הלכתי

sagigi55

New member
הלכתי

קודם כל תודה על ההתייחסות
כן הלכתי והוא שלח אותי לעשות בדיקת דם של B 27 והכל יצא תקין
יש עוד תסמינים של עייפות יתר על המידה סתם לדוגמה מ8 בערב עד 6 בבוקר אני יישן
חוסר התרכזות ודיכאון
האם גם את סובלת מפיברומואלגיה

שלום לך, הגעת לפורום שעוסק בפיברומיאלגיה

ותסמונת התשישות הכרונית.

קודם כל, אין צורך לפתוח הודעה חדשה כל פעם. אפשר לענות באותו שרשור.

האם רק עשו לך בדיקת דם אחת של ויטמין בי כמו שאני מבינה?

יש סט של בדיקות שנהוג לעשות במקרים כאלה. מתחיל בבדיקות דם מאד מקיפות. (אגב, חוסר בבי 12 ועוד חוסרים בדם יכולים לגרום לעייפות כרונית)

יש עוד הרבה בדיקות שעושים, ביניהן אולטרסאונדים למיניהן, במקומות הכואבים.

האיבחון של המחלה הזו נעשה על דרך השלילה. אז בתור שלב ראשון בדרך להבין מה יש לך, תנסה לרכז את כל הבדיקות שנעשו לך עד כה. ותגיע לראומטולוג, עדיף כזה שמתמחה בפיברומיאלגיה.

----------

אכן, אבחון המחלה נעשה בין היתר על ידי אי ממצאים (משמע, בדיקות תקינות), אבל רק לאחר שעושים את הבדיקות האלה והשלילה של דברים אחרים, מתמקדים בניסיון לאיבחון פיברו, שוב, על דרך השלילה.

זאת אומרת שלא מאבחנים אותך על סמך הסמפטומים שלך (וכן, עייפות שלא משתפרת לאחר מנוחה או שינה ממושכות, וגם בעיות בריכוז יכולות להיות אופייניות. וחלק מהחולים גם מפתחים דיכאון או חרדה). כי הסמפטומים האלה מתאימים לעוד המון מצבים.

אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בצורה ברורה. הנקודה היא שצריכים לשלול דברים אחרים. ולכן צריך לעשות בדיקות. לפעמים נראה שסתם "מורחים" אותנו אבל מסתבר שחלק מן הבדיקות האלה מחוייבות המציאות בכל מקרה.

במושגים שלנו לישון 10 שעות משמונה בערב עד שש בבוקר זה לא נשמע חריג במיוחד. יש אנשים שבאופן טבעי צריכים יותר שעות שינה מה"נורמה" שהיא 8 שעות. כמו שיש אנשים שצריכים שעות שינה פחות מזה.

אבל אם אתה קם עייף מאד משינה כזו של 10 שעות, כשלא עשית מאמץ מאד מאד חריג ביום הקודם, אז זה משהו שכדאי לציין בפני הרופא.

-----

תהליך האיבחון יכול להיות מאד ארוך ומאד מתסכל.
אנחנו ננסה לעזור לך.

אבל אם תוכל לתת יותר פרטים. אני יודעת שלפעמים קשה להתרכז.
אבל תנסה לכתוב איזה בדיקות כבר עשו לך.
וממתי התחילו לך הסמפטומים האלה.
באיזה גיל אתה והאם קרה משהו בסמוך להופעת הסמפטומים בחיים שלך.

אתה מוזמן לקרוא בפורום. יש פה הרבה אינפורמציה על תהליך האיבחון, ויש גם מאמרים, שנמצאים בלשונית הגדולה "כלים ומידע" למעלה.

בהצלחה,

בין אם אתה סובל מכאב כרוני או מחלה אחרת ובין אם זה יתברר כפיברו, אתה מוזמן לחלוק איתנו את המצוקה שהעניין הזה מעורר. כי כולנו מכירים אותה.

יכול להיות שלא הבנתי נכון את השאלה האחרונה

שלך. ואולי התגובה שלי היתה קצת צינית.

לשאלתך, אני, כמו כל מי שכותב בפורום הזה חולים בפיברו או תת"כ.
זה פורום של חולים למען חולים, סוג של קבוצת תמיכה.

אין פה אנשי מקצוע, אם לזה התכוונת.

(יש מדי פעם ייעוץ של איש מקצוע, שמתארח בפורום בנושאים מסוימים).

האם הראומטולוג אבחן אותך

כחולה פיברומיאלגיה ?

ויויאן כוונה אותך.

אתה אמור לעבור הרבה בדיקות מעבדה, צילומים ועוד, כדי לשלול מחלות שהסמפטומים שלהן, דומים לאלו של פיברומיאלגיה ואו תסמונת התשישות הכרונית(תת"כ).
לרוב החולים בפיברומיאלגיה יש רגישות גבוהה מאוד בלחיצה במקומות מסויימים בגוף, המקומות/נקודות האלה נקראות tender points, האם הוא בדק אותך ?

בקיצור, יש הרבה חומר בפורום ובאינטרנט בכלל, בקשר עם שתי התסמונות.

אני למשל, אחרי שנתיים של טירטורים, אבחנתי את עצמי באמצעות חומרים שנחשפתי אליהם בעיקר ברשת.
בקשתי בדיקה נוספת אצל הראומטולוג - כדי שיתן את אישורו לחשדי.

חלק מן הרופאים עדיין חושבים שהמחלות/התופעות האלה, הן תוצאה של בעיה בראש, תמנע מללכת לכאלה.
תמצא לך רופא אמפטי שמכיר את התסמונות.

לא הציעו לך תרופה כלשהי שאוליי תקל על הכאבים ?

תרגיש טוב

למעלה