מנגד, יש יותר ויותר מי שמבסוט רצח, כמו שאומרים, משסוף-סוף יצא מבור הגיהנום התרבותי הזה שנקרא ישראל. לי זה חסר. לא אוהב תרבות נורווגית (שהיא דלה במקרה הטוב). לא אוהב מנטליות נורווגית - אנשים מפחדים מהצל של עצמם. למה צריך להתנצל אלף פעמים על היתקלות קטנה? (פה אגב, לדבר לאדם זר, אפילו אם כל השיחה תהיה "סליחה סליחה סליחה" נחשב לחדירה בוטה ובלתי מקובלת לפרטיות.) הלם תרבותי? כי זה זר, משונה, וחסר (התרבות החדשה) ברוך שפטרני מהברבריות חסרת הגבולות? spare me

Psychodish

New member
מסכימה

לא אוהבת את התרבות הנורבגית. זה כזה רדוד ומשעמם!!! כאילו סבבה, יותר מידי מנומסים וזה..אחלה. אבל דיייי כבר! כמה אפשר להיות יבשים???

eynav16

New member
כן גם אצלי זה היה ככה

אבל הם לא תמיד סבלניים בעיקר לא הגילאים הצעירים... אבל סה"כ זה שונה ממה שיש בארץ....יכולים לעמוד בתור בסופר שעה...כי יש להם זמן הם לא ממהרים...בארץ היום כבר צעקות...

אוקיי

אפשר להגיד שזה דיי הפליא אותי ההתנהגות פה של הקנדים,וזה שהם בדיוק ההיפך מהישראלים,אבל לפעמים זה ממש מעצבן,ולמען האמת,אני מעדיפה את ה"התנהגות הישראלית" לפעמים. טוב,לא. אבל אני מעדיפה משהו באמצע,לא זה ולא זה.

נעמצי

New member
לחלוטין

למרות שגדלתי בבית עם אבא אירופאי- אף פעם לא שמתי לב לזה ( לא כשגרנו בארה"ב ולא בארץ ) עד שהגענו לגרמניה. הסובלנות, הנימוס הנוראי שלהם והכי חשוב הקפדנות על כל פרט ופרט, ועל הסדר. זה משתנה בין הערים פה בגרמניה. בברלין למשל הם הרבה פחות " ייקים " מאשר פה במינכן. בערים שהשכילו ומלאות בזרים זה פחות בולט מאשר פה, שאין פה הרבה זרים בכלל. בקללות אני נתקלת רק במשחקי כדורגל, או מטורקים שנמצאים פה. אה, וכשהם מחוקים לגמרי, וגם אז זה כלום לעומת הארץ... אבל לפעמים זה מוצא חן בעיני, כשנחמד לי יותר ללכת ברחוב, ושאין פה כמעט ערסים ששורקים וכו'. התרגלתי לזה לאט לאט... ( אגב, הפחיד אותי שכתבתי לעט לעט במקום לאט לאט, אני חייבת לקרוא ולכתוב יותר עברית.... )

למעלה