הלכתי לקבני"ת

הלכתי לקבני"ת

ואחרי שהסברתי לה את המצב, היא אמר לי שיש 3 אפשרויות: 1. להתחיל טיפול נגד חרדה. 2. לדבר על זה.. כמו בסרטים שמתחילים לדבר על הילדות ומגיעים למחוזות אחרים. 3. שהיא תפנה אותי לפסיכיאטרית על מנת לצרוך תרופות נגד חרדה. לדעתי שילוב של 1 ו 3 מה אתם אומרים?

אישית אני לא בעד תרופות...

אני מכיר ילדה שסובלת מחרדה חברתית די קשה, בזמנו היא התחילה לקחת תרופות והן אכן עזרו לה, הבעיה היא שהיום היא תלויה בתרופות ולא יכולה להפסיק להשתמש בהן. אם לוקחים ממנה את התרופות החרדה החברתית שלה הופכת להרבה יותר חזקה מאשר שהייתה לפני לקיחת התרופות. היא לא מסוגלת לתפקד (כמעט) ללא תרופות. אני מאמין שתרופות זה לא הפיתרון, כי כשמתחילים להשתמש בתרופות נגד חרדה ודיכאון זה לא נגמר... הפיתרון אמור להיות לא תרופתי אלא קוגנטיבי (שכלי). אני חושב שלאו צי הסביר את זה הכי טוב : "תן לאדם דג והשבעת אותו ליום. למד את האדם לדוג והשבעת אותו לכל החיים". במקרה שלנו לתת לאדם תרופות נגד דיכאון וחרדה זה להשביע אותו ליום אחד. לעבור תהליך ארוך וקשה הרבה יותר זה במקרה לשנו ללמוד לדוג. בסופו של דבר, גם ללמוד לדוג לוקח זמן
אם זה אפשרי הייתי משלב את 1 ו 2. את 3 הייתי משאיר רק לסוף כשלא תהיי כבר ברירה. לב.

vicz

New member
גם אני לא כל כך הבנתי

מה הקשר של החרדה??? עד כמה שאני מכירה את הסיפור שלך (ותקן אותי אם אני טועה) בעיה היא שהתגייסת וקשה לך עם האי יכולת לדבר וגם הסביבה שלך בבית היא לא תומכת במיוחד כל זה גורם לך להרגיש לחוץ ועצוב אבל.... שום טיפול תרופתי לא יעזור לך להיפטר מהחרדה שבלדבר כשאתה יודע שאתה עלול להיתקע או לגמגם.... ואם הטיפול הלא תרופתי נגד חרדה לפחות לא יכול להזיק אז טיפול תרופתי זה סיפור אחר לגמרי.... אולי לדבר דווקא יעשה לך טוב גם תרגול בדיבור וגם לשפוך קצת את מה שמציק כמו שאמרתי קודם - אני לא מבינה מה קב"ן קשור לגמגום.... אל תמהר לקחת תרופות חרדה זה משהו אחר חרדה זה הרגשת פחד תמידי ללא סיבה לך יש סיבה אתה חושש מתגובות של אנשים, מקשיי הסתגלות וכל החששות הם בצדק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ככה שזה ממש לא מקרה של חרדה............. ויקי

shuky63

New member
מה זה בדיוק 1 ומה ההבדל בינו ל3?

תראה,אני ממליץ לנסות תרופות נגד חרדה.תוך מספר חודשים של בדיקות סוגים ומינונים שונים תוכל לראות אם יש תרופה שמשפיעה לטובה על דבורך ללא או כמעט ללא תופעות לואי.אם לא, אתה מפסיק בהדרגה עד להפסקה סופית ולא קרה כלום. אם כן אתה יכול לצרוך את התרופות האלה לאורך זמן.עד היום לא שמעתי על נזקים שהן גורמות לטווח ארוך ועד כמה שידוע לי הסוג הזה של התרופות לא דורש הגדלת מינון הדרגתי כדי לשמור על אותה השפעה ואין בו התמכרות.בכל זמן שאתה רוצה אתה פשוט מקטין מינון עד להפסקה סופית באופן הדרגתי.

אז ככה

הבעיה אצלי בדיבור זה עם אנשים חדשים ואנשים עם סמכות בעיקר. עם חברים אני מדבר סבבה וגם בצוות אחרי חודשיים אני מתחיל לזרום. הבעייה שמתוקף התפקיד אני צריך לענות לטלפונים ולדבר עם כל מיני אנשים זרים שכיום אני לא רואה את זה קורה. אני ממש רוצה את התפקיד הזה ושלא יעבירו אותי אז פניתי בעזרת המפקדת לקבני"ת כי לדעתי הבעייה פסיכולוגית כי כאמור אני יכול לדבר עם X שעה זורם ועם Y אני לא יכול להחליף מילה. מחר יש לי את הפגישה השנייה ואני חושב שאני אגיד לה שאני אצרוך תרופות ובמקביל את הטיפול אצלה נגד חרדה / פחד, לא יודע איך לקרוא לזה. אני לא מוצא פיתרון אחר. מישהו ניסה לצרוך תרופות כלשהם?

למעלה